Moenie my transformeer nie! Ek is Engels!

Cecil John Rhodes was nie ‘n gawe persoon nie. Jare voor die Nazi’s se konsep van rassuiwerheid het die homoseksuele Rhodes alle ander volke, behalwe sy mede-moddereilandjiebewoners, as benede hom en sy ingeteelde landgenote beskou. Hy het hom openlik beywer vir ‘n wêreldregering deur hom en sy Angel-Saksiese volksgenote, ook diegene oorkant die Atlantiese oseaan. Sy grypsug en territoriale aggressie het min perke geken. Dit het tot by Lusaka, die hoofstad van die voormalige Noord-Rhodesië, sowat 2500km noord vanaf Kaapstad, gestrek.

Ook die Boererepublieke het deurgeloop onder Rhodes se kolonialistiese aggressie. Hy was een van die aanstigters van die Jameson-strooptog, wat uit wat vandag Botswana is, teen die ZAR geloods is. Onder die vyande van die Boere- en Afrikanervolk, verdien Rhodes, naas die Kodesa-verraaiers, ‘n besonder prominente plek aan die skandmuur. Soos Jimmy Kruger dit dus oor Steve Biko se dood gehad het: Die vernietiging van Rhodes se standbeeld en die uitwissing van sy naam, laat my koud.

Nietemin het selfs die vorige regering Rhodes se standbeeld ongestoord laat staan op die kampus van UCT. Die Ooskaapse dorpie Rhodes, asook die universiteit op Grahamstad wat na Rhodes vernoem is, se name is onveranderd gelaat. Anders as die huidige misdaadbende wat die land tans wanbestuur, het Afrikaners nie ‘n minderwaardigheidskompleks nie, en vind ons dit nie nodig om ons minderwaardigheid te probeer besweer met sinnelose naamsveranderings nie.

Wat wel besonder interessant is, is dat die eise van die studente op beide UCT en Rhodes nie by die blote verwydering van Rhodes se standbeeld of sy naam eindig nie. Hulle eis ook dat blanke lektore etnies gesuiwer (“getransformeer”) moet word, dat studente deur swart professore en swart dosente onderrig moet word.

Nog interessanter is dat hoewel daar tot op hede bykans ekslusief op Afrikaanse plekname, ook name wat geen politieke konnotasie gehad het nie, en monumente jag gemaak is, daar tans ‘n klemverskuiwing plaasvind. Ook Engelse koloniale, name, simbole en liberale Engelse self – wat kan immers meer Engels wees as ‘n verwarde libgestremde professor op Rhodes of Ikeys? – is nou vierkantig in die visier van die toenemend-radikale gepeupel. Die gepeupel wil nou, midde-in die einste DA-beheerde Kaapstad, ‘n party wat self onlangs Afrikaanse of Hollandse name verander het, dieselfde maak met Rooi Helen en die res van die Afrikanerhatende DA-gespuis se erfenis.

Deur die jare het die liberale Engelse vanuit hul rykmansbuurte in die noorde van Johannesburg of die suide van Kaapstad op die konserwatiewe Afrikaner neergesien, terwyl hulle Prog of SAP gestem het, maar heimlik die Hemelse Vader vir die Natte bedank het. Baie van die Engelse blankes was ook veel meer radikaal, en veral Joodse Engelssprekendes – Slovo, Kasrils, Harris en andere – het hul Rhodes-agtige haat vir alles wat Afrikaner was, aktief uitgeleef, tot op die punt om terreurdade te pleeg teen die vorige regering.

En nou, meer as ‘n eeu ná Rhodes se dood, het die wiel gedraai. Die rewolusie is besig om sy eie kinders te verorber. Daardie radikaallinkse Engelse verkwisting van ‘n wit vel, Samantha Vice, wat Dowwe Dolla na ‘n Nasa-wetenskaplike maak lyk, en vanuit Rhodes haar blanke selfhaat sit en spu, is een van die einste blanke dosente wie se kop deur die gepeupel geëis word. Vice het reeds talle onsinnige, selfhatende stukkies gebrabbel gepubliseer wat wil-wil grens aan ‘n oproep vir die likwidasie van alle blankes in gaskamers. Selfs Dowwe Dolla sou egter besef dat Vice se swart eggenoot en selfhatende skrywes haar niks gaan help nie. Hulle gaan ook vir háár kom. Ook Vice se vel is en bly haar uniform.

Gaan die selfhatende Vice ook, die slag as die gepeupel haar soos ‘n wafferse Marie Antoinette uit haar kantoor op die Rhodes-kampus sleep, soos die Engelse dame tydens die Soweto-onluste gil?

“Don’t shoot! I’m English!”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Götterdammerung

  Wil iemand nie tog hierdie skrywe aan self-hatende Afrikaanses Bouwer Bosch en Mal Max du Preez stuur nie. Die tweetjies verstaan die wiskunde nie so lekker nie en Manfred stel dit plotselings tog so dat selfs hulle twee se gemufde breine dit sal kan begryp

 • Gas

  Die “don’t shoot me, I am English”-ene is glo deur ‘n non, ene Elsie Quinlen van Oos-Londen, gebesig, daar in die 1960’s. “Elsie” Engels? Of was sy ‘n getransormeerde Afrikaner, een soos Langenhoven se Vannerbaails?

  • Gas

   Getransfomeer. Die f is net okken weg.

   • Gas

    En hierdie slag is “r” soek. Dis laat op ‘n Vrydagmiddag.

    • G

     Dis soos Elsie gelyk het toe hulle haar klaar getrans_o_ meer het.

  • Riempies

   En Lady companions. 😉

   • Dolk

    Sien Maurice hierbo in sy losie… (Laat staan die d asb…)

    • Riempies

     Maruice is n sy nie n hy nie ;-))

     • Dolk

      Dankies, ek het nie geweet “sy” is toe al die tyd ‘n “hy” nie. Ek was waarlik onder die indruk dat dit andersom was – vandaar my invalshoek…

      NS Tussen sy en haar, is daar ‘n dit – wie nog ‘n sy of ‘n hy is…

     • Riempies

      Geen, vive la difference soos Maurice Chevalier in Gigi gesing het. 😉

 • Manfred, goeie kommentaar, behalwe ek dink dat Samantha Vice intussen Wits toe verskuif het, as ek dit nie mis het nie.

  http://www.wits.ac.za/newsroom/newsitems/201410/24892/news_item_24892.html

  • Manfred Delport

   Dankie Dan.

   Ek is seker Wits is volgende op die lys van instansies wat geteiken gaan word vir “indigenization”, soos Mugabe dit stel. Is daar nie op die Witskampus name soos Oppenheimer Hall nie, as ek reg onthou?

 • Maurice

  Manfred, net die volgende korreksies in jou kommentaar is nodig, jy het dit sekerlik per ongeluk oorgesien: ‘ naas die Kodesa verraaiers….’ moet sekerlik lees ‘naas die heteroseksuele Kodesa verraaiers…’, ook behoort dit te lees die heteroseksueles Jimmy Kruger en Steve Biko, die heteroseksuele Rooi Helen en natuurlik heteroseksuele Samantha Vice, net om in konteks te plaas jou verwysing na Rhodes as n homoseksuele. Ek neem aan die seksuele is belangrik vir jou. Persoonlik sou ek die verwysing na seksuele voorkeure uitlaat by die bespreking van hierdie onderwerp omdat dit die geloofwaardigheid van die skrywer se vermoë om debat onafhanklik en sonder vooroordele te voer sterk bevraagteken. Kos vir die trolle ja, snert vir die res.

  • Dolk

   Wanneer die skoen ‘n moffie pas, raak sy moeiteloos onvanpas… Suiwer snert vir ‘n magneet – slotte van papier vir die res…

   • Maurice

    @Dolk. Soos ek gesê het, kos vir die trolle.

    • african4

     Skewe trolle ja…

    • Riempies

     Jy sal weet uit eerstehandse ondervinding.

   • Kaylee van Yken

    So van toepassing op haar.

    Liberal logic 101

  • Manfred Delport

   Gelukkig is net 2% of so van die bevolking soos Rhodes dus gee 98% nie juis om oor jou duidelike skuldgevoelens en sensitiwiteit rondom jou lewenskeuses nie.

   Ek ook nie.

   • Maurice

    Jy ken my nie, so spaar jouself die persoonlike kommentaar op my. Tipies van n oningeligte radikaal soos jy om dadelik die persoon aan te val en nie die kwessie te bespreek nie. Vir die trolle sal jy skryf…..

    • Manfred Delport

     Ken jy my? Hoe weet jy dus ek is radikaal? Soos ek skryf – jou skaamte oor jou keuse van jou lewensstyl wat blyk uit jou huilerige klagte oor Rhodes is jou eie probleem. Ek en die 98% normale mense gee nie om oor die skaamte van die 2% nie.

     • Maurice

      @Delport: ‘Hoe weet ek jy is radikaal?!’ Dis tog duidelik – kyk na die goed wat jy skryf! Watter bewyse het jy dat Rhodes homoseksueel was en indien die geval, so what? Jou aanmerkings oor Jode! Afskuwelik. Laat mens dink jy het Nazi neigings. Wat se 2% verwys jy na? Is dit 2% van die Afrikaner bevolking wat jy wil afskryf? Watter bronne staaf die 2%? Ek dog jy is pro Afrikaans?
      Terug na jou kommentaar, dit lyk redelik nagevors en die bespreking meestal logies. Maar, wat is die belang van n persoon se seksuele voorkeure gesien in die konteks van politiek of oorlog? Rhodes was volgens jou homoseksueel, waarom noem jy dit? Wat is die belang daarvan? Is die Kodesa veraaiers se heteroseksualiteit daarom ook belangrik gegewe die totale oorgawe van die Afrikaner? Kan jy dit verduidelik? Vra een van die baie trolle om jou te help. Jy kan hulle vind onder my naam, hul gaan tans histeries.

     • Manfred Delport

      Bwa-ha-ha! Is jy ontsteld, dogtertjie? Waarom? Neem jy dan nie deel in die Gay Pride-optog nie? Julle neigings mos vir jou soort ‘n saak van trots, of hoe?

     • Maurice

      Baie duidelik is jy onbevoegd om die gemors stellings in jou kommentaar te verdedig.

     • Dolk

      Onbevoeg? Van wanneer af is ‘n rektum die trog na ‘n baarmoeder…?

     • Maurice

      En jou punt is?….

     • Dolk

      Die makabere en nuttelose anale van jou barende, dooie gedrogte… Is Stank jou siel se tweede naam?

     • Dolk

      Ek het daardie geskryf – onder die indruk dat Maurice ‘n man was… (“Sy” skrywes lees soos ou sweet en wollerige kieliebakke…)

      In die lig gesien dat sy toe nie ‘n sy is nie, sal ek die daad moet aanpas…

      Onbevoeg? Daar is ‘n geslagsdeel wat soos ‘n geslagsdeel lyk maar, al wat dit baar na bevrugting is – Made in China…

     • Riempies

      Ag ou Sanna van erens in die wereld Australie – Suid Afrika – Engeland
      of waar ookal jy jou tans bevind – skryf jy vir ons n jou eie belese artikel
      ons sal dit graag wil evalueer.
      NS: Onder jou eie naam.

     • Hd Hammer

      Die belang daarvan is dat dit daarop dui dat hy aan een of ander geestelike versteurdheid gely het.

    • G

     “Radikaal”? Lyk my alle heteroseksuele mense is dan radikaal. Om die twee-persenters se biologiese ingebore gebrek aan ‘n toekomsbeeld aan te hang wat altyd in grade van oortreffende histerie manifesteer is seker “normaal”. Jy kan seker self sien hoe vrugteloos hierdie argument is as ‘n groter minderheid soos die Afrikaners nie eers ‘n stem het nie in SA nie? Kyk maar of die Jode vir jou omgee. Ek gaan dit geniet om te sien hoe jy ontnugter word. Jy het regtig niks om hulle te bied nie en ons het klaar deur hulle aanwendig van morele uitbarstings van nuttige idiote soos jy gesien. Hulle gaan jou vir kanonvoer gebruik soos die gays in Charlie Hebdo uitgevind het. http://praag.org/?p=18108

     • Manfred Delport

      G, jy is reg. In die siek lewensuitkyk van die politieke korrektes en die Moffia, is gay en swart die nuwe normaal. Blanke, heteroseksuele mans is die abnormales en afwykendes.

    • african4

     M
     Gaan blaas doppies, jou vrot ding.

    • Riempies

     Ek het klaar vir Manfred ingelig dat jy n sy is en nie n hy nie – Kan ek vir jou n sooibrand pilletjie stuur?

     • Dolk

      Stuur eerder aan haar ‘n groot setpil met rooipeper daarin asb…

     • Oepsie. (:-+)

   • Dolk

    Soos baie is ek siek en sat om met leuens gebombardeer en “gedomineer” te (probeer) word! Ek’s tot brullens toe sat vir mense wie natuurlik is as onnatuurlik ag en op ‘n “natuurlike reg” aandring om hul gruwels as heilig te verklaar. En dan die vermetelheid het om vreeslik gebelgd aanstoot te neem wanneer ‘n mens jou reg tot vrye spraak daarteen uitoefen!

    Dis soos die boere wart die geleentheid kry om gewapende verkragters en volksmoordenaars vrek te skiet… Maar nee! Hulle neem die DREK net gevange! Ek wonder wat sou David van ouds daarvan gedink het?

    Om toe te gee vir sodomiete, is so goed soos om jou kinders in Soweto te gaan aflaai…

    • Rifrug

     hul gruwels as heilig
     hul donker as lig
     vyande van die waarheid
     tekens van die tyd

     • Dolk

      Die vermetelheid van die Verdraaier om dit te laat lyk asof die waarheidsvaarder ‘n obsessie het – met dit wat die verdraaiers as die heilige weg wil verklaar!

      Hoe kan ‘n man na ‘n ander man met begeerte kyk soos die Sodomiete – sonder dat daar veragtelike wellus in hulle binneste woed? Dit is soos om kindertjies te molesteer of bestialiteit! – dit kom nie eers ooit by my op nie!

      ‘n Gruwel is soos ‘n blok smeltende ys waarop jy staan – met ‘n styfgespande tou om jou nek… Die grote daarvan maak nie saak nie – dit sal jou verseker lewe eis – as jy nie jouself daarvan bevry nie…

     • Maurice

      Nog een van jou bizarre oomblikke, prysloos! Ons het geskater lag hier by die werk!

     • Dolk

      Prysloos nog skaterend meer – as wat Satan oor jul gegiggel, grynslaggend kwytraak…

     • Maurice

      Moenie worry nie, ek en Satan verstaan mekaar, maar hy is agter jou bloed aan.

     • Dolk

      My bloed is niks werd nie. Jou, my – mense se siele is wel vir ons Verlosser baie werd. Jesus Christus het my vrygekoop met Sy bloed wat Hy vir die mensdom gestort het. Satan sidder in Sy teenwoordigheid.

      Satan, die groot leuenaar het jou bedrieg met al sy leuens. Maak jouself los daarvan en roep Jesus aan om jou te verlos. Jy weet natuurlik dat Satan alreeds verslaan is – jy ken mos die Bybel, nie?

     • Maurice

      Jammer ou perd, eks nie iemand vir sprokies nie.

     • Dolk

      Dit is die tweede dood wat jy sonder enige dwang kies. Ek sidder vir jou part – want sonder God gaan jy ‘n ewigheid in waar daar geen lig, geen hoop, geen vrede, liefde of vreugde of vriende is nie. Almal haat almal in die hel.

      Ek kan nie eers vir jou sê – mag God jou genadig wees nie… Want Hy sal nie daar gevind word nie. Die hel is ‘n put van tydlose en waansinnige marteling – sonder hoop, wande of ‘n ontsnaproetes.

      Want selfs Satan in sy engele gaan gil van angs en onbeskryflike pyniging… Laat staan nog gewone mense wie God bespot en verwerp het… Vrye keuses. Demone sal hulle aanhou verskeur en pynig – maar om te sterf sal hulle nie te beurt val nie… Dis nie eers ‘n fraksie van die werklike verskrikking nie…

      Dis die waarheid – nie ‘n bangmaak storietjie nie.

     • Maurice

      Is jy ok? Nog altyd gewonder oor jou bizarre insette.

     • Dolk

      Nou dat jy dit noem – ek’s ook soos jy – gaande oor sy skerpsinnigheid.

     • Hd Hammer

      Jy het een van twee dinge nodig om Dolk te verstaan….’n bottel rum of n bogemiddelde intelligensie…..ongelukkig eis altwee sy tol…..en nee, jy kan nie altyd soos hulle in Engels se “you pic your poison nie”.

     • Dolk

      LMAA!

     • Hd Hammer

      heh…..heh…..dan is twee van ons bekommerd oor onsself!!

     • Rifrug

      Maak drie van ons …

     • Dolk

      Komend van jul twee swepe…? Skielik voel ek soveel meer rustiger! Klink normaal vir my soos ‘n toe-oog, uitgerekte gil in ‘n biblioteek…

     • ‘n Donker biblioteek tussen die moord en roof rakke.

     • Hd Hammer

      Ten minste weet ek jou gif is nie rum nie! ….maar wat is myne….

     • Kaylee van Yken

      Dolk, Riffels, Hd H – Dankie vir die lekker lag op hierdie Sondagaand.

      Maak dit 4 van ons.

     • Dolk

      Jy is die sonderlinge fluweel-rooi roos tussen die dorings Kaylee.

     • Naand,
      ek het nou eers geleentheid om hierdie kommentare te lees na Delport se rubriek.
      Ek wil jou graag verwys na Romeine 2 in die Bybel. Ek vertrou jy het nog een.
      Lees gerus baie aandagtig verse 4 en 5, en dan om af te rond lees sommer tot en met vers 11.
      Mag God se liefde jou laat SIEN.

     • Kaylee van Yken

      Dankie vir jou en Dolk se insette, altyd die moeite werd om weer en weer te lees, nie omdat ek dit nie verstaan nie, dit maak net altyd sin.

     • Dolk

      Hy’s veiliger en meer begrypbaar as ek Kaylee – Riffels het nog takt… Jy ook! :-))

    • Maurice

     Kalmeer, ek het n dood eenvoudige vraag gestel aan Manfred en nóg hy of een van julle trolle kon nog terugkom met n verduideliking nie behalwe histerie en spookstories nie. En hier draai jy by Soweto! Rook jy iets?!

     • Dolk

      Rook? My nugter is vir jou ‘n benewelde wêreld?! Jy klink soos iemand wat nie die nut van ‘n skietlood begryp nie.

      Mag my gebreklike moraliteit jou selfvoldaande, pruimedantgevulde bak vol marsjerende maaiers slapelose nagte besorg.

      Oor “kalmeer”? Dis een van my beste eienskappe – kalm.

     • Maurice

      Jy begin my verveel. Cheers.

     • Dolk

      Ou vleier!

     • Riempies

      Nou hoekom vra jy of hy iets gerook het? Van was se gerook met gevolge dra jy kennis dat jy so n vraag vra?

     • Maurice

      Riempies, gaan speel dom met een van die ander trolle.

     • Riempies

      Hoekom? – Nee wat jy is mos ook sommer reg. ;-))

    • Kaylee van Yken

     Van toepasing op “haar”.

     • Dolk

      En daardie GELASTERY van hulle… Ek HAAT dit!

     • Kaylee van Yken

      DITTO !

  • Dolk

   Maurice, so min as wat ek dit as waardig, laat staan nog as gepas beskou – om in ‘n sodomitiese kroeg my mening oor hulle te gaan lig, behoort jy ook hier te voel – indien jy dáár verwelkom word… Sou jy slegs opgekom het vir daardie gruwel, het jy ook maar die gepaste beloning daarvoor ontvang. Nie?

   Slégs tussen mans – aan mans gesê: ‘n Man kan nie twee gate begeer nie. Hy sal of die een liefhê en die ander een haat… Daar is ‘n spelonk wat veilig lyk maar, in die binnekant van daardie spelonk wag ‘n verskrikking vir die een – wie hom nie aan wysheid steur nie. ‘n Feit is ‘n feit. Dink daaroor.

   • Maurice

    Mees bizarre kommentaar. ‘n Feit is n feit’, liewer n waan is n waan.

    • Dolk

     Maurice: “Mees bizarre kommentaar…”

     Jy gaan my nie sagmaak met komplimente nie… Ek buig voor geen heuning-besmeerde kwas nie.

     Waan? Wan alle waan uit jou lewe uit – dan sal jy sien wat die nut van Nietig in nood is.

     Het jy al ooit die woord Drang soos ‘n kat, terwyl jy kniel onder sy ken gekrap? Dat jy jou sou verlustig in sy gespin… Net daarvoor?

     Woorde is dade. Soos mense… Pasop waarvoor, waarom en voor wie, vir wie of, namens wie jy kniel…

     • Maurice

      Dit was nie n kompliment nie. Is jy seker jy is nie maar net n stomp broodmes nie?

     • Dolk

      Nee – jy is die nat stomp in die kaggel wat nie brand nie – ek dryf duidelik die spot met jou. Snap?

     • Maurice

      Soos ek gesê het, jy verveel my.

     • Dolk

      Soos ek gesê het – jy vlei my te veel Maurice.

      Helaas, ook jy sal my nie van vulgêre banaliteite kan beskuldig nie. Ek het nog nooit ‘n sodomiet of hul lakeie sonder respek behandel nie. Dit het egter niks met spot, takt of veragting te doen nie.

     • Hd Hammer

      Is jy seker jy is opgewasse vir die gesprek……Mac the Knife is besig om jou mooi mooi in jou moer te stuur en jy kom dit nie eers agter nie

     • Dolk

      HD Hammer – daar skuil ‘n dubbelloop, “Wit Beer” humorsin agter daardie strak masker van jou… ;))

    • Pasop , dit is ‘n likkewaan, en as hy byt los hy nie.
     (:-<)

     • Rifrug

      Dieselfde met ‘n Rifrug … as hy byt los hy nie.

     • Sê jy wat TANNE het. hie, hie

  • Riempies

   Maurice jy is seker geregtig op jou mening vanuit jou perspektief. Oor die algemeen aanvaar ek dat die meeste lesers hier met jou mening gaan verskil.

 • RSA PATRIOT

  Dankie Manfred. Hierdie geval wys vir ons (meeste van ons het dit reeds geweet) dat sogenaamde “transformasie” niks met taal inklusiwiteit of net verengelsing te make het nie, maar met ‘n totale aanslag teen blanke teenwoordigheid, erfenis ensovoorts. Die idote aan die stuur slaag ten minste daarin om darem die Engelse libgestremdes te laat glo dat “transformasie” = Afrikaans na Engels. Hoe lank nog voor hulle besef “transformasie” = wit(of divers – wit en swart soos in 1994) na nét swart?

  Dankie vir goeie historiese oorsig t.o.v. Rhodes.

 • VW

  Hoe weet jy hy was ‘n homoseksuel?

  • Guest

   Are you going to doubt the BBC on this one? They don’t get many things right, but once in a while they do. http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/bbc-unveils-a-victorian-hero–a-moneymad-racist-closet-gay-1330823.html

   • Maurice

    Nogals, en hoe weet jy dit? Het jy een of ander metertjie wat die waarheid meet?

    • Manfred Delport

     Weer eens: Waarom pla dit jou so erg as dit wel die geval is? Gay-wees is mos deesdae ‘n saak van trots! Wees trots op wie en wat jy is, gaan loop in die Gay pride-optog of skeer hou hare soos ‘n krimpvarkie s’n.

     Miskien moet jy iemand gaan sien wat jou sal help om met jou sterk gevoelens hieroor te help handel.

     • Maurice

      Delport, vergeet van my, probeer verduidelik hoekom Rhodes se seksualiteit vir jou so belangrik is maar nie die Kodesa verraaiers, Helen Zille of Samantha Price nie.

     • Dolk

      Jy tree nou soos ‘n tipiese gebelgde moffie op – vat asb. jou plastiese kroontjie, pienk handsakkie, skeef-gespringde prêmpie en skoert!

     • Maurice

      Eks nêrens oppad nie.

     • Dolk

      Ek glo jou. Jy pas duidelik ‘n dowwe straatlig op – iewers by ‘n hel-besige kruising op…

      Gewapen tot die valstande toe – met ‘n senuweeagtige “Made in China” pofadder-agtige knuppel – tussen wie en wat ookal…

  • Manfred Delport

   http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/bbc-unveils-a-victorian-hero–a-moneymad-racist-closet-gay-1330823.html

   Sien Guest se skakel.

   “The drama unambiguously asserts that beautiful young men were his sexual passion.” Waarom pla dit jou in ieder geval? Skeef wees is die nuwe “normaal.”

 • Maurice

  Jinne Theresa, dit klink soos Trompie en die Boksombende. Is jy seker?

 • jacqueshdt

  Ag nou dat dit so in die haak is om haatspraak en beledigings hier te beoefen wil ek tog ook ‘n kwelling van my hart af kry: Mense, ek het nou weer die Bybel deurgelees en kyk daai god is darem nou vir jou ‘n kleingeestig obsessief jaloerse volksmoordplegende megalomaniese maniak. Kyk, as jy dit kan maak deur die ou Testament, waar sy walglike geweldslus net nie gedors kan word nie, dan kom jy by die leuen van die Nuwe Testament uit. Mens kan so amper-amper jouself oortuig hy het nou ‘n nuwe blaadjie oorgeslaan, maar sy bloedorstige kop steek ook hier uit. Ky, enigiemand wat so ding aanbid moet sy kop laat lees.

  • Dolk

   Jou ellendige dwaas! Jy dink jy is so sterk en ewig? Jy het ‘n vloek oor jouself uitgespreek. Die dag wanneer jy sterf, sal jou verstarde angskrete soos lawa in jou longe stol…

   Spot maar en tart maar – jou woorde is minder werd as veraste kaf in die wind.

  • WhiteOak

   Kor. 12:3- ‘Daarom maak ek julle bekend dat niemand wat deur die Gees van God spreek, Jesus ‘n vervloeking noem nie; en niemand kan sê dat Jesus die Here is nie, behalwe deur die Heilige Gees.’

   Wanneer God se wysheid in die lewe van ’n mens posgevat het dan sal jy agterkom daar is die mens wat in dwaasheid aanmekaar die verkeerde dinge wil beklemtoon. Mense wat dink hulle is baie slim sal die heersende wêreldbeskouing as wysheid wil voorhou. Die oorsaak van ons skuld en die mens se ongeloof lê beslis nie by God nie, maar by die mens, net soos dit die geval is met alle ander sondes. So seker soos wat ons weet die geloof alleen van God af kom, net so seker moet ons weet dat ongeloof nie van God af kom nie.
   Die mens is vir sy eie ongeloof verantwoordelik!

  • Manfred Delport

   Jy vat mense se geloof op eie risiko aan. Onthou gerus dat baie van die ondermyning van die vorige regering deur Anglikaanse priesters – Trevor Huddleston onder andere – in God en Jesus se naam gepleeg is. Die bobbejaan in die pers rok, Tutu, is ook ‘n Anglikaanse priester. Is Tutu en Huddleston se god ook vir jou walglik?

  • Hd Hammer

   Die enigste kleingeestige en obsessief jaloerse is jy. Waarom anders jou snert hier kom strooi?

  • Dolk

   Wat het hy wat jy nie ontvang het nie? Waarom jul verskriklike haat en veragting teenoor God?

   Dis nie ‘n video om ander te laat goed of sleg ens. voel nie. Dis die nugtere getuie van ‘n mens – wie ‘n LEWENDE verhouding met die LEWENDE God en Skepper van die heelal het.

   As dit nie te veel moeite is nie – luister daarna asb.

   • Naand Dolk,
    Eerstens, baie dankie vir jou kommentaar/ insette met hierdie rubriek. Dit is lekker om te hoor hoe jou Hart klop.
    Tweedens, dankie vir hierdie spesiaale een van Nick. Die eerste keer toe ek dit sien het ek so stukkend gehuil, dit is net nie waar nie.
    Shoe, hierdie man se getuienis van jou aan die hart, hoor.

    • Dolk

     Prys die Here Jesus Christus – Koning van ALLE konings. Jesus Christus vir my is die ENIGSTE KONING OOIT! PUNT. Hoe meer ons het – hoe minder het ons om op te roem! Groteske dwaasheid kom saam met menige se begaafdheid. So geld dit ook vir die ander kant van die IK skaal – hoe harder die snork – hoe groter die wrok…

   • jan

    Betablokkers is nie veilig gedurende swangerskap nie. Veral nie die eerste trimester nie- maar hierdie geval is ‘n voorbeeld van die ontsaglike ramp wat Thalidomide in swangerskap veroorsaak.
    Die Para-olimpiese spele het hoofsaaklik agv Thalidomide ontstaan.ast’ware.

    • Riempies

     Goeiemore Jan, Ja die Thalidomide was n verskriklik tragedie.
     As ek nou reg onthou sal die meeste van die Thalidomide slagoffers nou redelik diep in hulle middeljare wees. Ek wou hier n foto plaas van die sommige slagoffers – maar ek kon nie – dit is vir my te hartseer.

  • Naand,
   ek is so bly dat jy kordaat genoeg was om hierdie kwelling van jou hart af te kry, want dit gee vir my die geleentheid om jou reg te help en dalk net die skille van jou oë te laat afval.
   Ek wil jou graag verwys na Romeine 1 in jou Bybel , want ek is verheug om te verneem dat jy darem nog ‘n Bybel het en daarin gelees het.
   Gaan na vers 22 en lees baie aandagtog met ‘n oop en ontvanklike gemoed, en ek BID dat jou oë sal oopgaan en dat jy nie net sal kyk nie , maar sal sien.
   IN vers 24 staan daar; Daarom gee God hulle aan die drange van hulle hart oor en aan onsedelike onreinheid, sodat hulle hul liggame onder mekaar onteer.
   Vers 25b HULLE DIEN EN VEREER DIE SKEPSEL IPV DIE SKEPPER, AAN WIE DIE LOF TOEKOM VIR EWIG. AMEN.
   Ek hoop en vertrou dat jy tot ander insigte sal kom.
   Neem die vrymoedigheid en probeer om van Pof. Dr. Walter Feith se DVD kry. Dit sal jou help om die waarheid te vind.

  • jacqueshdt

   Ek is bly om te sien hoeveel onsteltenis my stellings veroorsaak het. Elkeen het iets wat vir hom kosbaar, na aan die hart, sensitief, onaantasbaar of heilig is. Nietemin dink sekeres hulle kan ander mense se wese kan vertrap en verkrag na-willekeur. Onthou tog dat as jy iets het wat vir jou na aan die hart en sensitief is, en as jy wil he ander moet dit respekteer, dan moet jy ander met dieselfde respek behandel. Was liefde en respek nie juis die boodskap van Christus nie? – Of wil iemand hiermee verskil?

   • More,
    nou hoe verstaan ek jou nou. Byna ‘n dag gelede het jy losgetrek met haatspraak jeens God.
    Nou kom maak jy aanhalings uit die Bybel.
    Jy is heeltemal reg, Jesus het vir dissipels gesê, “Nou gee ek julle ‘n nuwe gebod, JULLE MOET MEKAAR LIEFHê”.
    Dit is in derwaarheid ‘n samevatting van die Tien gebooie. Dit beteken ook dat ons God sal liefhê en respekteer vir die eise
    wat Hy aan ons stel.
    Ons moet net versigtig wees hoe ons met HOM omgaan. Hy is NIE ‘n “puppet on a string” nie.

   • Dolk

    Wie sê jy is Jesus Christus? Glo jy in ‘n Skepper?

    • Naand Dolk,
     die man is vermoedellik nou ‘n bietjie verward.
     Hy lees net dinge in die Bybel wat hom pas, en hy maak uitlatings wat alles grens aan leuns.
     Leuns wat Lusefer aan hom voorhou as die waarheid, en dan glo hy dit.
     Dit is goed dat hy homself hier op Praag blootgestel het, en hy het stilweg verwag dat hy konflik kan bewerkstellig.
     Ek , van my kant gaan hom nie aanvat met beledigings van watter aard ookal nie. Hy het bloot net nodig om gehelp te word om sy oë oop te maak, en as Hy my as instrument wil gebruik! laat dit dan so wees.

     • Dolk

      Goeienaand aan u ook.

      Daar is ‘n groot verskil tussen ‘n leuen en veragtelike, blatante Godslastering. Ook is daar ‘n groot verskil tussen ‘n belediging en ‘n bestraffing.

      Ons lewe in ‘n tyd waar inligting in oorvloed beskikbaar is. ‘n Gees van onderskeiding is een van die kosbaarste gawes wat die Heilige Gees aan ‘n mens kan gee in die tyd waarin ons lewe.

      Onthou hierdie woorde uit die Skrif:

      Juda 1:4 Want sekere mense het ingesluip wat lank tevore al opgeskryf is vir hierdie oordeel, goddelose mense wat die genade van onse God verander in ongebondenheid, en die enigste Heerser, God, en onse Here Jesus Christus verloën.

      Juda 1:10 Maar hierdie mense belaster alles wat hulle nie ken nie; en alles wat hulle, soos die redelose diere, op natuurlike wyse verstaan, daardeur gaan hulle te gronde.

      Juda 1:16 Hulle is murmureerders wat oor hul lot klae, en volgens hulle begeerlikhede wandel; en hulle mond spreek trotse woorde, terwyl hulle mense vlei ter wille van voordeel.

      Juda 1:18 … dat hulle vir julle gesê het: In die laaste tyd sal daar spotters wees wat volgens hul eie goddelose begeerlikhede wandel. Dit is hulle wat skeuring maak, sinnelike mense wat die Gees nie het nie.

      Juda 1:24 Aan Hom nou wat magtig is om julle van struikeling te bewaar en julle sonder gebrek voor Sy heerlikheid te stel met gejuig, aan die alleenwyse God, ons Verlosser, kom toe heerlikheid en majesteit, krag en mag, nou en tot in alle ewigheid! Amen.

      Hierdie is nie iets wat ek ligtelik opneem nie…

      Lees die hele Juda – dit handel daaroor asb. … Ek kom presies daardie tipe mense ook hier teë…

     • Rifrug

      Dolk … dankie vir die aanhaal – ek stem met jou saam “Lees die hele Juda – dit handel daaroor asb. … Ek kom presies daardie tipe mense ook hier teë…”

      Die naam van die boek wat jy gebruik ‘Juda’ kan moontlik moeilik wees om te vind…

      In Engels is die boek se naam Jude …

      In die 1933 Afrikaanse vertaling is die boek se naam Judas (net voor Openbaring)

     • Dolk

      Skuus! :))) Ek sal dit gou regmaak – baie dankies Riffels!

     • Man maar nou is ek eers bly oor wat nou alles hier staan, en dat jy dit met almal deel wat blykbaar nog nooit vir Juda gelees het nie.
      Ek glo dit was nodig dat ek gesê het wat ek wou en dit nou aanleiding gegee het tot jou kommentaar.
      Die Vader het jou nou gebruik as n werktuig tot teregwysing.
      Is dit nie wonderlik nie.
      Ek vertrou nou dat Jac dit sal raaklees, want jy het dit noiu aan my gerig.
      Wat is die kans, kan jy dit vir hom ook stuur? of hoe werk dit.
      Hierdie rubriek het die meeste kommentare ontlok wat ek nog hier gesien het. FANTASTIES

     • Dolk

      Die Woord van God is soos koringsaad… Die gelykenis van die saaier… Ons kan slegs saai – die groei van ander is nie in ons bestek nie. Die struikeling van ander wel…

      Soos u gesê het: Fantasties!

     • Hi Dolk, ek wil om verskoning vra. Ek het regtig nie probeer om wys alwetend te wees nie. Ek vermoed jy ken my nou ook al, ek sal eerder probeer vrede bewaar, maar kan ook lekker snedig raak as iemand “skeeftrap”. Selfs dalk ‘n bietjie hard ook.
      Ek het het Judas gaan lees, en dan ook gevind dat ek die verse wat jy na verwys het reeds op ‘n vroeër geleentheid belig het.
      Wat my toe ook opval is verse 23 en 24. dit is goed dat ons oor dinge van ewigheidswaarde kan praat, want dit is goed en vir almal tot seën. “VIR HOM WAT WIL HOOR LAAT HOM HOOR”.
      DANKIE OU VRIEND

     • Dolk

      U skuld my nie ‘n verskoning nie – waardeer u skrywe dankies hoor. :))

      Ding is net… Ons moet die geeste ondersoek… Hulle bestraf, weerstaan of getuig van…

      Skuus dat ek dalk kras oorgekom het aan u – ek moet dalk meer skryf – waarom ek so skryf, wat geskryf was….

      Baie seën en vrede aan u-almal!

     • Dolk, jy en Rifrug, Hd Hammer, Manfred Delport, Riempies, Kaylee van Yken en les bes Trippies is baie spesiale mense hier op Praag vir my.
      Julle het my gelees en aanvaar net soos ek is met spelfoute en al.
      Altyd bereid om vir my in die bres te tree, of om my reg te help met meer inligting.
      Dankie daarvoor.
      Rustige nag aan julle almal.

     • Dolk

      Baie dankie ook aan u en almal – inderdaad is my waardering wedersyds en geniet ek u en almal se sonderlinge perspektiewe en aangename skrywes. Dis dikwels soos veelkleurige vlieërs in die wind…

      Spelfoute deur skrywers op die “regte tyd” is soos mooi herfsblare… Dit is nie onooglik nie – dit laat mens dink en soms lyk dit skafliker as die regte spelling! Neem nou maar vir my en “Juda” Vir die wat die Bybel nie ken nie, het dit ‘n dik Boek geraak om dit daarin te vind! En Judas lê amper slegs twee blaaie! (Selfs die Boek bronnelys sou wasig raak…)

      Baie dankies – ‘n rustige nag aan u en almal hier en daar hoor.

     • (:-))

 • Sjert

  Jy’t van die Skim en Carlos Carvalho se groentewinkel in die Moot gaviggeet.

 • ss

  Dit lyk vir my asof die hele gesprek gaan oor ….Moenie my transformeer nie ! Ek is n’ moffie……

  • Rifrug

   Ja ss …

   Ek het ook al konflik met dié ‘Maurice’ karakter gehad … bv.

   http://praag.co.za/?p=26852#comment-1575709201

   Afrikaners ≠ homoseksuele

   Hulle wil dit nie glo nie – en probeer hulself tussen ons inwurm.

   Maurice sê op http://praag.co.za/?p=30788

   “Many sick people and extremists ( Riempies, Dolk, G, Rifrug, african4 etc) unfortunately troll this sight severely diminishing the integrity of the brilliant and sober debates put forward by many of the columnists. These individuals are mostly religious freaks and are extremely narrow-minded, very crude and cruel. You simply have to ignore their bizarre opinions, however difficult it might be.”

   Maurice het ook ‘n vorige keer (darem in Afrikaans!!) probeer om ‘n klomp praagers tot ‘ongure radikale elemente’ te laat verklaar. Hierdie keer is ons “sick people and extremists, religious freaks and are extremely narrow-minded, very crude and cruel. They are idiots after all, nothing more.”

   en Maurice wil vir praag voorskryf:
   “Tensy PRAAG sy fokus verander na n kleiner groepie Afrikaners ( sub set). So nie, doen jul net soveel skade. Jul het n verantwoordelikheid, kom dit na.” http://praag.co.za/?p=26852

   • Jared van Niekerk

    Die 2% stert wil die 98% hond swaai. Ignoreer dit maar gerus. Homo’s het alreeds baie probleme waarmee hulle self daagliks worstel.

 • Guest

  Bot programmed to pick arguments http://praag.org/?p=18183

  • Dolk

   En as mens jou bot hou? Dan flop hul bot… 😉 (Die woord bot in Afrikaans kan of ontluik of om stil te bly (vorm van norsheid, stug of anti sosiaal) beteken.)