Petisie: Los ons Afrikaanse skole uit!

Deel op

Geagte Panyaza Lesufi, LUR vir onderwys in Gauteng,

Ek, die ondergetekende, spreek my ten sterkste uit teen die plan om Afrikaanse skole in Gauteng verder te verengels. Die tradisie van Afrikaanse en Nederlandse onderwys in hierdie provinsie is ouer as 100 jaar, veel ouer as Engelse onderrig. Ons skole behoort aan die kinders en aan die ouergemeenskap, daarom beskik die staat nie oor die reg om ‘n ander taalmedium op hulle af te dwing nie. Ons dring daarop aan dat van die plan afgesien word of, so nie, moet die saak tot in die hoogste hof gevoer word totdat ons kinders se reg op moedertaalonderrig in eie kultuurverband erken word. Indien geen Suid-Afrikaanse hof hierdie beginsel insien nie, moet ‘n onpartydige internasionale tribunaal dit bevestig.


Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.