Aan Beeld: swartes het saam met ons op sypaadjies geloop!

Deel op

Dalk dink die …okkers ons outoppies van 1948 is al dood en weet nie van beter nie.

Anekdote : In 1963 -15 jaar oud – ry ek fiets poskantoor toe met ‘n pakkie. ‘n Volwasse Skilpadnek kom ry langs my en snou my toe “jou bliksemse Boer kom uit my pad uit”. Skaamkwaad noem ek hom toe die groot “K”-woord plus ‘n paar uitsoekvloekwoorde wat ek by grootmense gehoor het.

Hy ry my van my fiets af en toe ek opstaan, skop en slaan hy. Ek kry ‘n paar goeie opstoppers in en besluit Ta hy gaan dit nie maak nie. Haal sy gordel af en slaan my deur die oë. Ek kan skaars sien en skop vir die eerste en enigste keer in my lewe na iemand en tref met groot geluk die teiken.

Terwyl hy van die pyn krul, stop ‘n Ingelse libturd ou lady met skreeuende bande langs ons en hol na die booi toe. Seg sy woedend: “Shame on you for hurting the poor boy”. Toe bugger off ek maar en vergeet my pakkie net daar.

Gaan terug om die pakkie te soek toe wag Ta om die hoek vir my en gooi my met ‘n halwe baksteen en tref my op die knieg. Kruppel stoot ek fiets tot by poskantoor en hinkepink huis toe. Loop vir twee weke kruppel daarna.

Beeld, as ons daardie dae bekkig rassisties was, was hulle toe al gewelddadig – vol pense, werk en al. En nee, julle praat stront – hulle het saam met ons op die sypaadjies geloop en in dieselfde winkels as ons gekoop.

Gert Fouché

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.