Afrika-taal dalk verpligtend vir regstudente

Deel op

Nuwe regstudente sal dalk ‘n Afrika-taal as ‘n verpligte vak moet neem indien die minister van Justisie en Korrektiewe Dienste, Michael Masutha alle universiteite kan oorreed om die gedagte te steun.

Die kwessie van die tale wat gebruik word in howe het voorrang geniet tydens die Departement van Justisie se begrotingsdebat Woensdag.

Die minister het planne aangekondig om die talekwessie te ondersoek.

Daar sal na maniere gekyk word oor hoe om die gebruik van inheemse tale te bevorder tydens hofverrigtinge.

Die dekaan van die Fakulteit Regsgeleerdheid aan die Universiteit van die Vrystaat, Professor Caroline Nicholson sê die LLB-kurrikulum is hersien en dit sal voordelig wees vir enige student om ‘n Afrika-taal te leer.

Masutha het vroeër gesê dat hy die verswarting van die regsberoep wil bespoedig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.