UV loods veldtog vir rassegelykheid

Deel op

Die Universiteit van die Vrystaat (UV) het ‘n Nee-vir-Rassisme / Ja-vir-Rassegelykheid-veldtog in Maart 2015 geloods.

Studente en personeel van die hoofkampus het bymekaargekom om in die openbaar ‘n belofte af te lê om hul ondersteuning en verbintenis tot rassegelykheid en “die uitwissing van rassisme” by UV te bevestig.

Adjunk-direkteur van die Instituut van Versoening en Sosiale Geregtigheid JC van der Merwe sê die belofte dui die voortdurende debatte wat geïntegreer word in die veldtog.

Volgens Van der Merwe, sal studente van elk van die UV-kampusse het die geleentheid kry om hul duimafdruk te plaas op ‘n doek wat die veldtog fisies onderskryf. Die Qwaqwa-kampus sal belofte môre in die openbaar aflê, terwyl die Suid-kampus op 17 Vrydag April sal meedoen.

JC van der Merwe
JC van der Merwe

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.