VN-resolusie om ISIS-befondsing te keer

Deel op

Die VN Veiligheidsraad het ‘n resolusie aanvaar om miljoene dollar te keer, wat die terreurgroep – die Islamitiese Staat – verdien uit die verkoop van olie, die handel van antieke ware en lospryse wat betaal word.

Die resolusie is gemik op die verdienste en buitelandse skenkings wat die operasionele hoedanigheid van ISIS versterk, het RSG berig.

Volgens die VN erken die resolusie die belangrikheid van sanksies teen ISIS, die Al Nusra Front en ander al-Kaïda-groepe en die bestaande verpligting van state om fondse van terroriste te bevries.

‘n Beroep is op lidlande gedoen om binne 120 dae verslag te doen oor watter stappe gedoen is om aan die resolusie te voldoen.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.