Nuwe eboek deur Dan Roodt beskikbaar

Deel op

Die nuwe eboek-opstel deur Dan Roodt in Engels, Raiders of the lost Empire: South Africa’s ‘English identity, waarvan daar verlede Sondag ‘n uittreksel in Afrikaans verskyn het, is nou beskikbaar teen slegs R30 of $3 via PayPal op praag.org.

Die boek beslaan ongeveer 27 500 woorde, wat gelykstaande is aan 80 tot 100 gedrukte bladsye. Lees ‘n langer uittreksel in Engels hier.

Raidersblad2‘n Onderhoud met die skrywer oor die boek sal binnekort hier verskyn.

Só lyk die inhoudsopgawe van die boek:

Table of Contents

  • From Vanuatu ‘our’ flag and penchant for imitation
  • The importance of being English (with an apology to Oscar Wilde)
  • ‘One nation, one beer’
  • The Sovietization of South African English
  • The black hole of identity
  • A new morality, or Cromwell’s curse
  • ‘We are the world’, and the consequences thereof
  • Conclusion: the raw Englishman and the cooked
  • Bibliography

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.