Voormalige Israelse premier gevonnis

Deel op

Die voormalige Israelse eerste minister, Ehud Olmert, is vanoggend in ‘n hof in Jerusalem tot agt maande tronkstraf gevonnis omdat hy onwettig geld van ‘n Amerikaanse sakeman, Morris Talansky, ontvang het vir politieke gunste.

Hy is in Maart in ‘n herverhoor skuldig bevind.

Olmert se regsverteenwoordigers het aangedui dat hulle gaan appelleer.

Hy is verlede jaar ook tot ses jaar tronkstraf gevonnis vir sy rol in ‘n reuse eiendoms-omkoperyskema.

Olmert was premier tydens die aanvalle op die Twin Towers op 11 September 2001 in die stad New York, toe vermeende Moslemaanvallers vliegtuie met papiermesse gekaap het.

Die papiermesaanvallers en argitekte van 9/11 het klaarblyklik nie besef dat die internet aanstons ‘n bepaalde rol sal speel om kwelvrae oor hul betrokkenheid te opper nie.

Olmert is deur Tony Blair ondersteun.

Blair is nou betrokke by die verspreiding van leuens om die Anglo-Amerikaanse oorlog in Irak te vergoeilik.

Hy het sy kiesers en die internasionale gemeenskap stelselmatig mislei oor bestaande wapenprogramme in Irak, sowel as oor Saddam Hussein se versinde skakel met al-Kaida.

Dinsdagaand het die voormalige CIA-adjunk-direkteur en Bush se intelligensieraadgewer Michael Morell op MSNBC se Hardball verskyn waar hy erken het dat die Bush-administrasie doelbewus verkeerde intelligensie gebruik het.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.