Stryd teen anti-rassisme ‘n verkeerde perd om op te saal

Deel op

Persoonlik dink ek nie dat Afrikaners, of dan nasionalistiese Afrikaners, werklik ‘n stryd voer nie. Ek sien nog geen massamobilisering van Afrikaners wat vir my werklik op ‘n stryd dui nie.

Dink maar hoe die UDF in die tagtigerjare nie gesukkel het om massas saam te bring nie. Waar doen Afrikaners dit rondom ‘n politiek ideaal? Jammer, maar kultuurfeeste tel nie. Ek praat nie nou van pret en partytjies nie, daarmee is ons klaarblyklik heel goed.

Nietemin, laat ons maar vir ‘n oomblik die enkele hofsake wat ‘n paar brawe siele (met hoogste waardering aan hulle) voer beskou as ‘n stryd. Daarby gooi ons sommer ook al die internet gesprekke en verklarings in. Hierdie is die “stryd” waaroor ek vandag skryf. Behalwe dat dit geen noemenswaardig populêre Afrikanerondersteuning toon nie, wat is nóg daarmee verkeerd?

Vir my is dit so sigbaar soos die son in die hemelruim. Dit gaan oor die “stryd teen anti-rassisme”. Vir die oningewyde blyk dit dat die debatvoerder teen anti-rassisme dan juis ten gunste van rassime is. Hierdie is die eerste struikelblok wat die gesprek teen anti-rassisme by die naïeweling nie gaan oorkom nie. Dit herinner my aan die AWB wat ‘n mank-swastika as simbool gekies het. As jy daardie vlag hys, gaan niemand jou as ‘n redelike persoon beskou nie. Vanuit die staanspoor is jy ‘n Nazi.

Wat die debat teen anti-rassisme nog verder kelder is dat dit deur Afrikaners gevoer word. Siende dat ons die argitekte van daardie “misdaad teen die mensdom”, nl. apartheid is, bevestig dit die aanhoorder se ergste vermoedens.

Nouja, as ingewyde verstaan ek heel goed dat die debatvoerder eintlik verwys na die rassisme wat deur anti-rassiste teen die wit minderheid gevoer word. Dit klink soos ‘n paradoks, maar dis ‘n werklikheid. Die oningewyde sal om vorig genoemde redes egter nooit die debat tot op daardie logiese punt volg nie. Dus is die gesprek verlore.

Nou dink ek mos: Waarom die paradoks in stand hou? Waarom nie reguit tot die logiese einde beweeg nie? As die gesprek oor die “anti-rassis” se rassisme teen Afrikaners handel, dan gaan die gesprek mos eintlik oor rassisme. Nie waar nie?

Persoonlik verstaan ek glad nie waarom Afrikaners nie hierdie ooglopende debat voer nie. Die klag van rassisme is so kragtig dat dit enige verweerder skadeloos laat. As linkses glo dat hulle oor ‘n monopolie op hierdie klag beskik, sal ons kaping daarvan eindelose wroeging vir hulle meebring, wat beteken dat hulle rassisme jeens ons in felheid sal toeneem en dus selfs meer ooglopend raak, vir almal om te sien.

Soos ek sê, ek kan nie verstaan waarom Afrikaners nie hierdie kragtige wapen opneem nie. Oral oor die wêreld is dit die oortreding wat die mag outomaties in die klaer se guns swaai.

Wat is die rede dat Afrikaners nie hul onderdrukkers hiermee aanvat nie? Glo Afrikaners daar steek dalk iets in rassisme en dat hulle dit dus ook nie by hul opponente wil aanspreek nie? Dan moet hulle vinnig hul houding verander, want hulle sal niks daarmee vermag nie. Of glo Afrikaners dat die groeiende Europese regse beweging ook die stryd teen anti-rassisme voer en dat die gety dus aan’t swaai is ten gunste van hierdie argument? Vergeet daarvan! Wat in Europa plaasvind, is wel ‘n stryd teen die onverdraagsaamheid van instromende Moslems, maar Europese regses het nog lank nie meerderheidsondersteuning nie. Boonop, gegewe dat Afrikaners mos “Nazi’s is”, sal enige poging deur ons om dieselfde standpunt in te neem, nie geduld word nie.

Maar waarom sou ons so ‘n argument in elk geval wou voer? Ons is nie ‘n meerderheid wit mense wat ‘n eerste-wêreldmoondheid in Europa bestuur nie. Ons vrees nie dat ons land deur donkeres oorgeneem gaan word nie. Nee! Ons het rééds alles verloor en ons ís ‘n oorheerste en teen gediskrimineerde minderheid. Ons hoef géén gekompliseerde gesprekke oor “anti-rassiste” of “kulturele marxiste” te voer nie. Nee wat, ons benodig nie sulke gevleuelde sosiologiese terminologie wat jan-alleman in elkgeval nie verstaan nie. Ons is “gelukkig”! Ons situasie is so sleg dat ons sommer die groot kanon kan uitruk. Daardie klag, ‘n ware wapen van massavernietiging wat die ganse wereld verstaan: Rassisme!

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.