Vredefortkoepel nie meer die grootste nie

Deel op

Die Vredefortkoepel is nie meer die grootste bevestigde impakkrater ter wêreld nie.

Dit volg na ’n groter krater pas in Australië ontdek is. Die Australiese krater, bekend as die Cooper Basin, is sowat 416 kilometer in deursnee. Die Vredefortkoepel is sowat 100 kilometer kleiner.

Cooper Basin, noord van Adelaide, is reeds verlede jaar ontdek, maar sy grootte is toe op sowat 200 kilometer in deursnee geraam. Verdere ondersoeke het egter aan die lig gebring dat die nuwe krater uit twee dele bestaan, elk met ’n deursnee van sowat 200 kilometer.

Wetenskaplikes vermoed die asteroïed, wat meer as 300 miljoen jaar gelede die aarde getref het, het oomblikke voor impak in twee verdeel.

Die Universiteit van die Vrystaat se Marianne Tredoux sê dit is moeilik om die grootte van sulke kraters te bepaal.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.