Vyf vermeende renosterstropers aangekeer

Deel op

Vyf vermeende renosterstropers het Maandag in die KwaMsane Landdroshof in Kwazulu-Natal verskyn waarna hulle op R5 000 borgtog elk vrygelaat is, het News24 berig.

Die vyf mans is 13 Junie in hegtenis geneem na ‘n wenk dat renosterstropers op pad was om ‘n renoster in die Umfolozi-gebied te stroop.

Polisie het die vyf omstreeks sewe-uur die aand naby Mfekayi voorgekeer. Daar is beslaggelê op ‘n jaggeweer, ammunisie, ‘n byl, knaldemper en ander tipiese strooptoerusting.

Polisiewoordvoerder Vish Naidoo sê dit blyk dat die stropers besluit het om renosters in die Umfolozi-gebied te teiken nadat groter polisiesigbaarheid in die Isimangaliso-wildreservaat stroperaktiwiteit aan bande gelê het.

Die vyf mans staan tereg op aanklagte van sameswering om renosters te jag, sowel as die onwettige besit van vuurwapens en ammunisie. Die saak is tot 28 Julie uitgestel.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.