Hoërskool leer tieners oor ouerskap

Deel op

Riverside College in Kaapstad stel nie soveel daarin belang om leerlinge aan Wiskunde of Wetenskap bloot te stel nie. Die skool meen leerlinge moet meer te wete kom oor ouerskap op ‘n jong ouderdom.

Die skool het tegnologie vir tien dae lank ingespan waartydens die leerlinge geleer is oor die verantwoordelikhede van ouerskap.

Die hoërskool het hul leerlinge gevra om ‘n “baba” rond te dra vir dié tydperk.

Nie net is van die leerlinge verwag om die “baba” rond te dra van 2.5kg waar hulle gaan nie, maar hulle het digitale aanmanings per selfoon ontvang oor hul opvoedingstaak.

Elke leerling het verskeie kere per dag ‘n boodskap ontvang wat hom of haar herinner dat die “ouer” die “baba” moet voed, winde moet uitvryf, doeke moet ruil, moet bad en kwaliteit aandag aan hul “kinders” moet gee.

Suid-Afrika worstel reeds met ‘n buitensporige aantal tienerswangerskappe wat deur staatstoelae aangemoedig word.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.