Ebola steek weer kop uit

Deel op

Sowat 100 dae nadat die laaste geval van Ebola in Sierra Leone aangemeld is, is ’n nege maande oue seun van die Kailahun-distrik aan die virus dood.

Die distrik is geleë aan die grens tussen Guinee en Liberië wat ook deur die epidemie geraak is.

Die epidemie het meer as ’n jaar gelede in Sierra Leone uitgebreek, met Kailahun wat die ­fokuspunt was.

In Sierra Leone het ongeveer 3 800 mense aan Ebola gesterf, terwyl 1 200­ ­bevestigde en ­verdagte gevalle van die virus aangemeld is.

Wêreldwyd is daar sedert die ­uitbreking van die siekte die afgelope 16 maande meer as 10 400 mense dood.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.