Pere de Vos se hartseerverhaal

Pierre de Vos klink deesdae vir my of hy die soort van afskuwelike sielshartseer ervaar wat die Hexvallei se werkers teister na ‘n uitmergelende dag se geswoeg, waar hy sy buurman verwurg het, sy vrou hospitaalryp geslaan het, die verkragte baba in die vuur gegooi het, en dan die enigste kas in sy armoedige, rookgevulde plakkersgehuggie oopgemaak het om te ontdek dat die papsak klaar is.

Pierre beteken glo klip in Frans, hoor Skoppensboer, maar hy dink dis ‘n verkeerde spelling vir die regte naam Pere. Niks aan die vent se hardvogtigheid is hard genoeg om nie onder die aanslag van ‘n paar sagte vrugte te vou nie. Nie dat Skoppensboer veel van Frans weet nie, maar dit staan nie in ons Grondwet nie.

Pere se pyn kom van sy bemoeienis met groot sake waar die leier van die Vrye Wêreld, sy swart rolmodel, daagliks stoei met sake van uiterste belang soos hoe om kougom ongesiens uit te haal as jy dit klaar oopbek gekou het. En ou Pere glo vas hy kan al hierdie planetêre kwessies  in sy Morele Eskatalogie vir ons oorvertaal in Grondwets.apecbigo

Skoppensboer verwonder hom altyd aan al die gemiddeldes wat nog nooit basiese wiskunde kon baasraak nie, maar die Grondwet voorhou as vordering op Fermat. Daar’s nou ‘n bietjie Frans wat Skoppensboer wel ken.

Uit Grondwets leer ons sulke dinge soos dat Pere skitter met projeksie waar hy die gewildste sanger in Suid-Afrika se ondersteuners as hartseer beskryf, terwyl hy met trane in sy nywieblou oopgerekte oë vas onder die indruk verkeer dat die aanvaarding van pedofilie ‘n hoofstroomdebat is. Dis om van te gril. En Skoppensboer gril nie maklik nie.

Die hele gegrondwettery is so opgeblaas soos ‘n leë papsak op ‘n Saterdagaand, dws baie opgepomp. Amper so baie dat ‘n mens se oë wil uitpeul daarvan. En diesulkes wat ons vertel hoe vreeslik ingewikkeld Grondwets is, het glo ewe erg gesukkel om deliktereg baas te raak.

Ewenwel, gelukkig is Skoppensboer nie op papsak nie, maar op papsakke van die tweebeenspesie wat al wat ‘n alie is moet lek teen hulle enorme hartseer van verlies. Die grootste verlies synde natuurlik die een aan waardigheid en eer soos hulle skarrel om nie van die anti-misdaad-, swart, bendewerende elektriese veiligheidsdraad af te val nie.

As daardie grondwetterkennis nog groter was, was dit so gevaarlik soos ‘n plassie op die vloer. Van daai waarna ‘n mens wys as jy sê: “Pasop! Moenie daarin trap nie!”.

Geen wonder die Katalane het dié week kies-‘n-vinger met Spanje se regering gespeel nie.  Skoppensboer verneem hulle het Sondag vinger-etes, tapas, op die Spaanse grondwetters se dekrete bedien toe hulle gaan stem het vir onafhanklikheid.

Skoppensboer kan met redelike sekerheid dinge voorspel, en een is dat die wolf Rooikappie se grondwet gebruik het om sy smoel mee af te vee eers nadat hy haar ingesluk het, ten spyte van wat ou Pere homself wysmaak.

Dis nie dat Skoppensboer Grondwetsweersin wil aanwakker nie, maar waar gashere na parasietpartytjies uitgenooi word sonder ‘n waarskuwing, en dit in die naam van ‘n stel dooie letters wat mense soos Pere adverteer, sit hy sy voet dwars neer. Soos hulle in ‘n antieke taal sê: Aikôna!

Nog so ‘n man wat nie deur ‘n hartseer papsakstorie van stryk gebring word nie, is Skoppensboer se held, Wladimir. putinrolls

Hier is die onlangse lugfoto van Poetin se motorkade. Duidelik was hy net agter Obama toe dit geneem is. Pere moet begin kennis neem van hoe dié manne rol.

 

 

 

 

 

 

 

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Kaylee van Yken

  Uitstekend geskryf met die nodige humor. Dankie.

  grondwetterkennis (interessante woord)

 • Piet

  Verstaan ek Skoppensboer reg, grondwetters en motorkalvakaders is op ‘n fraksie na die een en dieselfde ding, die grootse verskil dalk met watter kant van die lyf hulle politieke en pedofilie-probleem-oplossing benader? En wat dan van die mense se oge in hul koppe? Want wat ek bemerk is dat grondwetters een en dieselfde ding skitterend regkry: dit hou terroris na terroris en gekorrumpeerde op gekorrumpeerde in die saal terwyl die grondwet die Afrikanervolk en Blanke brutaal faal (gaan kyk op die BKA en Sunette Bridges se webwerwe die bloedstollende bewyse, opgawes van dood en verminking en verkragting, hoe dit die Afrikaner grusaam misluk, elke pateet van ‘n grondwetter. Nie jy nie Peertjies, jou bloeiende hart vir die edele barbaar sal ‘n boksprongetjie gee).

  • Rutger

   Ek het weer gedink Skoppensboer bedoel die kawalkade gaan Peertjies en sy vriende goed opf…

   • Piet

    Die wysheid van nabaat… is ‘n bloedbek en ‘n blou oog? Jy gaan nie ‘n kanonsaluut van Peertjies vir daardie een kry nie. Soos Tony Leon in daai verkiesing (toe Thabo Mbeki die regime-leier was), namens elke slaprug-witman in die land in sy kenmerkende Joodse aksent gespog het: Ons slaun trig (Ons slaan terug.)

    • Rutger

     En toe slaun hille trig met pedofilie en ‘n verhoor in die media waar hulle die skuldigbevinding vooropstel? ‘n Selftoegediende beserings as jy my vra. Ek dink ons kan sonder Peertjies se kanonsaluut oorleef.

  • Manfred Delport

   So verlief is Peertjies op die edele barbare, dat hy skoon strikkiegriep by hulle opgedoen het.

   • Piet

    Dat ‘n gehoesery jou so kan verstrik.
    Wat my laat dink aan die verpleegster wat gesien het Oudokter skryf sonder uitsonder vir Swartes ‘n maagspoelmiddel voor as hulle kom kla dat hulle verkoue het en te veel hoes. Toe sy Oudokter se medisyne bevraagteken toe vra Oudokter vir haar of sy weet hoe versigtig Swartes is om te hoes as hulle sy maagmedisyne drink.

 • Schalk

  Hy weet glo waar die klepels hang. Mense is glo versigtig om in sy geselskap te sê, “have a Bells!”

  • G

   Is die Vrotpeer verslaaf aan drank ook?

   • Schalk

    Nee, maar hy kuier glo gereeld op Ceres.

    • G

     Daar’s jy verkeerd. Hy dors nie na kennis nie, hy dors op ‘n braak veld