Euforie in Duitsland ná sokkeroorwinning

Miljoene mense dwarsdeur Duitsland het gisteraand tot in die vroeë oggendure feesgevier ná hul span dié van Argentinië met 1-0 geklop het om die voetbalwêreldbeker in te palm.

Die jong speler Mario Götze, wat gisteraand vir die eerste keer sy buiging in die nasionale span gemaak het, het in die tweede helfte van ekstratyd met ‘n manjifieke doel die Argentynse ondersteuners letterlik in trane gehad. Hoewel Duitsland voortdurende meer balbesit gehad het, kon hulle tot op daardie stadium nie daarin slaag om punte aan te teken nie. Ook Argentinië het ‘n paar gulde geleenthede verbrou en hul voetbalster, Lionel Messi, die hoogs besoldigde speler ter wêreld, kon nie aan die hoë verwagtinge wat van hom gekoester is, voldoen nie.

Mario Götze teken die wendoel vir Duitsland aan
Mario Götze teken die wendoel vir Duitsland aan

‘n Kwartmiljoen mense het in die hoofstad, Berlyn, die wedstryd op ‘n groot skerm gevolg. Presies om 23:36 werp wildvreemde mense hul jubelend in mekaar in se arms op straat, in kroeë, stadions en biertuine.

Die kleure van die Duitse vlag, swart, geel en rooi is oral te siene. In die groot stede soos Berlyn, Hamburg, München en Frankfurt is klappers en vuurwerke afgevuur. Juigliedere soos “Oh, wie ist das schön”, “So ein Tag, so wunderschön wie heute” of die klassieke “Deutschlaaaand, Deutschlaaaand” het die nag oorheers.

Voor die Brandenburgpoort vier die ondersteuners fees
Voor die Brandenburgpoort vier die ondersteuners fees

In weerwil van die groot vreugde het ‘n woordvoerder van die polisie egter bevestig dat daar geen probleme was nie en dat, vanuit ‘n wetsoortredingsoogpunt, alles “rustig gebly” het.

Reeds voor die aanvang van die wedstryd is die Berlynse toeskouersplek voor die Brandenburgpoort heeltemal beset en moes tienduisende aankomelinge teleurgesteld omdraai om die wedstryd elders te gaan kyk.

Ook in Hamburg het 50 000 op die Heiligegeesplein saamgedrom om die wedstryd te volg. Sekere hoofstrate is vir verkeer gesluit om die skares te kan hanteer.In Keulen, Stuttgart, Nürnberg en Freiburg vier duisende geesdriftiges fees. In Darmstadt word die verkeerstonnel gesluit weens juigende voetbalondersteuners wat dele van die stad vir motorverkeer ongegaanbaar maak.

Plekke by die Frankfurtse Commerzbank-Arena en die Olympiastadion in München was dae voor die tyd reeds uitverkoop: 50 000 aan die Mainrivier aanskou die triomf van hul span en 33 000 in München.

 

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Kalium_Chloraat

  Duisland- vier wêreldbekers, twee wêreldoorloë.

 • eduard

  Deutschland uber alles.

 • Rooikop

  Nog miljoene deur die sportgod verlei terwyl Rome brand

  • Gas

   Dis politiek in ‘n sportkleed en ‘n wit span het gewen. Soms het politiek ‘n godsdienskleed aan. Moet ons godsdiens verbied?

   • Rooikop

    Niemand praat van verbied nie – sien dit net vir wat dit is. Soos met Rugby in ons geval. Almal raak liries oor ‘n speletjie en vergeet van die werklike probleme wat elke oomblik hier by ons of oral in die wêreld is. Dit is en bly net ‘n speletjie en mense voer hulle skoolgaande kinders steroide ens net om die volgend sportster te wees ens – weereens ‘n “te” wat te ver gaan.
    In die weste het sport grotendeels godsdiens vervang – en is die opium vir die massas veel eerder as Godsdiens.

   • Riempies

    Dit klink so asof jy by magte is om Godsdiens te verbied dat jy toestemming vra?

 • Henrietta

  By die oorwegend Franse, Skotse en Nederlandse bloed loop daar ook ‘n bietjie Duitse bloed in my are ( van my ouma aan vaderskant) – so ek mag maar bly wees dat ‘n Europese land vir die eerste keer op Suid-Amerikaanse bodem gewen het 🙂 🙂