Beeld, Burger en Volksblad nie meer op internet

Deel op

Media24 het besluit om van vandag af nie meer sy drie dagblaaie Beeld, Die Burger en Die Volksblad aanlyn beskikbaar te stel nie. Slegs ‘n gekonsolideerde webwerf, Netwerk24, sal voortaan aanlyn gelees kan word. Ook die Sondagkoerant Rapport word daardeur geraak, want as ‘n leser Rapport se URL intik, word ‘n mens insgelyks na Netwerk24 herlei.

Die voorsitster van Media24, Rachel Jafta (links), en uitvoerende hoof Esmaré Weideman by 'n "brei-vir-Madiba"-geleentheid
Die voorsitster van Media24, Rachel Jafta (links), en uitvoerende hoof Esmaré Weideman by ‘n “brei-vir-Madiba”-geleentheid

Dit lyk asof Suid-Afrika se grootste mediagroep, wat bykans oor ‘n monopolie op Afrikaanse media beskik, hiermee sy aanlynstrategie in trurat gooi, aangesien hy nie te lank gelede nie die Nuus24-blad gesluit het om op sy dagbladhandelsmerke in Afrikaans te konsentreer. Netwerk24 lyk baie na die heropstanding van Nuus24.

Op Twitter het die uitvoerende hoof van Media24, Esmaré Weideman, gesê dat “al die nuus (nou) op een plek” is.

Dit kos R99 per maand om op Netwerk24 in te teken, met ‘n gratis opsie wat tot 10 artikels per maand beperk is.

Terwyl die magtige Media24 en Naspersgroep steeds op papier koning kraai, bestaan daar vandag op die internet ‘n aktiewe alternatiewe mediabedryf in Afrikaans, waarvan praag ‘n vername verteenwoordiger is. As aanlyngemeenskapskoerant is praag se inhoud gratis, terwyl lesers wat ons redaksionele beleid ondersteun gevra word om lid van praag te word.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.