‘n Oorlog van aftakeling

Deel op

Deur Jan Viljoen

Dit verbaas my gladnie dat daar so vreeslike bohaai geskep word rondom die twee meisies wat hulleself as swartvrouens aangetrek het nie. Ons moet dit net begin sien vir wat dit werklik is.

Hierdie voorval is ‘n mikropoging binne ‘n makro-aanslag en ek gaan probeer om dit te verduidelik soos ek dit verstaan. Hierdie voorval is deel van ‘n reeks poginkies om ‘n baie groter einddoel te bereik, en as ons dit kan insien en ons kan dit verstaan, dan sal dit vir ons makliker wees om dit te verwerk en om dit te negeer. Skadeloos te stel met ander woorde.

Ek het in ‘n ander skrywe verwys na die “war of attrition”, die oorlog van aftakeling, en hierdie is ‘n goeie voorbeeld daarvan. ‘n Reeks klein aksies wat daarop gemik is om die slagoffer se moreel uit te put, en om hom uiteindelik te oorwin. Dit is daarop gemik om die slagoffer te ontstig, te ontstel en kwaad te maak sonder dat daar vir hom ‘n uitlaatklep aangebied word om van daardie frustrasies ontslae te kan raak. Soos ‘n stoompot wat stoom opbou maar nie ‘n veiligheidsklep het nie. Iets moet een of ander tyd gaan. Hierdie aanslaggies word keer na keer, sonder ophou geloods en die slagoffer weet later nie meer hoe om die morele aftakeling te verwerk nie. Daar is nie regtig ‘n vyand waarmee handgemeen geraak kan word nie want die regte vyand kan nie gedefinieer of geidentifiseer word nie, al wat die slagoffer weet is dat daar onreg teen hom gepleeg word en hy kan homself nie verdedig nie, want hy het niks om aan te val nie. Om dit verder te kompliseer is die aanvallers wat die slagoffer so meedoënloos aanval, skynbaar iemand wat aan sy eie groep behoort, met ander woorde, verraad wat uit sy eie geledere uit kom.

Slegs ‘n baie sterk slagoffer kan ‘n meedoënlose aanval keer op keer die hoof bied sonder die luukse om te kan terugbaklei of selfs net effektief te kan verdedig en dan ook nog die bykomende onreg verwerk van die feit dat dit jou eie mense is wat jou so meedoënloos aanval. Dit neem of ‘n baie spesiale tipe mens, of dit neem iemand wat hoop op ‘n groter uitkoms en om dit te probeer illustreer moet ek eers die volgende vertel.

Ek het jare terug as kind iets gelees wat my vir ‘n hele klomp redes nog altyd bygebly het, en dit is die manier van hoe een of ander Indiaanstam in die Amasone hulle gevange vyande vermoor het. Ek kan onthou hoe ongelooflik wreed, maar tog in dieselfde asem, hoe ongelooflik fassinerend dit vir my was. Ek kan vandag die ooreenkoms tussen daardie Amasone wreedheid en wat vandag teen die Afrikaner gepleeg word, duidelik waarneem. Dit werk so. Wanneer een stam tydens ‘n skermutseling met ‘n ander stam een van daardie stam se krygers kon gevange neem, is die kryger kaal uitgetrek en in ‘n bamboes- of riethok waarin hy nie kan juis kan beweeg nie, ingehok. Die hok is dan in die middel van die oorwinnaars se nedersetting in die lug opgehys totdat dit ‘n paar meter bokant die grond gehang het en die kryger het dus kaal in die hok gehurk gesit sodat hy aan alle kante, selfs van onder, deur die tralies ontbloot was. Die slagoffer was dus totaal weerloos in teenstelling met sy martelaars wat totaal in beheer was. Hulle het al die mag gehad, en die enigste mag wat die slagoffer gehad het was om vir genade te smeek of gedweë te aanvaar wat met hom gebeur.

Almal, mans, vrouens en kinders het aan die marteling deelgeneem, en dit het die gevoel van verslaentheid en hulpeloosheid nog net verder by die slagoffer versterk; die feit dat hy hom selfs nie eens teen die normaalweg hulpelose kinders kan verdedig nie. Hy kon miskien een van die mees gevreesde krygers van sy stam wees, wat normaalweg vir homself ‘n pad sou kon oopbaklei, maar hier is hy hulpeloos oorgelaat aan die grille en drange van selfs die hulpeloosste en laagste op die sosiale ranglys van sy teenstanders, wat sonder enige provokasie of verduideliking hulle wrewel op hom kon uithaal. Min of meer soos wat die Afrikaner, met ons trotse geskeidenis van verset, nou gedweë moet toekyk hoedat ‘n vet kleptomaan met ‘n verhewe ego, kan besluit of watter bates ons moet prysgee en watter nie en hoe die land tussen hom en sy vriende opgedeel gaan word, want dit is wat op die ou einde gaan gebeur.

Almal in die Indiaanse nedersetting sou vir hulle ‘n lang riet sny en die een punt daarvan skerp maak deur dit skuins af te sny. Die skerp punt was dan soos ‘n baie dun lemmetjie, net ‘n sentimeter of so breed. Enige tyd wanneer enige persoon so gevoel het kon hulle oorstap na die hok toe en die slagoffer, van ‘n afstand af, ‘n paar klein stekies met die riet gee, op enige plek waar sy liggaam ontbloot is, rug, bene, voetsole, gesig, enige plek, sonder dat die slagoffer kon keer, of sonder dat hy dit soms verwag het. Net ‘n paar klein diep stekies, keer op keer op keer. Hy het net genoeg vloeistof gekry sodat hy nie aan dors kon beswyk nie, en soms het hy een of ander vorm van verdowing in sy water gekry sodat dit die pyn net genoeg verswak het sodat hy nie kon uitpaas van die ewigdurende pyn nie. Hy moes regdeur die foltering by sy verhaal kon bly. Dit het dae en honderde of selfs duisende stekies geneem voordat die slagoffer aan trauma gesterf het. Tot groot vermaak en genoegdoening van die martelaars. Dit was meestal die kinders wat later aan die pret deelgeneem het terwyl die ouer garde in die agtergrond net die aanspoorwerk gedoen het. Die slagoffer het hulpeloos vir sy traumatiese dood gesit en wag terwyl hierdie onreg op ‘n daaglikse basis aan hom gepleeg is.

Kan ons die ooreenkomste begin insien?

As ons terugdink aan al die voorvalletjies by die Universteite, die Reitz voorval, die Nazi saluut en ander, elkeen van hulle ‘n oënskynlik onskuldige daad, wat deur mense gepleeg het sonder dat daar enige haatlikheid of kwaadwilligheid bedoel of betrokke by was. Dit was nie iets wat nog nie ‘n duisend keer, tot groot vermaak, op ander plekke gedoen is sonder dat daar enige iets anders as poetsbakkery of pret in gelees is nie. Youtube het letterlik duisende sulke voorvalle en in die flieks lag ons al te lekker daaroor. Of ons trek onsself soos Chinese aan en gaan hou Chinese braaie, of soos Mexikane, of soms soos iemand van die teenoorgestelde geslag. Dis pret en dis onskuldig, maar dit is skynbaar nie iets wat jy mag doen as jy op Universiteit is nie. Maar elkeen van hierdie onskuldige dade is deur die vyand gekaap en in ‘n skynbaar haatlike en kwaadwillige onreg teen die mensdom verander sodat dit ‘n skerp riet kon raak waarmee die Afrikaner gesteek kon word en vyande wat uiterlik ‘n Afrikaner is maar wat deur pandoere en volksverraaiers, soos Naspers, in die agtergrond beinvloed en beheer word, doen lustig mee. Dit word teen die mees weerlose van ons, ons dogters gemik, deur tiranne wat te veel mag het wat saam met die stoel kom waarin hy of sy vir die huidige sit. Teen wie moet daar nou baklei word? Is Nicolize Mulder, soos in die laaste geval, ‘n Afrikanerhater of is sy net ongelooflik stupid en ook maar net ‘n stuk gereedskap wat ‘n maandelikse inkomste verdien? In al hierdie gevalle is ‘n daad wat regtig nie eers die moeite werd was om in ‘n gesprek opgehaal te gewees het nie, geneem en tot ‘n nasionale ramp verklaar. Met ‘n baie goeie en voorbedagte doel, een waaraan Naspers en die media en ander volksvyande ewe hartlustig deelneem, en dit is die aftakeling van alles wat blank en baie spesifiek Afrikaans is.

Voorval na voorval, wat elkeen op sy eie omtrent geen impak sal hê nie, word aanmekaar gesnoer en voorgehou as die totale prentjie waarmee die Afrikaner gekonfronteer kan word. As ‘n mens kyk na die storms wat hierdie niksseggende dade ontketen het, sê dit meer van die vervolgers as wat dit van die daders sê. Hoe op aarde die volksvyande dit kan regkry om so ‘n bohaai te kan maak oor iets wat bloot as pret en onskuldige aksies in enige gesprek gesien sal kan word, is iets om net oor verwonderd te wees. Hoe die volksvyande dit kan regkry om hierdie dade tot die hoogtes van rassisme en verraad teen die mensdom verhef te kry is net ongelooflik. Dit sou nie gedoen kon gewees het as die media en veral Naspers nie sorg dat dit die daaglikse blootstelling en afkeur kry, wat hulle glo dit behoort te kry nie. Deel van die doel om hierdie dade uit verband te ruk, is om die Afrikaner as ‘n ongerehabiliteerde rassis te kan brandmerk, en ons weet almal hoe ernstig die klag van rassisme is, want Naspers herinner ons elke dag daaraan, en verder is dit om ‘n meganisme te skep sodat Universiteite verder en vinniger kan “transformeer”, skynbaar om die Universiteit te probeer red van die rassistiese Afrikaner. Die blote feit dat die spul wat die Universiteit dan op die ou einde gaan erf, dit nie werd is nie, dat hulle geen aandeel aan die oprigting van daardie Universiteit gehad het nie, dat hulle dit met soveel gemak sal afbreek as wat dit hulle sal vat om middagete te eet, dat die Universiteit sal moet verander om by hulle gestremde fakulteite aan te pas en nie andersom nie, dat die Universiteit gaan verval in ‘n hool van korrupsie en onderprestering is egter nie ter sprake nie. Wat wel ter sprake is, is dat dit ‘n Afrikanerbate is wat weggeneem moet word van die regmatige eienaars deur onskuldige voorvalle op te hef as rassistiese dade teen die mensdom. Wanneer hierdie instelling dus tot ‘n Afrikanerbastion van rassisme verdoem is kan die steel van hierdie bate geregverdig word. Klein diep stekies. Aftakeling wat ongesteurd en sonder ophou voortduur, aangevuur deur leuens en verdraaiings, gepleeg deur volksvreemdes en wat regverdiging geniet in Naspers se poniekoerante. Die oorlog van aftakeling gaan ongestoord voor terwyl die Afrikaner magteloos toekyk hoedat een na die ander bate, skole, kerke, banke, weermag, polisiediens, poskantore, hospitale te veel om op te noem, stadig in die moeras van swart onkbeholpenheid en korrupsie wegsink.

Ons sit in ons hok vasgekeer en ‘n spul kinders, die meeste van hulle, het die reg verkry om ons na willekeur te kasty soos wat hulle wil. Ons sit in ‘n hok wat vir ons gebou is en in stand gehou word deur Naspers.

Wanneer ‘n volk onder hierdie tipe van druk verkeer, waar ons daagliks moet hoor hoedat ons doodgemaak gemaak word, retoriek wat deur enige iemand selfs die president van die land op ‘n gereelde basis, sonder enige vrees vir vervolging, in die openbaar ge-uiter word, is dit baie moeilik om gedissiplineerd en konsekwent te handel. En wanneer hierdie daaglikse moordmantras selfs nog verder gaan en in moordtogte wat teen meestal ongewapende en onskuldige volksgenote gepleeg word, manifesteer, is dit bykans onmoontlik om nie ontakties op te tree nie. Maar ons sal die riete vir eers moet verduur, want die omstandighede is nog baie vêr van reg af voordat ons enigsins daaraan kan begin dink om op te tree.

Maar wanneer gaan die omstandighede dan uiteindelik reg wees, want hoe lank gaan ons nog die moordaanslag teen ons moet verduur voordat ons uiteindelik kan optree?

Ek het nuus. Die omstandighede gaan nog vir so lank aangaan as wat dit ons gaan vat om dit te verander. Ons kan dit skynbaar net nie regkry om te begin verstaan dat die vyand nie die omstandighede vir ons gaan verander nie, ons sal dit self moet doen. En ons sal dit op die regte manier moet doen. ‘n Span speel slegs so goed as wat die ander span hulle toelaat om te speel. Ons sal vir ewig wag, of totdat ons heeltemal uitgeroei is as ons dink dat ons enige hulp van ‘n politieke kant af gaan verkry. Ek dink ons moet begin besef dat die politieke toneel vir ewig vir die Afrikaner verby is. As jy ‘n Afrikaner is, en jy neem aan die skynproses van demokrasie deel, dan doen jy dit as ‘n burger van Frikkie se Nuwe Vervalle Suid Afrika, ongelukkig nie as ‘n Afrikaner nie. Jou Afrikaner identiteit is dan in die kookpot van Jood, Kleurling, Engelsman en Swarte ingemeng in ‘n mengsel wat hulle Democratic Alliance of COPE of AGANG of so iets noem. Jy is dus ten volle deel van die groep wat kruisies trek in ‘n skynproses waar kruisies getel word om ‘n nuwe groep korrupte en kleptomaniese egomaniakke aan te stel wat met al die mag tot sy beskikking oor jou as Afrikaner sal heers.

En dan het jy geen reg om te sê dat jy nie van die manier hou hoe daar oor jou geheers word nie, want jy was deel van die skynproses wat die heersers daargestel het. Dit is ongelukkig net so, en daar is te min Afrikaners, al sou almal saamstaan, om polities teen die oormag te kan stem. Ek sê weer, dis in elk geval nie hoeveel kruisies getrek word nie, dis hoeveel kruisies getel word. Politiek is vir ons verby.

Hoe gaan ons dan uit die hok uitkom? Daar is twee maniere. Een is om die hok van binne af oop te breek en die ander een is om die hok van buite af oop te breek. Om die hok van binne af oop te breek het ons ‘n gesamentlike poging nodig. Een waar ons op almal in die hok kan staatmaak om saam te werk en dit, soos ek in my vorige skrywe genoem het, kan net gedoen word as ons leiers begin toenadering tot mekaar soek. Soek raakpunte en hou om om verdeelpunte as verskoning vir kohesie aan te voer. Daar is meer wat ons saamsnoer as wat daar is wat ons verdeel, soek dit en brei uit daarop. Ek is moeg om te hoor dat ons al vir mekaar sê dat die Afrikaner nie kan saamstaan nie, want dit is deel van Naspers se breinspoeling. Kom bymekaar in julle onderskeie splintergroepe en bring julle mense saam. Kyk of julle vriende, familie of vreemdes kan oortuig om van Sewende laan af weg te breek, of om minder rugby te kyk.

Om die hok van buite af oop te breek moet ons kyk wat dit is wat ons nog beheer wat buite die invloed van die swart massas is. In Engels noem hulle dit “leverage”, in Afrikaans noem ek dit ‘n koevoet. Ons het baie koevoete wat ons as “leverage” kan gebruik. Dink aan hoeveel geld daar nog in Afrikaanse gemeenskappe is. Begin met jou geld praat. Naspers het so ryk geraak met Afrikanergeld. Die banke is met Afrikanergeld gestig in dae toe die Afrikaner bitter min gehad het. Kry ouens wat ekonomies geskool is om planne te maak. Daar is baie kennis daarbuite.

Verder is daar buitelandse simpatie. Begin wyer as die grense van Frikkie se vervalle staat dink en maak planne om afvaardigings te loods. Ek wil nie eers hierop ingaan nie, want daar is te veel om te sê. Daar is soveel groepe regoor die wêreld wat absoluut gatvol is vir die stadige verval in hulle eie omgewings wat eintlik maar ‘n wêreldtendens is, nie net hier in Suid Afrika nie. Die blankes is ‘n minderheidsgroep in terme van wêreldbevolking, dink daaraan.

Pas druk toe deur byvoorbeeld hierdie dogters wat nou in die moelikheid is op ‘n manier te probeer steun, geldelik, wetties of andersins. Die internet is daar, youtube is daar; gebruik dit.

Die ironie is dat ons buite die boks waarin ons is moet begin dink. Daar is soveel om te sê dat hierdie spasie nie geskik is nie.

Maar dat die volksvreemdes en die nuttige idiote enige riet gaan gebruik om ons mee te steek is so, en as daar nie ‘n riet is nie, sal hulle van enige onbenulligheid ‘n riet probeer maak.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.