Pappie Majuba lei ebola-span na Sierra Leone

Deel op

Die mediese hulporganisasie, Right to Care, sê alle nodige voorkomingsmaatreëls is getref om die Suid-Afrikaanse sokkerspan wat die week na Sierra Leone vertrek teen ebola te beskerm, het RSG berig.

Die organisasie het vroeër bekendgemaak dat elf verpleegkundiges en ‘n dokter Vrydag na Sierra Leone vertrek om te help met die stryd teen ebola.

Die span sal vir agt weke in die land bly. Die hoof mediese beampte van die organisasie, Pappie Majuba sê hulle het reeds intensiewe opleiding ontvang en sal verder opgelei word voordat hulle na pasiënte omsien.

Hy sê bykomende werwing en opleiding sal voortdurend plaasvind om nog gesondheidswerkers na ebola-gebiede te stuur.

Majuba sê al is geen ebola-gevalle in Suid-Afrika aangemeld nie, sal die ervaring wat Suid-Afrikaners opdoen in die stryd teen ebola en ander aansteeklike siektes, baie waardevol wees.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.