Internet in Afrika tot 40 keer duurder!

Deel op

In Suid-Afrika is 49% van die bevolking aanlyn, maar Afrika moet tussen 30 en 40 keer méér vir internettoegang betaal as mense in ontwikkelde lande.

Volgens die Internet Society se verslag oor internet en internetbeheer in Afrika het sowat 20% van die vasteland se bevolking teen Desember 2014 toegang gehad tot die internet.

Die verslag sê dat die uitbreiding van infrastruktuur, soos internet-“sentrales” (“internet exchange points” of IXP’s), dié koste mettertyd sal verlaag.’

Die meerderheid Afrikalande het internet-penetrasie van minder as 10%, terwyl 20% as die drempelvlak gesien word voordat ’n land ekonomiese voordele uit breëband begin trek.

Nog net drie lande – Tanzanië, Rwanda en Mauritius – het teen Desember 2014 van analoog- na digitale TV- en radio-uitsendings oorgeskakel. Nog 19 lande het met die proses begin (onder meer Suid-Afrika, waar die proses nou al jare lank sloer, tot frustrasie van internetdiensverskaffers). Die verslag betreur dié trae oorskakeling omdat digitale uitsending meer ongebruikte spektrum vir internet beskikbaar sal stel.

Nóg ’n oorgang wat Afrika “nie vinnig genoeg instel nie”, is die oorskakeling na die nuutste internet-adresprotokol, IPv6. Die verslag sê dis noodsaaklik vir langtermyn-internetuitbreiding, “veral soos wat die Internet van Dinge ’n werklikheid word”.

Suid-Afrika en Egipte het 97% van die IPv6-adresse op die vasteland geregistreer.

Die meeste mense wat vir die eerste keer “aanlyn” kom, slaan vastelyn-breëband sommer heeltemal oor ten gunste van mobiele breëband. Mobiele breëband verteenwoordig 90% van alle internet-subskripsies.

Daar is lande op die kontinent waar so min as 2% van die bevolking “aanlyn” is.

Die internet dra US$18 miljard – sowat 1,1% – tot die vasteland se totale bruto binnelandse produk (BBP). Dit is laag vergeleke met die wêreldgemiddelde van 4%.

Die McKinsey-instituut verwys na iBBP, wat bestaan uit die internet se bydrae tot private verbruik, openbare besteding, private investering en ’n land se handelsbalans. Senegal se iBBP is die beste (3,3%), maar in die twee grootste ekonomieë, Nigerië en Suid-Afrika, is dit onderskeidelik 0,8% en 1,4%.

“Dit wys op die onbenutte geleenthede wat nog in die meeste Afrika-lande gerealiseer moet word om die internet vir ekonomiese voordeel in te span,” sê die Internet Society.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.