Gesteelde Picasso ter waarde van $16 miljoen gevind

Deel op

‘n Picasso-skildery­, wat vermoedelik gesteel is, en ’n Romeinse beeld uit die tweede of derde eeu is in afsonderlik­e voorvalle teruggevind­ net voordat dit na New York versend sou word, is berig.

Die Carabinieri, die Italiaanse polisie, se kuns-eenheid­­ het beslag gelê op die skildery wat in 1912 in Picasso se kubistiese tydperk geskilder is. Dit is meer as $16 miljoen werd.

Voorlopige aanduidings is dat ’n inwoner van Rome die skildery na die buiteland wou stuur waar dit op ’n veiling­ verkoop sou word.

Die polisie probeer nog vasstel hoe dit in sy besit gekom het.

Die eienaar, wat ‘n raamwinkel besit het, het gesê hy het die skildery in 1978 van ‘n bejaarde kliënt as ‘n geskenk ontvang in ruil vir die gratis herstel van ‘n kosbare fotoraam van sy kliënt se oorlede vrou.

Die raammaker het nie geweet dit was ‘n waardevolle Picasso nie, het die polisie gesê, en dit weggepak vir 36 jaar “sonder besondere sorg” totdat hy ontdek het – toevallig, sê hy – dat dit die werk van die Spaanse meester is.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.