Steve kan stilgemaak word, die waarheid egter nié

Deel op

As daar een ding is wat ‘n libgestremde kenmerk, is dit vrees. Vrees vir sogenaamde rassisme. Vrees vir die denkbeeldige regse gevaar. Vrees vir uitlatings deur sangers op sosiale netwerke. Daardie vrees neem tans die vorm aan van ‘n histeriese reaksie op Steve Hofmeyr se twiet oor apartheid. Van die heel bangstes bevind hulself in Auckland Park en Melville, Johannesburg, onder andere die liggewig-redakteur van Beeld, Adriaan Basson, asook die akademikus, Pirate Piet Broucamp.

delport_manfred_600Pirate Piet meen byvoorbeeld anderdag op Radio Sonder Mense te vertel hoe blankes bly moet wees dat ons ‘n Nüremberg-verhoor vrygespring het ná 1994. Kennelik ly Pirate Piet aan ‘n skuldige gewete, en het hy of sy voorouers hetsy swartes se grond gesteel, hetsy swartes aangerand of vermoor vóór 1994, maar ek deel gelukkig nie Pirate Piet se vrees nie. Ek het in my lewe nog nooit ‘n swarte benadeel of sy grond gesteel nie, en ek bekommer my dus hoegenaamd glad nie oor sulke aanklagte teen my nie. Sover my kennis strek, deel Steve Hofmeyr ook nie Pirate Piet se vrees en bewing vir die swart gevaar nie.

Nietemin is die aard van Pirate Piet se vrees baie interessant. Alhoewel hy hard poets aan sy beeld as ‘n ekstreemlinkse regime-naprater, koester hy duidelik ‘n intense vrees vir swartmense. Hy lê snags met ‘n bewende onderlippie en wonder of daardie einste swartes, voor wie hy so graag hande-viervoet kruip, hom ook met pangas gaan kom aantree soos die Mau-Mau met die Britse setlaars in Kenia gemaak het, sou ‘n Afrikaanse sanger aanstoot gee op Facebook of Twitter. Niks maak hom so vinnig beheer verloor oor sy blaas se sluitspier as wanneer iemand soos Steve Hofmeyr ‘n opmerking maak wat volgens Pirate Piet die swartes, vir wie hy so doodbang is, kan antagoniseer nie.

Wie is terloops die grootste rassis: Iemand wie se mislike bestaan gekenmerk word deur ‘n intense vrees vir swartmense, Pirate Piet, of Steve, wat swartes nie vrees nie en die moed van sy oortuiging gehad het om oop kaarte oor sy mening oor apartheid te speel? Is die definisie van rassisme nie om ‘n sekere eienskap (wreedheid en barbaarsheid in Pirate Piet se geval) aan ‘n sekere ras toe te dig, en hulle gevolglik te vrees nie?

Mens vind nog ‘n ander tipe vrees op die blaaie van Naspers se publikasies. Daardie vrees is een vir die feite en die waarheid. Niks veroorsaak so maklik bruin merke in ‘n Naspershoernalis se onderklere as iemand wat die moed het om die politiek inkorrekte waarheid in die openbaar kwyt te raak nie. Nou kyk, mens moet maar die histeriese berigte en meningstukke met ‘n groot sak sout opneem, want selfs nie eens ‘n Naspershoernalis is heeltemal so dom om nie te besef dat Steve Hofmeyr doodreg was oor apartheid nie.

Daar in Naspers se kantore sien hulle ook, nes die res van ons, hoe die poskantoor, nes talle ander instansies sedert 1994, wanfunksioneel geraak het. In 1906 is die Cullinandiamant per gewone slakkepos na Engeland verskeep, en het dit veilig daar uitgekom. Meer as ‘n honderd jaar later, in ‘n tydperk van rekenaars en binnebrandenjins, kan die getransformeerde poskantoor egter nie eens briewe tussen Aucklandpark en Melville aflewer nie. ‘n Posstuk wat ‘n diamant bevat het, sou nie eens die agterkamer van die poskantoor waar dit versend is, gehaal het, voor dit gesteel sou wees nie. Daardie Naspershoernaliste weet ook baie, baie goed hóékom die poskantoor nie meer sy mandaat kan uitvoer nie – dit is getransformeer terug na die steentydperk, en staan onder swart beheer. Binne slegs 20 jaar is ‘n funksionerende organisasie vernietig deur swart wanbestuur en militante swart werkers.

Laat ek dit dus in eenvoudige terme stel: Apartheid was nie opsioneel nie. Apartheid, asook die wette wat deur die Britte ingestel is, is ingestel om te verhoed dat presies wat in 2014 aan’t gebeur is – endemiese korrupsie, verval, wanbestuur, moorde, verkragtings, kragonderbrekings, berge onafgelewerde pos – nie reeds in 1914 gebeur het nie. Dit was nie blankes se skuld dat swartes on-ontwikkeld was in 1652 of selfs in 1852 nie. Ons voorouers het bloot geen ander keuse gehad nie.

Die gemiddelde Naspershoernalis wéét al die bostaande, maar nietemin vind hy, asook Joodse ploerte wat nog met poppe speel, dit nodig om Steve te probeer demoniseer. Dus vind ons histeriese, tranerige uitbarstings wat Steve veroordeel en probeer afmaak as ‘n randeier wat nie namens Afrikaners praat nie. Het Steve al ooit beweer hy praat namens Afrikaners, wonder ek terloops? Tog is die kans helaas goed dat die kabaal van Joodse seuntjies wat nog popspeel, Naspershoernaliste en ekstreemlinkse akademici, Steve se lewe nog vir hom onhoudbaar gaan maak. Miskien is sy sangloopbaan verby, en moontlik gaan hy sukkel om ooit weer by ‘n fees op te tree. Dit is eintlik verstommend, nè? Durf en praat die waarheid, en die linkses, mal van hul kranksinnige vrees vir die waarheid, sal op jou toesak soos ‘n swerm brommers, en jou probeer vernietig.

clip_image001[2]Ek het egter nuus vir Naspers en agterlike Joodse ou mannetjies wat nog met poppe speel: Nie net Steve nie, maar minstens driekwart van Netwerk24 se eie lesers, volgens ‘n peiling op hulle eie blad, stem saam met die feite oor apartheid. Ek plak die uitslag van Naspers se eie peiling hier onder. Ja, julle kan weliswaar vir Steve doodskree en sy sangloopbaan is bes moontlik verby agv julle kwaadwillige optrede. Minstens driekwart van die gewone blankes op straat ken egter die waarheid, daardie einste waarheid waarvoor julle so ‘n intense vrees koester. Nee, dis nie rassisme, julle ou towerwoordjie nie. Dit wat julle rassisme noem, is bloot gesonde oordeel, gegrond op eenvoudige waarnemings.

Wees dus gerus bang, maar ook julle weet dat Steve reg is.


L.W. Die menings van ons rubriekskrywers is hul eie en verteenwoordig nie noodwendig dié van die redaksie nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.