Dragon glo eerste tree na onafhanklikheid van Rusland

Deel op

SpaceX se onbemande vragtuig, Dragon, is Sondag die ruimte ingeskiet.

Aan boord is voorrade en wetenskaplike eksperimente vir die bemanning van die Internasionale Ruimtestasie.

Die tuig is op ’n Falcon 9-vuurpyl vanaf Cape Canaveral gelanseer. Hy behoort môre by die IRS aan te kom.

Die stasie se robotarm sal uitsteek om die tuig omstreeks 11:04 GMT te gryp. Dit is SpaceX se vyfde ruimtetog.

Die kommersiële vuurpylbedryf wat die eerste kritiese stap van ‘n menslike teenwoordigheid op Mars vanaf die suidpunt van Texas loods, kan so vroeg as 2016 begin, het SpaceX se stigter Elon Musk, uitvoerende hoof gesê.

“Die langtermyn-doelwit is om tegnologie wat nodig is te skep, om die mensdom buite die Aarde te neem,” het Musk gesê.

Boeing en SpaceX poog om ruimtereise sonder Rusland moontlik te maak.

Twee nuwe bemande ruimtetuie word tans ontwikkel om ‘n einde aan Amerikaanse afhanklikheid van Rusland se Sojoes-stelsel te skep.

NASA werk tans aan Orion, wat ‘n diep-ruimtesending sal wees.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.