Suid-Afrika verkoop meer as 13 ton goud aan Iran, oortree VN-sanksies

Deel op

Volgens ‘n berig in die plaaslike Times-koerant, het Suid-Afrika meer as 13 ton goud aan Iran verkoop, iets wat op ‘n oortreding van VN-sanksies teen die land sou neerkom.

Die sentrale bank van Iran het verlede week aangekondig dat “‘n som van 13 ton goud voorheen aangekoop is en oor die afgelope twee jaar in Suid-Afrika gedeponeer is en nie na Iran oorgeplaas kon word nie, te wyte aan sanksies. Dié berig is deur die Irannese nuusagentskap Fars vrygestel.

Die hoof van die Irannese sentrale bank, Waljolla Seif, sê die geslaagde vervoer van die goud verteenwoordig getuienis dat ‘n transaksie in die gange van die kerksamesprekings in Wene saamgestel is.

Iran onderhandel met die M5 + 1-groep, die VSA, Brittanje, Frankryk, Rusland, China, asook Duitsland, oor sy kernprogram.

Volgens die Times wou nóg die SA Reserwebank nóg die nasionale tesourie kommentaar lewer oor watter Suid-Afrikaanse instelling die goud verkoop en hanteer het.

‘n Woordvoerder vir die tesourie Phumza Macanda het bloot bekendgemaak dat ‘n “Suid-Afrikaanse instelling” betrokke was by die onderneming waaroor Iran en die VN ooreengekom het en “die regering geen rol by die oorplasing van die goud gespeel het nie”.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.