Franse ondersoek Germanwings-kajuit se sluitmeganisme

Deel op

Die Franse ondersoekagentskap BEA, wat veiligheidsmaatreëls ondersoek wat tot die vliegramp kon gelei het, het die week gesê hulle fokus op die Germanwings-stuurkajuit se sluitmeganisme sowel as psigologiese evaluerings.

BEA probeer om die geskiedenis van die vlug te herkonstruktureer van die stuurkajuit se stemopnemer, een van die twee vlugopnemers wat dusver gevind is. Die tweede vlugopnemer, die vlugdata-opnemer, word steeds vermis.

“Die veiligheidsonder­soek sal fokus op die stuurkajuitdeur se sluitmeganisme en stuur­kajuittoegang- en uitgangprosedures, asook die kriteria en prosedures om spesifieke psigologiese profiele op te spoor,” het die BEA in ’n verklaring gesê.

Volgens Franse aanklaers het die medevlieënier, Andreas Lubitz, met opset die vliegtuig in die berg in­gevlieg nadat hy die kaptein uit die kajuit gesluit het. Lufthansa is die moedermaatskappy van Germanwings.

Duitse aanklaers sê Lubitz was onder behandeling van sielkundiges en neuroloë. Hy het siektebriewe wat hom ongeskik verklaar het vir vlieg, glo opgeskeur.

Internasionale lugdienste het intussen ‘n minimum van twee mense in die stuurkajuit as ’n tussentydse maat­reël geïmplementeer. Lufthansa is genoop om ’n nuwe pos van groepveiligheidsvlieë­nier te skep.

Die Europese versekeringsreus Allianz sal die skadevergoeding vir die ramp dek.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.