‘Jan Kempdorp-vier moet billike kans kry’

Deel op

Die vier geskorste leerlinge van ‘n Noord-Kaapse landbouskool wat van verkragting en aanranding aangekla word, moet tydens hul tugverhoor die geleentheid gegun word om hul saak aan die skoolbeheerliggaam te stel.

Provinsiale onderwyswoordvoerder, Sydney Stander, sê hulle verstaan die erns van die saak, maar die gemeenskap, wat daarop aandring dat die seuns permanent uit die skool gesit word, moet redelikheid aan die dag lê en die proses wat in plek is, ‘n billike kans gee.

Stander sê die tugverhoor behoort teen die einde van die week afgehandel te wees. Hulle verwag die beheerliggaam se volledige verslag volgende week.

Die vier seuns het tydens die beweerde voorval ‘n 18-jarige mede-leerder se hande en voete aan ‘n koshuisbed vasgemaak, hom geskeer en geverf en na bewering onsedelik aangerand.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.