Oorlogsmonument weer beskadig

Deel op

Die oorlogsmonument in Uitenhage in die Oos-Kaap is met wit verf beskadig het RSG berig.

Dit is die tweede voorval van vandalisme by die standbeeld die afgelope ruk, nadat dit in April vanjaar aan die brand gesteek is.

Ander standbeelde wat vanjaar in die provinsie deurgeloop het, is die standbeeld van Koningin Victoria, ‘n beeld in Port Elizabeth wat die rol van perde in die Boere-oorlog uitbeeld, asook die Burgermonument op Burgersdorp.

‘n Woordvoerder van die Nelson Mandelabaai-metro het die jongste voorval veroordeel. Hy sê geen vandalisme sal onder enige omstandighede geduld word nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.