‘Rassisme’: Franse vrou in absentia gevonnis tot 9 mde tronkstraf en R750 000 boete

Deel op

Die Franse munisipale kandidaat, Anne-Sophie Leclere, wat ‘n foto van die swart Franse minister van justisie Christiane Taubira tesame met dié van ‘n sjimpansee op haar Facebookblad geplaas het, is in Julie vanjaar tot 9 maande tronkstrof en € 50 000 (R750 000) boete gevonnis (sien praag-berig in Engels). Sy mag vir 5 jaar ook nie weer aan die politiek deelneem nie.

Anne-Sophie Leclere
Anne-Sophie Leclere

Dit blyk nou egter dat die oudkandidate van die Front National, wat sedertdien uit die party geskors is, in haar afwesigheid en sonder enige regsverteenwoordiging gevonnis is, volgens ‘n berig op ‘n nasionalistiese webwerf, Bloc identitaire. Wat die vonnis nog vreemder maak, is dat sy nie in Frankryk aangekla is nie, maar in Frans-Guyana, ‘n Suid-Amerikaanse kolonie van Frankryk wat deesdae as ‘n “oorsese departement” bekendstaan.

Die linkse swart minister van wie die foto geplaas, Christiane Taubira, is van Guyana afskomstig en het toutjies getrek om Anne-Sophie daar in absentia te laat verhoor omdat die antiblanke sentiment daar sterker as in Frankryk is. Sy is van laster en “aanhitsing tot rassehaat” aangekla.

Die gewraakte fotomontage op Facebook met minister Christiane Taubira waarvoor Anne-Sophie Leclere nou 9 maande tronk toe gestuur word en R750 000 boete moet betaal.
Die gewraakte fotomontage op Facebook met minister Christiane Taubira waarvoor Anne-Sophie Leclere nou 9 maande tronk toe gestuur word en R750 000 boete moet betaal.

Tans is dit onduidelik of Anne-Sophie Leclere haar vonnis in Frankryk of in Guyana sal moet uitdien. ‘n Facebookblad ter ondersteuning van die voormalige politieke kandidaat is intussen in die lewe geroep en het reeds 16 775 mense wat daarvan hou. Selfs diegene wat voel haar fotomontage was “in swak smaak”, meen dat die tronkstraf en besonder hoë boete heeltemal buitensporig is.

Die meeste publikasies wat aan laster teen byvoorbeeld mev. Marine Le Pen in Frankryk skuldig bevind word, ontvang gewoonlik ‘n boete van €1000 wat opgeskort word en geen tronkstraf nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.