Vlug MH17, cui bono?

Die dood van 300 onskuldige mense in die Oekraïne is vir Beeld se propagandaskrywer Leopold Scholtz soos ’n “beskeie lenteblom as voorbode van ’n beter toekoms”, sy gekose scenario.

Dié bemesting – letterlik – wat hy kwytraak, klink baie soos daardie 30 000 plaasmoorde waarmee Afrikaners se “wit skuld” betaal moet word, om, soos dit lui… to ensure we are moving forward. Dit is ysingwekkend dat sulke naakte vooroordele uitgespreek word oor oorwegend wit Nederlandse slagoffers.

Scholtz se uiteensetting lyk min of meer só: Die byna 300 passasiers is opgeoffer vir “vrede” want die Russe is verantwoordelik vir die afskiet van vlug MH17 omdat separatiste “inkriminerende” twiets uitgevee het na hulle “per ongeluk” ‘n straler afgeskiet het.

Kennelik skryf hy nie vir denkende mense nie. Daar is heelwat inligting beskikbaar op die internet, maar nog geen amptelike ondersoek is geloods nie. Die haas waarmee Scholtz dus tot sy gevolgtrekkings kom om “scenario’s” te skilder, berus klaarblyklik op sy base se eng voorkeure en kan beter vir aartappelskille aangewend word.

Soos iemand op Praag opgemerk het, kyk die wêreld tans in onmag toe hoe die aktiewe fase van die energiestryd tussen die magtige multikulturele VSA teen die res aanbreek. Die beskerming wat NAVO aan Europa sou bied, is nou die instrument van globale destabilisering, koue massamoord en doodslag.

Natuurlik kontekstualiseer Scholtz nie die vliegramp nie, want teen die agtergrond van wat ons reeds weet en wat beslis nie meer spekulasie is nie, is dit duidelik dat die VSA hulleself diep bemoei met die Oekraïne.

Victoria Nuland se aandeel in die beplanning van die putsch is maar een voorbeeld. Nadat sy voorheen die wens uitgespreek het dat “Jats”, oftewel Arsenjie Jatsenjoek, verkies word tot leier in die Oekraïne, is hy kort daarna aangewys. Die Amerikaanse owerhede het ook dadelik geweet dat die vliegtuig tussen Amsterdam en Koeala Loempoer afgeskiet is omdat hulle die lugafweermissiel op hulle radar gevolg het, volgens CNN.

Alles dui daarop dat separatiste in die Oos-Oekraïne nie die Boeing 777 doelbewus neergeskiet het nie. Dit sou hulle saak vir onafhanklikheid belemmer.

Hulle word deur baie goeie bronne soos onder meer Jane’s Defence ondersteun wat sê hulle het nie die ondervinding om sulke lugafweerstelsels te beman nie. Beeld se Goebbels, alom bekend vir sy growwe manipulasies, is egter te versigtig om te spekuleer dat die separatiste opsetlik mislei is, of om te wonder cui bono?

Praag se bronne in Oos-Oekraïne het Jane’s se mening bevestig. Van die Kosakke wat onafhanklikheid van Kiëf vra, sê hulle het geen opleiding vir sulke stelsels nie. Dit versterk die vermoede verder dat die separatiste mislei kon word om die straler af te skiet.

Dieselfde bronne het ook aan Praag gesê dat geen siel in die Oos-Oekraïne dit betwyfel dat Obama die ongeluk gereël het nie.

Die separatiste het in Mei ’n Buk-lugafweerstelsel gebuit omdat hulle eie regering lugaanvalle teen burgerlikes begin loods het, maar die lanseerder is nutteloos sonder radar. En die radar word deur Kiëf, onder NAVO-beheer, beman. Indien die pro-Russiese rebelle dus die straler afgeskiet het, kon dit slegs mbv van radar gewees het wat die Amerikaners en hul kohorte in Kiëf aandadig maak.

‘n Rebelleleier, ene Igor Strelkof, het homself glo volgens pro-Amerikaanse mediabronne “weggegee” nadat hy getwiet het dat ‘n “Antonof-26” neergeskiet is. Net soos in Gasa, Irak, Sirië en Libië is dit duidelik dat die Amerikaanse sug na oorlog eskaleer, want lugaanvalle, buitelandse huursoldate en wapens wat instroom na konflikgebiede word daagliks in hul eie media gerapporteer.

Die New York Times, kwalik ‘n bastion van “regses”, het ‘n baie goeie analise geplaas wat aandui hoe die VSA en Israel die verskoning om Gasa aan te val, self vervaardig het, maar probeer voorgee dat hulle slagoffers daarvan is.

Die Antonof-26 waarvan hier gepraat word, is ’n vragvliegtuig waarvan die Oekraïense lugmag verskeie het, en waarmee hulle inwoners in die ooste van die land terroriseer.

Scholtz se “scenario” waarin hy die beskuldigende vinger na Rusland wys, klink dus hoogs onwaarskynlik, gevul met baie rou emosie en min feite wat Poetin onder meer as ‘n “ideologiese Russiese nasionalis” uitkryt.

Dit laat gelukkig niemand in die duister oor Leopold se mengkultusaffiliasie en bewondering vir anglofiele skobbejakke nie. ‘n “Nasionalis” is vir Prawda24 net so erg soos ‘n “rassis” of ‘n Potchefstroomse “Nazi” en mag sonder meer besteel, gemartel en vermoor word.

Internasionaliste wat halfpad om die wêreld op skuld reis om onskuldige mense te gaan teister, is Poldi se soort helde. Nasionaliste “vra” trouens daarvoor soos sy sielsgenoot, Elzabé Zietsman, ons arme bokse herinner het.

Die eintlike vraag om te vra is waarom die pro-Amerikaanse regime in Kiëf lugafweermissiele ontplooi teen separatiste wat oor geen vliegtuie beskik nie? Wat wou hulle dan eintlik afskiet? Nog ‘n tergende vraag is waarom die VSA en hul bondgenote soos Australië geweet het hulle moes dié lugruim vermy? Qantas, die Australiese lugredery, het reeds maande gelede hul vlugroetes verander om nie oor daardie gebied te vlieg nie.

Die heel vreemdste kwessie bly dat die statistiese waarskynlikheid dat twee vliegtuie van Maleisië binne enkele maande geteiken word, eintlik geen geloofwaardige waarskynlikheid is nie aangesien dit uiters gering is.

Beeld se ideologiese dwerg moet sy basiese wiskunde opknap as hy homself vir ‘n internasionale krygskundige wil uitgee.

Hy lyk deesdae eerder kompleet soos ‘n ineengekrimpte Angie Motshekga-produk. Sy base moet ‘n aanstelling oorweeg wat ten minste tot by tien kan tel.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Gas

  Mag daardie 300 siele hierdie monster wakker hou in die nag. Hoeveel mense het hy en sy broeder gespuis al sonder geregtigheid so begrawe?

 • betzie

  Karin, dankie vir hierdie artikel .

 • Riana

  Maar as ek na al daardie donker goggas en kommuniste kyk wat teen Israel betoog, ondersteun ek liewer vir Israel.

  • Guest

   You would be making the same mistake as the protesting pro-Palestinian darkies: Israel is not a white country. They are Semites/Arabs.

  • Gas

   Die wêreld se wit kognitiewe elite woon in Europa, nie Israel of Amerika nie. Israel se IK is dieselfde as al die Arabiese lande om hulle

  • Dolk

   Soos dit tans gaan, is dit selfs gevaarlik om ‘n draadsitter te wees!

   • Riana

    Ek is eintlik ‘n bietjie van ‘n draadsitter! Ek dink die ou klomp moet mekaar maar takel daar in die woestyn en klaarkry en ons uitlos.

    • Dolk

     Hehehe! (Ek moes nou glimlag! Ons hier is dalk soos honde wat, terwyl ons ons byte byt, tjanke tjank en bloed bloei, luister hoe die honde ander kant die pad tjank, grom en blaf! En dan sommer om “krag” te kry – oor hulle ook iets te blaffe blaf!)

     • Karel Combrinck

      Dolk, op ‘n punt van grammatika, die meervoud van blaf is blawwe.

     • Dolk

      Jy 100% reg – maar wat rym beter – blawwe of blaffe?

      EK’s vebaas dat slegs Niemand my nog aangevat het oor die onortodokse ( – plek-plek beslis verkeerdelike) gebruik van hoofleters… Dis die voordeel van mens “blind” hou – niks kom voor as opsetlik nie. 😉

      NS

     • Karel Combrinck

      Die brakhond Leopold gee sulke lawwe blawwe.

     • Dolk

      Pragtig gestel!

      Alterasie vir elke okkasie – uitsluitend blokkasie en lokasie.

    • Rooikop

     Ek glo elke volk het die reg om homself te beskerm –

  • Rutger

   Riana, ek dink baie van ons maak die fout om te dink dat ons moet onsself na aanleiding van ander definieer. Israel is in elk geval nie wit nie. Hulle eie genetiese navorsing wys dit. Kom ons definieer liewer onsself. Poldi is soos ‘n muggie op ‘n olifant wat besig is om alles onder sy pote plat te trap en hy dink dis hy wat dit regkry.

   • Riana

    Ek stem saam met jou, maar ek dink daardie ou klomp wat so opruk in Sandton is in hulle harte teen ons blankes hier. Hulle sal nie Israel eers op ‘n kaart kry nie. Ons gaan vir hulle gelag betaal, hoor. Dit sal beter wees as hulle self pa staan vir hulle rasse oorlog

    • Guest

     Thus the trap was set by tribe. They always feed on genuine white empathy of which they are incapable

     • Ratel

      En ek stem honderd persent met jou saam. Het jy al gesien, dat sodra die spul jode in die moelilikheid raak oor goed wat hulleself aangevang het, moet die Westerse nasies ewe skielik naderstaan om te kom uithelp? Iemand moet tog eendag die moeite doen om die Balfour deklarasie en die aanloop daartoe te verduidelik.
      Want ons as Christene is mos ewe aanspreeklik vir die “holocaust”. And the trap was set indeed.
      The warcry of the “chosen ones”: “March on, Christian soldiers.”

  • Kalium_Chloraat

   Riana, wat het Israel met die Maleisiese vliegtuig in die Oekraine te doen. Buitendien, Israel is ‘n kriminele nasie.

  • FR2P
   • Riempies

    FR2P
    Is die onderstaande in aanhalingstekens moontlik die katalisator van die 3de wereld oorlog? En nog n vragie – ek kan nie help om te bly wonder waar figureer Sjina in hierdie hele opset nie. Sjinese gaan nie grond wat hulle wettig gekoop en betaal het – sommer so toelaat dat dit van hulle afgeneem word nie – hulle gaan nie sommer die skuldbriewe van Amerika opskeur nie.
    “This issue promts the following question: Is this development related to the fact that the deadline of US-brokered negotiations is imminent? It is only normal for the Palestinians Authority not to be satisfied with the US stance, which constantly refuses any pressure exerted on Israel to implement international resolutions. Could Russia however, enter the area of Israeli economic influence without coming to a agreement with the government of Neatanyahu?”

 • Dolk

  Leopold Scholtz is nie bemesting nie – hy is ‘n besmetting. Bemesting voed – smadelik, besmet.

  Sou die sy bewoording en strekking wees soos verwoord in die artikel: “Scholtz se uiteensetting lyk min of meer só: Die byna 300 passasiers is opgeoffer vir “vrede” want die Russe is verantwoordelik vir die afskiet van vlug MH17 omdat separatiste “inkriminerende” twiets uitgevee het na hulle “per ongeluk” ‘n straler afgeskiet het.”, is hy soos ‘n persoon wat met ‘n bromponie ‘n groot karavaan teen ‘n berg uit sleep. Hy moet eerder rakke by Pep gaan pak. ‘n Kompliment aan hom.

  Om te sê mense word vir vrede opgeoffer – omdat iemand daarvoor verantwoordelik is – omdat ‘n ander dit na bewering gesê het – eintlik toe maar net ‘n ongeluk was?! Gaan lees maar weer – dis presies wat L.S. kwyt raak. Hy is ‘n gebore rak-pakker! (Junior tipe)

  En dis slegs die maanlig-skadu van die ysberg se punt wat uitsteek.

  Ooo-o-o-o TOG! Die politiek is ‘n GRUWEL! – nooit sal sy ophou om eiers vol leuens, wat maaiers word te lê nie…

  • Rifrug

   Ek ruik ‘n rot … of ryp lyke! (besmetting beslis Dolk!)

   A top pro-Russia rebel commander in eastern Ukraine has given a bizarre
   version of events surrounding the Malaysian jetliner crash – suggesting
   many of the victims may have died days before the plane took off.

   The
   pro-rebel website Russkaya Vesna on Friday quoted Igor Girkin as saying
   he was told by people at the crash site that “a significant number of
   the bodies weren’t fresh”, adding that he was told they were drained of
   blood and reeked of decomposition.

   • Dolk

    Dit is waaragtig skokkend!!! Riffels, hier kan een helse ding begin…

    • Rifrug

     Dit het reeds begin … ons is die toeskouers van die Eindtyd!

     • Trippie

      Ek is geneig om SAAM TE STEM.

    • Trippie

     Maak dit sin ?

     • Riempies

      Trippie jy is regtig vir ons almal n voorbeeld jy lees baie wyd. Dankie dat jy dit altyd ook met ons deel.

     • Trippie

      Goeie naand Riempies, baie dankie vir die mooi kompliment.

      Ek gesels van tyd tot tyd met ‘n paar Russe, interessante mense. Geniet hul plasings terdee. Vladimir Putin is voorwaar ‘n President om op trots te wees.

     • Dolk

      Ek stem saam met u. My hare rys party keer as ek lees wat ook opduik by daardie werwe!

      Op ‘n ligter noot… Ek het by een webwerf sub-skakel item by Praag iets gesien wat ongelooflik skreeusnaaks (vir ‘n man) is – maar wat nie by Praag gepos kan word nie! (Hehehe!)

     • Riempies

      Nou het jy my weer baie nuuskierig – ek verdien dit seker maar. ;-)))

     • Dolk

      Glo my (Ek oordryf nie) – u sal waarskynlik skreeu soos u lag. U man ook! Dis van ‘n werf wat Trippie geplaas het. 😉

      Hmmmm… So word u versoek! Hehehe!

     • Trippie

      Dolk – plaas dit, ek is seker as dit onvanpas is, sal Praag se moderator dit nie plaas nie – tipies vroumens, nou is ek net so nuuskierig 😉

     • Dolk

      Ek sal DV bietjie later. Ek gaan eers vleis braai.

      ;-P

      NS Ek het nou amper hardop gelag – vir my asprisgeit?

     • Trippie

      Ons gaan ook braai – geniet dit, en skink ‘n heerlike wyntjie. (My vleisie spaar ek vir jou en Riffels).

     • Dolk

      Dankies Trippie – geniet dit ook!

      Ek drink niks nie – ek het dinkwerk op die rekenaar wat wag!

     • Riempies

      Ja asseblief ek gaan ook dood van nuuskierigheid – as dit nie reg is nie sal Praag dit vang.

     • Dolk

      http://www.liveleak.com/view?i=eae_1405684965

      Streng gesproke is daar NIKS verkeerd met die video greep nie – dalk is dit ‘n hanslammer stert?

     • Trippie

      EINA !

     • Dolk

      Ek kan nie glo dat daar sulke beeste in hierdie wêreld is nie! (LMAA!)

      Na een hou soos daardie… sal ek waterige ogies en hang-lelle onder my ken hê – langer en rooier as ‘n kraaiende skou-haan s’n!

     • Rentia Diedericks

      Ag nee sies man!

     • Dolk

      Rentia, dit was beslis nie my bedoeling nie. Lees die aanloop en die gehoor daarvoor asb..

      Daar is GEENSINS iets “sies” daaraan. Dink deeglik daaroor na.

      Preuts, swyg gewoonlik.

      NS Ek het die skakel verwyder.

     • Rentia Diedericks

      Ek is nie kwaad vir jou nie. Ek raas met ‘n grinnik, maar ek moes raas! Dankie in elk geval dat jy die skakel afgehaal het.

     • Dolk

      Sjoe Rentia… Ek het eerlik waar soos ‘n blosende HOENDER gevoel! Skuus – ongeag wat. (Of ek nou preuts klink of nie!)

      Ek kan jou mooi verduidelik waarom ek dit SLEGS as iets bizarre sien…
      Maar ek het ‘n spesmaas dat ek mag op-eindig met my lobbe geknoop. (Klein breinlobbe.)

      Hoe dit ook al sy – ek het geen verwysingsraamwerk gehad – wat vir my moreel laat “voel” dis “banaal, vulgêr of ‘n tipe xyz-daad” nie.

      Daar is ‘n paar dinge wat so van die pad – bizarre is dat dit moreel gesproke nie uit-die-heup-geskiet, klassifiseerbaar is nie.

      Die een, is vir my ‘n tipiese “Ripley’s believe it or not” geval.

     • Rifrug

      Stem saam met Trippie! Obama wil dié oorlog laat eskaleer!

     • Dolk

      Dit maak 1000% sin!

      Amerika se ekonomie floreer slegs op oorloë!

     • eduard

      Dis nie soseer Obama wat ‘n oorlog wil he nie maar die Rotskilde en hulle joodse trawante. Hulle maak per slot van rekening baie shekels uit oorloe as hulle beide kante finansier.

   • Riempies

    Rifrug wat my betref is wat hier staan goed moontlik want alles inagenome hoe kon n mens se lippe opgeswel het in paar sekondes wat dit vir die vliegtuig geneem het om die aarde te tref – ek het na die video wat Trippie beskikbaar gestel het gekyk en die teen strydigheid het my opgeval.

   • Trippie

    Ek het dit ook gelees !

   • Ratel

    Ek wonder of daar moontlik ‘n verband kan wees, en snaaks genoeg dat niemand nog daarop gesinspeel het nie, selfs nie eens die internasionale kommentare wat ek gelees het nie, tussen MH370 en MH17 nie.
    Wonder maar net.

    • Dolk

     Daar is (was).

     • Ratel

      Ek het dit seker misgelees.
      Dankie Dolk.
      Wat word beweer?

    • Rooikop

     Ek het dit ook gewonder – hoekom juis Maleisië? Een rede wat ek raak gelees het is dat die internasionale strafhof wat Israel se oorlogsmisdade teenstaan in Kuala Lampur geleë is – ek vind dit te dik vir ‘n daalder.
     Is daar dalk ‘n ander mag wat juis vir Maleisië wil bykom waarvan ons nie weet nie wat nou hierdie geleentheid misbruik? Ek weet nie – ek spekuleer maar net.

   • Gas

    Nee ek dink daardie siele kom van die “vliegtuig” wat in die Pentagon vasgevlieg het op 9/11, want hulle liggame is het nooit grond toe geval nie snaaks genoeg

   • Dolk

    Vingerafdrukke, DNA, tande (ens.) van hulle sal dalk vanuit die graf roep…

 • Guest

  Plausible

 • Rifrug

  Ander stem saam met jou dat Putin die teiken was!

  The two planes, MH17 and Putin’s presidential plane look almost identical and intersected at the same point and same echelon as where flight MH17 was shot down. The presidential jet was there at 16:21 Moscow time and the Malaysian aircraft – 15:44 Moscow time,”

 • Riempies

  Chrispot het n mens enige rede om die FW de Klerk alliansie te vertrou – is wantroue nie natuurlike uitvoeisel asgevolg van verraad? My mening is dat die onus eerder op Leopoldt rus as spreekbuis vir FW de Klerk om dit wat hier geskryf staan te weerlê met “feite”. Bestaan daar n moontlikheid dat jy dalk nie die volle strekking van Leopoldt se skrywe begryp het nie?

  Beeld is baie bekend daarvoor dat hulle oorgretig is om hierdie tipe van kondisionerende skrywers soos Leopoldt van n seepkissie voorsien.

  • Guest

   Yes, quite. 600 paratroopers of the US 173rd Airborne Brigade in Poland and the Baltics are to increase interoperability between forces while Obama plays the dove.The 4,500-strong LITPOLUKRBRIG brigade’s operating language will be English uniting Ukrainians with NATO. It is envisaged that the Ukrainian side will provide 545 servicemen, including 18 command officers, as well as an airborne battalion, a repair company, a company of material support, an artillery battery, an engineering company, a military police platoon, a joint psychological operations unit and a platoon of radiation, chemical and biological experts, while Blackwater chums with China. I won’t bore anyone with more details, but downing the MH17 can be described as American job creation

   • Rentia Diedericks

    Duits moet die taal van die EU wees, nie Engels nie.

 • Rifrug

  “ek het ook sy rubriek gelees en moet bieg, dis een van sy beter stories.” – ja, een van sy beter liegstories!

  • Dolk

   Jou slagtande blink spierwit! Skerp gestel.

   • Rifrug

    slagtande blink spierwit

    • Dolk

     DAMN!!!! Dit lyk soos ‘n hyaena se tande! Ek wil ook so hond hê! Ek’s ernstig.

 • Willem De Jager

  Nou wat sou die Russiese president anders as ‘n “ideologiese Russiese nasionalis” behoort te wees? Die histeriese mammoniste sal nog van “reconciliation” ook ‘n fascistiese term kan maak as dit hulle agenda pas, soos gerugte van oorlog in die oos Oekraïene hulle ook pas, al kos dit die dood van 300 burgerlikes.

 • Karin

  Ek dink nie met die inligting tot Poldi se beskikking kon hy tot die gevolgtrekking gekom het dat die Russe verantwoordelik is nie, Chrispot. Ek stel belang om te hoor hoe hy jou daarvan oortuig het.

  • Gas

   Hy kan nie, want hy weet hy weet nie.

  • FR2P

   He came to his conclusion by being a servile obsequious brown-nosing toady when the directives landed in his inbox

 • Guest

  Might the ‘ideological lense’ be Praag’s sources from eastern Ukraine? Something Poldi’s smear piece sorely misses…

 • Hans Onrust

  Goedenavond allemaal vanuit een bloedheet Europa.

  Weer een prima artikel op PRAAG.
  Volgens de gegevens vlogen inderdaad Air France en BA ook al een omweg.

  Maar vrijwel zeker zijn minister van BZ Timmermans en Van Baalen meer te verwijten dan op het eerste gezicht gedacht.
  Deze twee hebben al 2 jaar te duidelijk partij gekozen tegen Rusland en onverantwoordelijk gedrag vertoond egocentrisch op jacht naar een baantje in de trend van schandelijke De Hoop Scheffer.
  Nou komt dat als een boemerang terug en betaalt de rest net als i.g.v. Srebernica de prijs voor het prostitueren van Nederlandse belangen.

  • Trippie

   Liewe Hans, hiermee betuig ek ook my medelye aan jou land se mense wat wreed omgekom het in hierdie tragedie.

   • Hans Onrust

    Dankie Trippie Het aantal doden met Nederlands paspoort staat inmiddels op 192.

    Jammer dat Timmermans zo’n partijdige en verkeerde Bilderberg rol heeft laten prevaleren in dat conflict.
    Deze man is ook te afhoudend in een actievere aanpak van de problemen van de Boere Afrikaners in SA en kent alleen beroepsmedeleven.

    • Gas

     Ek sal dit beaam. Ons opregte medelye gaan aan ons Stamvolk.Ons Afrikaners is waarlik erg geskok deur hierdie ramp.

     • Rutger

      Van my en my gesin ook, Hans. Dit was ‘n sinnelose daad teen Nederland. Mitleid, wer es aufhebt, macht unser Leben zu dem der Tiere

    • Riempies

     Hans 192 vermoordes op die vliegtuig verteenwoordig ook hoogswaarskynlik 192 gesinne en nog meer familielede. Miskien sal hierdie tragedie Timmerman tot ander insigte bring t.o.v. ons Afrikaners wat al
     derduisende onskuldige vermoorde mense ook verloor het deur wrede terreurdade.

     Dra ook my simpatie oor waar dit moontlik is.

     • Hans Onrust

      Dankie, het zal u niet bevreemden dat deze roekeloze man beter dient te vertrekken en zijn bezoek aan Kiev zal, gezien zijn eerder ingenomen positie, geen bijdrage leveren aan opheldering van deze tragische gebeurtenis Riempies.

      De PVV mag nou minimaal wel herinneren aan de kamervragen over de positie van de Boere Afrikaners en zijn antwoord uit december 2012.
      En nauwere samenwerking en uitwisseling van ideeën en gegevens ter ondersteuning inzetten mede omdat van verbetering geen sprake is.

    • FR2P

     On March 25 while hosting US President Barack Obama in The Hague, Dutch premier Mark Rutte spoke of a united front. Rutte told US news channel CNBC: “It’s difficult to foresee whether he [Putin] will retract from Crimea or not, but I do feel that Russia senses we are serious and we want them to give up the Crimea”, but Rutte has not kept his promise. Shell is one of the most exposed European conglomerates if Western sanctions were to be stepped up further on Russia. CEO Ben van Beurden, travelled to Moscow in early April to meet Vladimir Putin at his residence about the Sakhalin-2 Project, LNG for the Japanese and South Korean markets in competition with Washington.The Crack Cafur in the White House retaliated

     • Riempies

      FR2P Wat jy dus eintlik by implikasie hier sê is dat die groot moonthede vir mekaar begin spiere bult en tande wys? Wat is die posisie tussen China en Amerika? Besit China nog n groot deel van Amerika asgevolg van
      skuldbriewe – grootgenoeg om Amerika te intimideer/beheer? Dit is wat ek
      vermoed.

     • FR2P

      This is clear evidence that the US killed the 300 people on that plane. I pasted this link about US China elsewhere for your perusal http://www.intellasia.net/china-downgrades-us-debt-then-buys-it-374043

     • Rentia Diedericks

      Duidelik het die VSA daardie Maleisiese vliegtuig afgeskiet om vir die Hollanders te waarsku dat hulle sanksies teen Rusland moet steun. Om die waarheid te sê het ons nou meer vaste getuienis as Leopold Kots dat dit die Amerikaners was wat dit gedoen het net uit wat mense al hier op die kommentaar geplak het

     • Riempies

      Dit is hoe ek dit ook insien met al die hulp wat ons deur kommentators gekry het. Wat my nogsteeds hinder is – het die ANC n aandeel gehad?

     • Gas

      In die Helderberg, dis seker. Dit was nie vuurwerke nie

     • Riempies

      Dit sal ek aanvaar – net die hoekom ontwyk my. 😉

     • Gas

      Die ou regering het ‘n kanaal na die Ooste gehad toe die Jode mbv Amerika Europa gesluit het. Die spul het dit gou toegemaak en toe disinformasie oor rooi kwik versprei.

      Rooi kwik-verslae ‘nutteloos’

      Christi van der Westhuizen 1995/04/25 Beeld

      DOKUMENTE wat die ”hele waarheid” rondom die Natalse kwikprodusent Thor Chemicals se produksie van die geheimsinnige stof rooi kwik sou blootlê, is deur die Polisie as nutteloos bestempel. Earthlife Africa, ‘n natuurbewaringsorganisasie, het verlede week drie dokumente vrygestel wat, volgens hom, Thor Chemicals ”duidelik verbind met die handel en produksie van rooi kwik”. Rooi kwik is na bewering ‘n chemiese sneller wat in kompakte kernbomme van twee kilogram gebruik word. Thor Chemicals, die grootste kwikverwerkingsaanleg ter wêreld, is voorheen aan rooi kwik verbind toe beweer is dat die lyk van mnr. Alan Kidger, die verkoopbestuurder van Thor Chemicals, met rooi kwik besmeer was. Mnr. Kidger se erg geskende lyk is in raaiselagtige omstandighede in 1991 in die kattebak van sy motor gevind. ”Daar steeks niks in die dokumente nie. Dit is net verwysings na chemikalieë,” het lt.-kol. Charles Landman, wat die moord op mnr. Kidger ondersoek, gister gesê. Dr. Karel Fouché, die uitvoerende hoofbestuurder van tegnologiese ontwikkeling by die Universiteit van Pretoria, het gister gesê die dokumente se formules vir die vervaardiging van ”rooi kwik 20.20” het nie sin nie. ”Jy kan só ‘n verbinding skep, maar dit gaan nie die beweerde eienskappe van rooi kwik hê nie.” Volgens dr. Fouché is kwikverbindings wat rooi is ”niks snaaks nie”. ”Daar is geen getuienis dat rooi kwik bestaan nie.” Die dokumente bevat roetine versoeke van voornemende klante van Thor Chemicals om rooi kwik te vervaardig, het mnr. John McDonald, ‘n woordvoerder van Thor Chemicals, gister gesê. ”Ons het al ‘n paar versoeke ontvang vir die vervaardiging van rooi kwik, maar ons kon dit nie vervaardig nie omdat die formules nie sin het nie.” Daar is niks geheimsinnigs rakende die dokumente nie, het mnr. McDonald gesê. ”Enigiemand kan daarna kom kyk. Ons hou alle versoeke op lêer,” het hy gesê. Agente van die Israeliese geheime diens, die Mossad, is steeds die hoofverdagtes in die moord op mnr. Kidger, het kol. Landman gesê.

     • FR2P

      No, I’m saying the US clearly had a very credible motive for shooting the plane down. Beeld has nothing on this

  • Dolk

   Ook ons skok en innige simpatie Hans. Helaas, soos meegevoel en woorde, kan kranse – maak nie saak hoeveel of hoe groot ‘n tragedie bedek – dowwe, traangevulde oë weer laat blink nie…

   Daar is ‘n Troos, groter as enige smart. Hoop, magtiger as al die heersers saam – Diesulkes wie krag put uit wanhoop. ‘n God – Wie nie sluimer of slaap nie. Wie die dag sal uitroep – die dag wanneer elkeen sonder regshulp, lakei of omkoopgeskenke voor Hom sal verskyn.

   Dus, moet ons nie vra “waar was God?” nie – ons moet eerder sorg dat ons saak reg is tussen Hom en ons medemens.

   • Hans Onrust

    Dankie Dolk.
    Helemaal eens met deze betekenisvolle woorden.

 • Gas

  Hoe jy oortuig kan word deur Scholtz is ‘n raaisel. Daar is nie genoeg inligting nie en sy argument is presies dieselde as Samatha Power se deurmekaar gebrabbel wat sy by die VN probeer trek het. Hy het dit nie eers self uitgedink nie.

  http://www.janes.com/article/40895/ukraine-claims-malaysian-airliner-was-shot-down-in-its-territory

  A Malaysian Airlines plane has crashed in Ukraine, reportedly with 295 passengers on board.

  A Malaysian Airlines Boeing 777 has crashed in Ukrainian territory, reportedly with 295 passengers on board. Ukrainian officials claimed that the aircraft had been shot down. The exact details of the incident are still emerging and it cannot currently be confirmed if the plane was shot down. The Ukrainian Ministry of the Interior has claimed that the plane was hit by a missile while flying at 10,000 metres. The Russian Ministry of Defence has denied any involvement in the incident. Ukrainian separatists have also denied any responsibility.

  The crash follows a number of incidents over recent weeks in which Ukrainian military aircraft have been shot down during the ongoing government security operation against separatist insurgents in Donetsk and Luhansk provinces. This has primarily affected helicopters, which have been brought down by the relatively basic man-portable air defence systems (MANPADS) known to be operated by the separatists, including Strela 2 (SA-7) and Igla (SA-18) systems. A military Il-76 transport aircraft was also brought down as it came in to land on 14 June using such systems. Such systems would not have the range to shoot down a large aircraft flying at cruising altitude.

  The shooting down of a Ukrainian air force An-26 transport plane in Luhansk province on 14 July has also raised questions about more advanced systems potentially being operated by the separatists. The An-26 military aircraft was hit while flying at cruising altitude (6,500 m), out of the range of most MANPADS. This suggests the separatists have either gained access to more advanced systems – such as the 9K38 Igla-S (SA-24) MANPADS, 96K6 Pantsyr-S1 self-propelled air defence systems, or 9K37 Buk (SA-11) self-propelled surface-to-air missile systems – or that the aircraft was downed by a missile fired by a Russian system over the border. Moscow denied any involvement in that incident.

  If the Malaysian airliner was shot down, it also remains possible that it was struck by Ukraine’s own air defence systems.

  IHS will be waiting for confirmation of the aircraft’s altitude and corroboration of whether the plane was shot down before undertaking a more detailed analysis of the possible air defence systems used and the immediate implications.

 • FR2P

  Moronic troll alert. Strategically, politically, tactically Russia gains zero.

 • Ratel

  Leopoldt Scholtz is ‘n idioot.
  Ek voel op ‘n aardige manier verkleineer omdat ek op ‘n openbare platform myself verwerdig het om die moroon se naam hierbo te moes intik en sodoende een of ander erkenning aan sy bestaan te moes gee. Soos daai daggakop en suiplap wat hulleself as “vermaaklikheid” probeer voordoen.
  Maar ongelukkig is dit die werklikheid waarmee Naspers die Afrikaner konfronteer. Hy, die kwasi-intellektueel, plus daai ander spul is Naspers se grofgeskut.
  En dit is wat ons kan verwag van ‘n Afrikanerkoerant? Is dit maar al waarmee ons dink ons tevrede kan wees? Iemand het eendag gese ‘n ou moet maar nie jou visiere te hoog stel nie, want dan word ‘n mens nie maklik teleurgestel nie. Wel, as ons dink dat die Beeld en die Burger aan goeie en uitmuntende joernalistieke standaarde voldoen, en dat mense soos Kombuis en Zietsman goeie vermaak is, dan verdien ons hulle maar seker.

 • Gas

  Nadine Gordimer het die Nobel vir letterkunde gekry.Dan sal jy seker die str.ont glo oor dat Israel op die voorpunt van tegnologie is?Daar is al sedert die middeleeue ‘n kognitiewe elite in Europa op presies dieselfe area en dis nie Jode nie. Hulle hou daarvan om te vertel hoe uitstekend hulle eintlik is omdat hulle “prestasies” manipuleer. Lees Wealth of Nations. Israel het ‘n gemiddelde IK van ‘n Arabiese land, bietjie bo Indië. Dis wetenskaplik bepaal en dis nie deur een van hulle opgestel nie, so jy kan dit maar glo

 • Jaycee Van Rooyen

  Noem my dom. onnosel of dom-onnosel, maar my verstand is seker te vlak om hierdie verhaal as ‘n logiese geheel te sien. Ek ondersteun geen politieke groep, koerantgroep, party of rubriekskrywer in so ‘n mate dat ek sommer glo wat hulle in alle opsigte kwytraak nie, so miskien is ek vrugbare aarde vir nuwe idees. Kan iemand asseblief vir my die logika verduidelik wat Amerika of wie ook al, sou motiveer het om so ‘n vliegtuig goedsmoeds uitmekaar te skiet? Aldus die berig blyk dit ‘n begeerte van die VSA (en andere) te wees om oorlog te maak. Ek soek ook nie ‘n evaluasie van LS se joernalistieke vermoë nie want ek lees meeste van sy berigte en moet erken baie daarvan is baie lig in die broek. Dankie.

  • Riempies

   JC, kennis werk so, kry jou jou kern van bewese feite reg en dan kan jy jou eie afleidings daaruit maak – om nie te ver uit die kol te wees nie. 😉

  • Willem

   ‘n Lang maar deeglike antwoord:

   http://rt.com/op-edge/174088-was-it-putin-missile/

   • Guest

    Pepe could have added the Helderberg. The Jew Klatzow tired to wipe clean their involvement. He considered the Civil Aviation Authority “untrustworthy” because it had participated in the official enquiry, which he considered flawed. Klatzow’s “theory” was a full-on attack on Judge Margo during the official enquiry, yet Judge Margo was not summoned to answer any of the allegations made against him.

    • Bad moon

     The Helderberg carried highly dangerous chemicals for America to South Africa where a american plane waited for this cargo. When Captain van der Merwe refused to fly the airplane back to South Africa, after cheking the manifesto, the then prime minister Botha phoned him and indicated to him that he have to bear in mind that he got a wife and children. As a matter of fact, all the passengers where dead the time the airplane exploded. The facts can be verified by Wikipedia.

  • Willem

   ‘n Kort bondige opsomming:

   (Die skrywer, Paul Craig Roberts, was die adjunk minister van finansies (assistant secretary of the treasury) onder Reagan, en redakteur van die Wall Steet Journal. Hy het redelik sy sin vir humor verloor vir die Obama administrasie.)

   http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/19/happened-malaysian-airliner-paul-craig-roberts/

  • Dolk

   Hoe kan mens aan jou “die logika verduidelik wat Amerika of wie ook al, sou motiveer…” as jy dit van jouself sê?: “Noem my dom. onnosel of dom-onnosel, maar my verstand is seker te vlak om hierdie verhaal as ‘n logiese geheel te sien.”

   Dit maak geen sin nie – want dom en dom-onnosel sal nie die geheel, nog die logika daarvan sien nie. Ironies of hoe? 😉 (Op ‘n ligte trant gesê.)

   • Bad moon

    Dolk,
    Daar was ‘n berig wat beweer het dat die afskiet van die vliegtuig eintlik bedoel was vir Putin. Sy vliegtuig het egter ‘n ander roete gevolg en Air Malasya is dus vir Putin aangesien. Die kleure is amper dieselfde, sy(Putin) vliegtuig is ‘n bietjie groter en het 4 motore waar die B 777 slegs twee motore het. Hierdie gaan, net soos die ander vermiste Air Malasya vliegtuig ‘n baie groot raaisel word wat nie opgelos gaan word nie. Laat ‘n ou ‘n bietjie dink is hierdie terroriste groep nie verantwoordelik vir die ander “wegraking” nie

    • Guest

     Fatima Dyczynski was on MH17. She was an Aerospace Engineer from the company Xoterra. She was the CEO, founder and project manager of Xoterra.During Summer 2013 she was active as Operations Engineer for the DELFIN3Xt, launch of TU Delft’s next generation nano satellite, which was successfully launched in November 2013. As with PanAm’s 747 over Lockerbie it will be a slow death for Malaysia Airlaines.People are already cancelling flights, their insurance premiums will skyrocket and their cashflow will go south. MH17 was shot down by an air defense battery of the Ukrainian army, from Ukrainian territory, using an SA-17 Buk missile, a 9M317 single-stage, solid fueled missile in semi-active homing mode.The 317 uses a radar proximity fuse and a direct hit can probably be ruled out. The UK the Sun is leading the race to come up with the most ridiculously stupid reporting, on par with Beeld. Its journalistic standards are in freefall.The SA-17, which also has a naval variant, originally entered Soviet service in 1979, but it has been developed considerably since then, indeed the latest, SA-17, versions have a different Pentagon classification.It is fired from either a Transporter-Erector Launcher (TEL), with four missiles, or a Transport-Erector Launcher And Radar (TELAR).The distinction between the TEL and the TELAR is important, because it is being said that Russian separatists captured a Buk launcher, although the evidence consists only of social media reports, a dubious source of information at best. The evidence, such as it is, is equally consistent with the Ukrainians setting the rebels up. The separatists themselves have strongly denied any high-altitude interception capability.The SA-17 is designed to be fired from a command vehicle, where you needed three vehicles (radar, command vehicle and launcher). There is not the slightest evidence that the separatists acquired a command vehicle, indeed there is no reliable evidence that they acquired a TELAR.If the most they have is a TEL then we can rule them out completely for a beyond visual range engagement.Missile speed for the 317 version is around Mach 4, and with radars switched on,a SA-17 warhead is typically around 70 kilos, enough to down a 777.The solid fuel rocket engine has a burn time of around 15 seconds and leaves a highly visible exhaust trail.The 317 has a range of about 40kms That is significant because MH17 was shot down about 40kms from the Russian frontier. That is getting close to the limit of system capabilities for a launch from Russian territory. US intelligence sources are being quoted today as saying that the missile was fired from within the Ukraine, which makes sense to me, and is one of the reasons why I conclude, provisionally, that the Ukrainians were responsible.SA-17 is that it has a sophisticated phased-array fire control radar, capable of target differentiation.Kiev Must Have Known It Was MH17.A freely available phone app was all they would have needed to tell them where the flight was.

    • Dolk

     Hallo Bad moon, ek het dit gelees ja – Trippie het ook ‘n foto geplaas van die onderskeie stralers…

     Spekuleer is soos lospraatjies – later kom dit aan die lig dat die kat se kleintjies snoete en krulstertjies het… – bloot na bewering. 😉

     Amerika was vandat die ystergordyn geskeur het, die “koning” van die aarde…

     Die Draak het alreeds begin om te verrys… (China) Rusland en die Draak is beter bevriend met mekaar as Amerika met enige een.

     Amerika is ‘n tweespalt maker…

     Wanneer mens skaak speel, skuif jy, wat jy nou skuif – met die oog op wat jou volgende skuif gaan baat. Al lyk dit hoe sinneloos en irrelevant vir nou.

     Die gesindhede van hierdie (moontlike) rolspelers gaan (vir my) wys wie is die aggressors, opstekers, katalisators(Wie “onwetend” (mis) gebruik word om self-niebatend ander se doele te bereik), opportuniste, toeskouers erfgename en slagoffers.

     NS Ek sien geen Afrikaan as ‘n alleenstaande aggressor teenoor die weste of ooste of noorde of suide nie. Hulle is bloot te dig! Die Draak skuil egter in Afrika…)

    • Rutger

     As dit so is, is dit ‘n oorlogsverklaring teen Rusland. So ek dink nie die Russe sal dit erken nie want dan moet hulle optree

 • Hans Onrust

  het totaal ongeloofwaardige anc sakp gejank zal in deze met name “dienen” om, weliswaar als dweilen met de kraan open en tussen de gaten de kaas zoeken bij gatenkaas, de gaten op te vullen in de eigen gelederen, RSA Patriot ? 😉
  Kijk eens naar het verloop van de geestdodende vergaderingen en bijeenkomsten van verstokte zombie communisten in de voormalige DDR die vlak erna direct naar de fles(bottel) groene mint alcohol Pfeffi grepen.
  Of naar de opening van een nieuw wanstaltig stuk beton en glas waarbij zelf tevreden geapplaudisseerd moest worden enz. enz.
  Nou hikt men in bv. Magdeburg al jaren tegen de dure sloop aan.

 • Guest

  The American dream: Destruction of nations, Lt Colonel Ralph Peters, US Army War College Quarterly, Summer 1997: “There will be no peace. At any given moment for the rest of our lifetimes, there will be multiple conflicts … around the globe. Violent conflict will dominate the headlines, but cultural and economic struggles will be steadier and ultimately more decisive. US armed forces will keep the world safe for our economy and open to our cultural assault. To those ends, we will do a fair amount of killing. We have entered an age of constant conflict.”

 • Gas

  Lyk of jou bron reg is

 • Guest

  Igor Strelkov/Girkin explaining how the separatists are infiltrated by Kiev: It’s such a stream of lies in the Ukrainian media, cheap and easily exposed lies about the People’s Militia and about the people of Slavyansk and Donetsk and the Lugansk region. Their fictions are very easy to expose, it’s slapdash stuff. They take advantage of the fact that they have totally captured the information space and disabled Russian channels.Militia forces are very critical of the leadership of the Donetsk Republic, which was actually incapable of achieving anything after the city council was taken over. But it’s essential to be united. We put forward our own demands to the leadership of the Republic. And we deliberately withdrew a number of our statements disavowing them, so as to achieve consensus.There’s a lot of anarchy, but we’ll unite everyone. It’s not a quick process.

 • Dolk

  Toe nie!

  Voorbeelde legio. Bv. Tutu, “flip weet” de klerk, en hoeveel ander platkop ape het dit al gekry?

  As jy van wetenskap en navorsing praat – slegs dan ja!

  • Rentia Diedericks

   Dis almal Ashkenazi jode, eintlik nakomelinge van die wat oor ‘n paar geslagte met Duitsers ingetrou het. Dan op daardie wetenskaplys is baie wat kennis gesteel het in die 19de en 20ste eeu. Dit is Oostentykers en Duitsers se prestasie. IK is geneties. Die Sephardiese Jode, meerderheid in Israel, haat hulle

   • Dolk

    http://www.linkedin.com/pub/edmund-meyer/11/807/50b

    My seun studeer ook nou in Stellenbosch. Selfde naam, van en bloedgroep! 😉 (AB+)

    • Rentia Diedericks

     Slimkoppe, mooi so!

     • Dolk

      Alle eer aan onse Skepper. Tevergeefs bou die bouer, as die Here dit nie seën nie. (Skrif)

     • Dolk

      En net vandag vertel jy my ek het dieselfde mentaliteit en bestek as ‘n barbaar en is nog boonop gay?

      Net jy alleen weet waarom jy so ongedwonge-beledigend teenoor my optree.

      Wat my broer in Chemie is, is ek in elektronika… Nie om te spog nie – net vir jou inligting.

 • Dolk

  Dis presies waarom ek hom as ‘n besmetting beskou en so noem.

  Aan die ander kant… Daar is huidig soveel rolspelers en aspirant geskiedenis-makers dat, hulle mekaar eintlik tot ‘n mate “neutraliseer”…

  Die resultant van hul komplotte mag en gaan baie (waarskynlik) skrikwekkende gevolge inhou…

 • Rooikop

  Hierdie vlugramp gaan die wêreld verander net soos 9/11 dit gedoen het – ongeag wie hiervoor skuldig is en wie hierby baat.

  Maar sotte soos Scholtz, wat lyk of hy hom verlekker in hierdie gebeurtenis, het ‘n baie baie ernstige skroef los en hoort in ‘n inrigting. Ons is verby die dae van mense en diere offers so om hierdie enorme verlies af te maak as ‘n “opoffering vir vrede” dui vir my veel eerder op ‘n offering vir een of ander bose/okkultiese praktyk. Siek op sy beste.