Die Curroskool, vervolg

Soos lesers kan aflei uit my twee rubrieke wat oor dieselfde onderwerp handel die afgelope paar dae, vind ek die gebeure by die Curroskool besonder interessant. Dit is interessant omdat dit al die elemente van wat die multikul-gedrog onwerkbaar maak, in een skool vervat.

delport_manfred_600Swart ouers wil skynbaar hul kinders ten alle koste in ‘n skool met blanke leerlinge hê. Nie net dring die Curroskool se ouers aan op ‘n skool met blanke onderwysers nie, maar word daar ook heftig rassisme gegil wanneer daar nie ook blanke kinders in die swart “lênnas” se klasse is nie. Interessant, nie waar nie? Die swart ouers maak heftig beswaar oor – en hier is die skreeusnaakse aspek – ‘n oormaat van hul eie telgies; hulle is ontevrede agv te veel swart “lênnas” in dieselfde klas! Groucho Marx kon net sowel van hierdie rassisme-gillers gepraat het toe hy gesê het: “I don’t care to belong to any club that would have me as a member.” Laasgenoemde is ‘n baie raak en spitsvondige opsomming van presies wat hier aan die gang is.

‘n Amerikaanse skrywer, John Derbyshire, het ook op hierdie verskynsel gewys, en geskryf dat swartes ‘n geweldige begeerte het om hulself aan blankes op te dwing, onder die voorwendsel van integrasie. Hulle wil byvoorbeeld ten alle koste in blanke lande woon – talle Afrikane verdrink in die Middellandse See in hul naarstiglike gevlug na Europa. So ook wil swartes in blanke buurte woon. Hierdie drang dra egter die sade van sy eie vernietiging. Sodra daar ‘n meerderheid swartes in ‘n buurt, land of skool soos Curro beland, wys Derbyshire uit dat hulle teenwoordigheid die ganse rede waarom hulle in die eerste plek daar wou wees, vernietig. Amerikaanse eiendomsagente het selfs ‘n term hiervoor: “Blockbusting.” Sodra een swart gesin sy intrek in ‘n voormalige blanke buurt neem, vlug die oorblywende blankes na witter buurte toe. (Derbyshire het natuurlik, omdat hy die waarheid durf praat het, sy werk as skrywer verloor.)

Dit is presies wat in die Curroskool gebeur het. Die City Press berig vandag dat daar ‘n grootskeepse onttrekking van blanke leerlinge uit die Curroskool plaasgevind het omdat blanke ouers besorg was omdat die skool verswart het, en dat hierdie sogenaamde “white flight” aanleiding gegee het tot die huidige herrie oor sogenaamde rassisme binne die skool. Blanke ouers het die skrif teen die muur gesien, op groot skaal met hul voete gestem en hul kinders uit die betrokke skool verwyder. Die resultaat hiervan was dat daar slegs enkele blanke kinders oorgebly het, en hierdie klein groepie blanke kinders is almal in dieselfde klas ingedeel. Dit is eweneens opmerklik dat die gegil oor sogenaamde rassisme nie opgegaan het omdat daar ‘n meerderheid blankes in die betrokke klas was nie. Die blanke kinders was steeds in die minderheid in die betrokke klas. Nietemin dring die swart ouers daarop aan dat selfs hierdie klein groepie blankes tussen die swart klasse verdeel moet word.

Dit is eintlik verstommend, nie waar nie? Swart ouers teem oor blanke rassisme, maar in ‘n direkte weerspreking van hul eie huilerige geskree oor sogenaamde rassisme, dring hulle daarop aan dat hulle kinders aan daardie einste blanke rassiste blootgestel moet word. Synde ‘n privaatskool, is die Curroskool ook goed toegerus, met toereikende leergeriewe, handboeke en dies meer. Die verskoning dat swart skole swak geriewe het, word dikwels as verskoning vir swart lênnas se onderprestasie voorgehou, maar te oordeel aan die geskree rondom die Curroskool is dit klaarblyklik nie net handboeke wat volgens swart ouers tekortskiet in swart skole nie, maar dit is ook inderdaad blanke leerlinge, bid jou aan!

Wys jou net: die multikul-gedrog is ‘n onding en die sogenaamde reënboognasie ‘n onwerkbare ramp. Gedwonge integrasie kos geld. Die multikul-gedrog verg aanhoudende krisisbestuur. Dit veroorsaak deurlopend konflik. Niemand is gelukkig met gedwonge integrasie nie, nie die blankes nie, en veral nie die swart ouers nie.


Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Kaylee van Yken

  Dankie vir die opvolg Manfred (en weer ‘n tikkie humor).

  Een ding staan soos ‘n paal bo water – daar is NIE iets soos ‘n reënboognasie nie.

  Natuurlik het swart skole nie meer al die toerusting en geriewe nie, want alles wat deur daardie kloue gaan, word afgebrand, verbrand en verwoes. Gee hulle ‘n rol doringdraad – die trek hul ewe fluks deur die agterente.

 • RSA PATRIOT

  Dankie Manfred.

  Strategie is blykbaar om elke blanke instansie te oorweldig met ‘n skielike toename in swart getalle, sodat “white flight” kan plaasvind. Troos jou daaraan dat hierdie nimmerlike instansies waarvandaan blankes vlug, gewoonlik binne 5 jaar ten gronde en vernietig is. Jy kan nie die skepper en instandhouer uitsmyt sodra jy dink jy is goed genoeg om sonder hom klaar te kom nie – jy sal jou agterent sien! Daarom sal die roem van Curroskool binne jare ‘n vergetelheid wees.

 • Manfred Delport

  In reaksie op die News24-berig oor hierdie onderwerp, skryf hierdie individu die volgende sjarmante, verdraagsame kommentaar.

  http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Our-children-are-colour-blind-Curro-parents-20150202

  • Kaylee van Yken

   Ek is ook verdraagsaam en sjarmant, die gevoel is wederkerig.

  • Dolk

   Ek het nie geweet ‘n aap kan leer praat nie! Die rooi see? ‘n Seepbel is skerper as hy.

   NS Die wat my wil bestraf, moet dit doen oor my grammatika asb..

  • Rooikop

   Ek hoop iemand het die rakker verkla.

 • Riempies

  Dit is privaat skool is dit nie? privaat beteken privaat en word nie deur die staat onderhou nie.

  Dus moet die ouers van die skool die reëls
  en regulasies aanvaar by die skool en as die ouers nie van die reëls en
  regulasies hou nie staan dit hulle vry om hulle kinders in n ander skool te
  plaas. Dit is hoe beskawing werk – dit werk nie op enige ander manier nie –en beskawing
  is ook nie aansteeklik nie. Moontlik moet hierdie skool eers die ouers opvoed
  en dan daarna die kinders.

  • Rifrug

   “Dit is privaat skool is dit nie? privaat beteken privaat en word nie deur die staat onderhou nie.”

   Ek stem met jou saam dat dit so behoort te wees!

   Maar in ZA werk dit ongelukkig nie so nie. Privaat ondernemings is ook onderworpe aan BBBEE en ander onnosele wette wat hul benadeel. So ongelukkig ook met ‘privaat’ skole.

  • Bokkeman

   Die enigste “reël” wat hierdie ouers verstaan is “skree hard en skreiend tot jy jou sin kry en, as dit nie werk nie, brand/breek goed af”.

 • Jochen Peiper

  Die stigting van die Curro verskynsel is in elk geval net ”n gevolg van NIMBY benaderings van liberale linksverkramptes.
  Hulle het gekry wat hulle voor geteem het nou vlug hulle al verder en verder van diegene met wie hulle angevoer het ons gelyk is…
  Vreemd.

 • Bokkeman

  “A racially integrated community is a chronological term timed
  from the entrance of the first black family to the exit of the last
  white family.” Saul Alinsky in “Rules for Radicals”

 • zighlight

  Manfred, hierdie laat my dink aan die grappie:

  Gedwonge integrasie is soos om roomys met str@nt te meng. . . dit doen nie veel aan die str@nt nie, maar dit donner die roomys heetemal op!