Kubane oral in Vrystaat ontplooi vir ‘dienslewering’

Deel op

Die eerste van ‘n totaal van veertig Kubaanse ingenieurs het op Sondag aangekom in die Vrystaat. Die res sal na verwagting Maandag aankom.

Hulle sal hoofsaaklik betrokke wees in die verbetering van dienslewering, die konstruksie van die regering se gesubsidieerde lokasies, huise, die voorsiening van water, beplanning en projekbestuur, riool en basiese infrastruktuurdienste.

Hul velde van kundigheid sluit siviele ingenieurswese, hidrouliese, strukturele en meganiese ingenieurswese sowel as projekbestuur in.

Daar is oorgenoeg wit kundigheid om sulke take aan te pak in Suid-Afrika, maar die ANC probeer van wittes ontslae raak.

Volgens die ANC se Vrystaatwoordvoerder Thabo Meeko, is die werwing van die Kubaanse ingenieurs deel van die vennootskap tussen Suid-Afrika en Kuba.

Hulle is op ‘n kontrak vir twee jaar en sal strategies geplaas word deur die provinsie, veral in munisipaliteite, om dienslewering te verbeter.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.