Hoe werk die kleurrewolusie?

Eva Colinger voer in ‘n artkel op 11 Oktober 2011 op Global Research aan in 1983 het ‘n strategie waarvolgens Amerika van ongemalike regerings ontslae raak genaamd “demokrasie-bevordering”, die lig gesien. Met behulp van ‘n reeks kwasi-private stigtings soos die Albert Einstein-Instituut (AEI), die National Endowment for Democracy (NED, die Internastional Republican Institute NRI), die National Democratic Institute (NDI) en Freedom House, en nog later die Center for Non-Violent Conflict CNVC), het Washington geld beskikbaar gestel en raad aan politieke partye en groepe buitelands gegee ten einde Amerika se agenda te bevorder maar terselfdertyd die betrokke lande en nasies te onderwerp.

Agter al hierdie stigtings en institute is die US Agency for International Development (USAID), die geld-arm van die Amerikaanse departement van buitelandse sake. In 2009 het die sogenaamde “Interagency Counterangency Initiative” amptelike leerstellings van Amerika geword.

Buitelandse sake se onderdepartemente is gerig op “oorgangsinisiatiewe”, heropbou (ook die SA Heropbou en Ontwikkelingsprogram, HOP), konflikbestuur, ekonomiese ontwikkeling, administrasie en demokrasie, hierdie aksies is die hoofkanale waarlangs miljoene dollar gefiltreer word na politieke organisasies, nro’s, studente-organisasies en bewegings ter wille van die wêreldwye Amerikaanse agenda.

Waar ook al ‘n staatsgreep gebeur, is daar ‘n sogenaamde kleurrewolusie of regimeverandering ten behoewe van Amerika en is USAID en ‘n stroom Amerikaanse dollars aan die werk.

Hoe werk ‘n kleurrewolusie? Die resep stem oral ooreen. Studente en jeugbewegings is aan die voorpunt, met ‘n vars gesig wat sy verskyning maak, en sodoende word volgelinge aangetrek asof ‘n mode skielik posgevat het.

Daar is altoos ‘n embleem of logo, ‘n kleur en bemarkingstrategie. In Serwië het die groep OTPOR, wat meegehelp het om Slobodan Milosvich te onttroon, die strate ingevaar met t-hemde, plakkate en vlae in swart en wit as hul simbool van verset.

In die Oekraïne was die kleur oranje, in Georgië ‘n rooskleurige vuis, in Venezuela oop hande in swart en wit om vir ‘n mate van verskeidenheid te sorg.

Kleurrewolusies gebeur in state met strategiese en natuurlike hulpbronne: Gas, olie, militêre basisse en andersins van geopolitieke belang. En hulle gebeur altyd in lande van sosialistiese, anti-imperialistiese oortuigings.

Die bewegings waaragter die Amerikaners sit is gewoonlik anti-kommunisties, anti-sosialities, pro-kapitalisties en pro-imperialsities. Verset en destabilisasie word gewoonlik rondom verkiesingsveldtogte beplan ten einde spanning te skep en vrae oor moontlike bedrog word op die voorgrond gebring ten einde die verkiesings te diskrediteer sou die opposisie verloor.

Dieselfde agentskappe is altyd teenwoordig: USAID, NED, IRI, NDI, Freedom House, AEI en ICNC. Laasgenoende twee sorg vir die opleiding en toerusting aan jeugbewegings, soos aan die ANC-jeugliga. Die strategie beoog ontwrigting van die pilare van die staatsmag, die neutralisering van regeringsmagte en die skep van ‘n gevoel van sensasie, wanorde en onveiligheid.

Kol. Robert Helvey, een van die grondleggers van die strategie en direkteur van AEI, verduidelik die oogmerk is nie die vernietiging van die gewapende magte en die polisie nie, maar eerder hul “bekering” – om hulle oor te haal om die heersende regering te verlaat en hulle aan die verstand te bring “daar is vir hulle plek in die regering van more”.

Die jeug word ingespan ten einde die magte te verswak en dit moelik te maak vir die vasvat van oproer. Sordja Popovic, stigter van OTPOR, het onthul dat Helvey hulle geleer het “. . . om mense soos polisielede in die steslel te kies en aan hulle ‘n boodskap te stuur dat almal slagoffers is, hulle en ‘ons’, deurdat dit nie die werk van ‘n polisieman is om `13-jarige in hegtenis te neem deurdat hy ‘n versetter is nie, byvoorbeeld’…”

In 2003 het AEI hom in Venezuela gevestig. Helvey self het ‘n negedaagse intensiewe kursus aan die Venezuela se opposisie aangebied oor hoe om “demokrasie” in die land “herstel”. Volgens AEI se jaarverslag, het opposisie politieke partye, nie-regeringsorganisasies, aktiviste en vakbonde deelgeneem aan die werkswinkel, om te leer van die tegnieke om ‘n “diktator omver te werp”.

Dit was ‘n jaar ná die mislukte staatsgreep, waar straatgeweld, konstante destabiliseringpogings en ​​’n herroeping van die referendum plaasgevind het. Die opposisie het 60-40 verloor, maar gehuil oor bedrog. Die poging was nie suksesvol nie aangesien honderde internasionale waarnemers, insluitend die Carter Center en die OAS, die proses deursigtig, wettig en bedrog-vry verklaar het.

In Maart 2005 het die opposisie en AEI weer kragte saamgesnoer, maar hierdie keer is die ou politieke partye en leiers vervang deur ‘n uitgesoekte groep studente en jeugdiges. Twee voormalige leiers van OTPOR het gekom van Belgrado, Slobodan Dinovic en Ivan Marovic, om Venezuela se studente in te lig oor hoe om ‘n beweging te bou om hul president omver te werp.

Terselfdertyd, het USAID en NED se befondsing vir die groepe in Venezuela die hoogte ingeskiet tot sowat $9 miljoen. Freedom House het vir die eerste keer ooit aangeland, om saam met USAID en NED te help om die opposisie te konsolideer en voor te berei vir die 2006 presidensiële verkiesings.

ICNC, gelei deur die voormalige Freedom House president Peter Ackerman, het ook begin om die jeug opposisie beweging op te lei, in intensiewe kursusse en seminare in regimeveranderingtegnieke.

Daardie jaar, die nuut-opgeleide studente hul beweging geloods. Die doel was om die verkiesingsproses te belemmer deur ‘n scenario van bedrog, maar dit het misluk. Chavez het die verkiesings met 64% van die stemme ingepalm, ‘n groot oorwinning.

In 2007 is die beweging hervat in reaksie op die regering se besluit om nie die uitsaailisensie van ‘n private TV-stasie, RCTV en ‘n stem van die opposisie, te hernu nie. Die studente het die strate met hul logo ingevaar en saam met die hulp van die hoofstroommedia, internasionale aandag getrek.

Verskeie is deur die Amerikaanse agentskappe gekies en gestuur vir opleiding in Belgrado in Oktober 2007. ‘n Studenteleier Yon Goicochea het selfs ‘n halfmiljoen dollar ontvang vir opposisie-opleiding van die Cato-instituut.

Vandag, is dieselfde studente die gesigte van die opposisie politieke partye, ‘n bewys van die bedrieëry om plaaslike bewegings te gebruik vir ander doeleindes. Die gekleurde revolusies in Georgië en die Oekraïne vervaag en die ontnugterdes se oë begin oopgaan. Die oënskynlike “outonome” bewegings se agenda is ontbloot en hulle besef hulle is geflous.

Die gekleurde revolusies is niks meer nie as die rooi, wit en blou van Amerikaanse agentskappe, wat nuwe en innoverende maniere probeer vind om die Anglo-Amerikaanse Ryk af te dwing.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Andy

  Wat n interressante rubriek. Dr Dan, Tot watter mate kan ons daarby leer en dit dalk op n ge-ordende wyse aanwend om positiewe resultate te bereik in ons situasie, of krap ek nou aan iets wat nie jeuk nie.

  • Gas

   Waar lees jy dis ‘n rubriek van dr Roodt?

   • Andy

    Waar lees jy dat ek sê dit is n rubriek van hom?

    • Gas

     In jou eerste sin. By die stuk staan “Algemeen Feuilliton”, nie “rubriek” nie, terwyl jy dit ‘n “rubriek” noem. Kan jy ooit onderskei tussen die twee?

     • Andy

      Dit was nie jou vraag aan my nie. Kan jy asseblief bly by wat jy my gevra het en my vraag antwoord, of kan jy nie onthou nie. gaan lees dan weer jou vraag aan my en my antwoord daarop. Ek wag gespanne op jou spoedige reaksie.

     • Andy

      “Sometimes its better to be kind than to be right.
      We do not need an intelligent mind that speaks, but a patient heart that listens.”

     • jan

      Dis waar Andy:
      Die draad gaan oor sinsbedrog die tegnologie van revolusie.

      Mens het oa twee ore en twee oge en twee neusgate en een mond gekry om in dieselfde verhouding gebruik te word.
      .
      My Pa het gesê dat hy ‘n groot deskundige van anatomie is en hy kan ons waarborg dat ons bekke sal maak dat ons gatte slae kry!!.

      Dis vir my ‘n obsessie om die waarnemings van mense te bestudeer. Wat sien hulle en wat hoor hulle en wat beleef hulle wat ek nie kan doen nie?
      Het julle al daaroor gewonder?

      Maar op die ou einde word die boom geken aan sy vrugte…
      ——————————
      [Wat gaan met die internet aan.? My ADSL is rooi. Is dit met Oscar oorlaai?}.. Nog meer sinsbedrog..HMM :-((

     • Andy

      Naand Jan,
      Weet jy, ek is net n doodgewone pa/oupa wat geen gekompliseerde en geheime agendas het hoe ek met mense kommunikeer nie.
      Wat jy lees is ek. Onopgesmuk. Ek probeer ook geensins iemand beindruk met wat ek hier sê nie.
      Ons het die probleem dat ons hier tedoen het met die absolute minimum gebruik van sintuie en dit is die geskrewe woord op “papier”.
      Ek dink dit is uiters onregverdig en ongevraagd om n persoon te takseer bloot op wat hy hier skryf. Ervaring en fyn aanvoeling met die samewerking van ‘n 6de sintuig kan ‘n persoon wel ‘n bietjie help, maar dit bly n dobbelspel.
      Ek is eerlik en opreg en ongekunsteld in my kommentare, en kan selfs warm onder die kraag raak as dit kom by sake soos dit tans in ons land bedryf word.
      Ek bly egter ALTYD sensitief vir mense se gevoelens veral “vreemdelinge” want ons ken mekaar tog nie werklik
      nie, al noem ons mekaar op name of byname.
      Ek het ook die hoogste agting vir Dr Dan Roodt, vir wat hy al vermag het om die trots van die Afrikaner te bou en hoog te hou .
      Dus , wat jy hier lees van my is wat ek jou/julle kan aanbied.
      Ek wens jou en die praag lesers wat so lekker saam met my kan korswil ‘n rustige nagrus toe.
      Ek is mal oor julle.
      .

     • Trippie

      Ek lief jou Andy en vir liewe Jan ook. Geseende nagrus.

     • Trippie

      Net omdat ek weet Jan hou van die enetjie, plaas ek dit spesiaal vir hom :

     • JAN

      Dankie Trippie!! my darling!!
      Andy LOL niks pesoonliks nie jong – ek probeer altyd die holistiese probleem en nie die persoon aanspreek.. totdat party my die moeeee in maak……..en jy is die laaste een.. Inderdaad is hier niemand meer op praag wat die K-faktor in my wakker maak nie – inteendeel!!!

      In die verlede het dit op Praag soms gegaan soos die geval van Gammat wat met ‘n bierbottel doodgeslaan is… Toe getuig die dokter dat hy gevind het tydens die lykskouing dat Gammat ‘n besonderse dun skedel gehad het – en dat dit natuurlik die mate van geweld be-invloed wat tot sy dood gelei het naamlik uitgebreide breinskade vanwee ‘n ingedrewe skedel fraktuur……

      Toe wou die beskuldigde by die dokter weet:….” nou wat dink die Dokta wat soek i outjie met soe i din skedeltjie by soe i lekke paaatie!?? Dis mos reklis nalatigyt – hy was mos medikillie anvit gewies!!”

     • Andy

      More,
      Sit jou slimkind. LOL

     • wha ha ha ha!!! BAIE goed gesê Jan!

     • Andy

      Naand trippie,
      Voor jy inkruip, gisteraand het Coennie van Kwela n onderhoud met n pragtige vroutjie gehad wat omtrent al deur die smeltkroes van die lewe is.
      Ek besef toe, ons afrikaner vrouens en dogters het nog nooit verander nie, hulle is nog steeds dieselfde vrouens wat vir daardie Brit (ek kan nou nie gou op sy naam kom nie) gesê het, “AS DIT MOET DAN TREK ONS KAALVOET OOR DIE BERGE, MAAR ONDER BRITSE JUK BLY ONS NIE.
      Jy is een van hulle. moenie verander nie. Ons is trots Afrikaans.

     • Trippie

      Trots inderdaad, trotse Afrikaanssprekende Boere, en wat baie belangrik is, ons hoop en vertroue op God !

      Lekker slaap hoor.

     • JuliAss

      Haibo, squueza, Trieppie, why you can not also love me, I, JuliAss and thee Effer partie? We are the ones that are lieberating you skwiezas from ironing.

     • More Andy! Ek wil net een ding vir jou sommer reguit hier sê! HOU ONMIDDELIK OP om onverskoning te vra omdat jy ‘n opinie het of iets gesê het wat ander nie aanstaan nie! Ons almal doen dit en dis menslik en dis hoe ons is. Ek sal nie onverskoning vra vir so simpel ding soos hierdie nie en jy moet ook nie! Mens sê mos nie “skies ek lewe nie!” so basta

     • Dolk

      Stem 100% saam. Jy het dit regtig goed gestel Javvies.

     • Andy

      More aan almal op Praag en dit sluit die agbare GAS in.
      Ek het myself ,glo ek, duidelik uitegedruk in geen onduidelike woorde nie. Ek is ook nie skaam of bang om te sê
      “ek is jammer” nie, juis omdat ons onvolmaak is. NOU beskou ek hierdie saak as afgehandel.
      Enige GAS wat homself nie daarmee kan vereenselwig nie moet maar regtig dit oorweeg om sy gesindheid te verander.
      “A bad attitude is like a flat tyre,
      You can’t go anywhere till you chaged it”
      Aan al my Praag vriende. Ek waardeer julle. (:-)))

     • Wat maak dit nou regtig eintlik saak Gas. Hy het die stuk waardeer en so gesê en klaar! Rubriek, artikel, skrywe, wat ookal….dis nie doodsake nie en dis nie nodig dat ons dit doodsake maak nie. Kom ons hou die katnaels ingetrek vandag asb.

     • Dolk

      Wat soek jy? Is jy aangestel om mense hier te beledig? Ek verfoei dit wanneer mense FOUT vind met ander- van wie hulle NIKS van weet nie!

      Jy is eintlik maar ‘n lafaard om as “gas” te skryf. Wat weet jy van onderskei af? ‘n Skuilnaam is uniek – en het integriteit – jy het onder daardie “naam” GEEN integriteit nie.

      Jy, ek en BAIE ander kan (en leer!) vele lesse by Andy leer – ek haal my hoed af vir hom as mens. (En ja, ek soek niemand se guns deur daardie stelling nie.)

     • Andy

      (:-})

     • Rooikop

      Hier is heelwat miskruiers hier rond wat net rond loop en “Moeiliheid” soek.

     • Dolk

      Hehehe! Dis nou taktvol gestel! :-))

      Hier was vir hoe lank ‘n aangename gees – nou begin mense vir nugter alleen weet waarom, selfs onder skuilname onbeskof raak! Wat baat mens daardeur wonder ek nog altyd…

     • Missie

      Dis persone wat niks het om te doen nie. Mense wat niks het om te doen, doen nie niks, hulle pla die wat wel iets doen.

  • Andy

   Graag wil ek om verskoning vra dat ek hierdie n rubriek genoem het en nie n skrywe nie.

 • witbeer

  WoW!! Dankie vir die skrywe

 • Rutger

  Hier by ons was 1994 toe die “Bruin” rewolusie en ons is kniediep daarin

 • Riempies

  Uiteindelik het Amerika volle beheer oor die hele Afrika kontinent. Nou is
  FW de klerk se taak voltooi en kan hy uiteindelik in vrede in die arms van die Lucifer
  gaan rus.

  “There were, however, some deliverables from the three-day gathering. Obama
  announced at the end that the summit had helped to mobilise about US$37 billion
  for Africa’s progress. This included a US$110 million a year initiative to
  train and equip African militaries to rapidly deploy peacekeepers in emerging
  crises on the continent to save lives.

  That was one of several peacekeeping initiatives agreed on. The US would
  also support the African Capacity for Immediate Response to Crises, the stopgap
  measure that is being championed by South Africa to enable volunteer countries
  to join forces to tackle crises, while the proposed Africa Standby Force
  continues its elephantine gestation.”

  http://www.politicsweb.co.za/politicsweb/view/politicsweb/en/page72308?oid=673486&sn=Marketingweb+detail&pid=90389&utm_source=Politicsweb+Daily+Headlines&utm_campaign=1efaeff016-DHN_Aug_8_2014&utm_medium=email&utm_term=0_a86f25db99-1efaeff016-130043637

  • witbeer

   VSA se term “peace keepers” beteken revolusionere magte wat alles uitwis wat teen VSA se korrupte stanhdaarde is …drones… en VN magte

 • Rooikop

  Op ‘n ligter noot – Ek sien ‘n kleurrevolusie so: Sit mense van verskillende kleur of kultuur in dieselfde plek en staan terug. Binnekort het jy ‘n revolusie.

  Grappies op ‘n stokkie – Dit wat hier bespreek word is baie belangrik. Selfs die Franse Revolusie het ond die vaandel van Rooi, Wit en Blou deurgegaan (As ek reg onthou was die flieks “Three Colours, Red, White & Blue in die 90’s juis ter herdenking hiervan – ek mag verkeerd wees). Wat egter uitstaan is dat hierdie tegniek van ‘n sogenaamde kleurrewolusie ‘n manier is van buitelandse geldmagnate om in te meng in ‘n ander land se sake om sodoende beheer oor daardie land se regering te verkry. (Demokrasie is ‘n mite soos die tandmuis).

  In meeste gevalle kry die regerende groep mense darem ‘n kans om hulleself te verdedig – in ons geval het dit nie gebeur nie. Ons leiers was so verloop dat hulle net oorgegee het aan die swart massa. (Was hulle dan so bang?). Ons kleurrewolusie was swart – die kleur van die afrika despoot. Die kleur van die veld soos dit gebrand word elke winter. Die voorkeurkleur van die regeerders se voertuie. Die kleur van die rouklere wat ons te veel kere moet aantrek by gemartelde en vermoorde volkslede se begrafnisse. Die kleur van die wat ons verraai het se harte.

  • Dolk

   Simboliek in jou skrywe baie waar en ook treffend Rooikop.

 • Andy

  Racism will never end……….
  as long as white cars are still using black tyres,
  as long as white bread still costs more than brown bread,
  as long as we still wash white closthes FIRST , then other colours,
  if people still use BLACK to symbolise bad luck and WHITE for peace,
  if people still wear white clothes to weddings and black clothes to funerals,
  as long as those who dont pay their bills are BLACKLISTED and not WHITELISTED.