Jonathan Jansen het PhD oor Zim-opvoedingstelsel behaal

Deel op

Prof. Jonathan Jansen, die omstrede antiblanke en anti-Afrikaanse rektor van die Vrystaatse Universiteit, het sy doktorale proefskrif oor die revolusionêre ZANU-PF-opvoedingstelsel van Zimbabwe behaal. Die onderwerp heet: The state and curriculum in transition societies: Zimbabwe 1980-1990.

Die proefskrif is in 1991 aan die Universiteit van Stanford by die departement van opvoedings in die VSA ingehandig. PRAAG kon nêrens ‘n aanlynafskrif van die proefskrif bekom nie en dit lyk ook nie asof enige Suid-Afrikaanse universiteitsbiblioteek ‘n eksemplaar daarvan besit nie.

Jonathan Jansen slaan vandeesweek 'n hotnotsgotterige houding in
Jonathan Jansen

Jansen is egter bekend daarvoor dat hy hom as “swart” tipeer en daarom aansluiting vind by Amerikaanse swart nasionalisme. Dit sou interessant wees om te sien watter standpunt hy in sy PhD-proefskrif huldig, aangesien hy ‘n duidelike belangstelling in ZANU-PF se revolusionêre en destyds marxistiese opvoedingsbeleid koester.

PRAAG het onlangs berig dat Jansen, op een na, reeds alle blanke lede van die topbestuur aan die Universiteit van die Vrystaat afgedank het.

Lees ook:

PRAAG eis Jansen se bedanking en verskoning

Jonathan Jansen se swart-wit ding

Swart nazi Jansen op heksejag teen veilige verblyf

Rassetransformasie moet diep sny – Jonathan Jansen

Jonathan Jansen is ‘n wolf in skaapsklere, resensie

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.