Montreal ervaar woedende immigrante

Deel op
Montreal, Kanada, ervaar toenemend verslegtende verhoudings tussen die polisiemag en 'n multi-etniese immigrantegemeenskap.

Deel op
Onluste het Sondag uitgebreek tussen jeugdiges in Montreal-Noord, wat 'n oorwegend Haïtiaanse woonbuurt is.

Die geweld het uitgebreek ná 'n vreedsame gemeenskapsbetoging teen die polisie wat Saterdag drie mense geskiet het.

Mans en vroue van alle ouderdomme het deur die gebreekte vensters van 'n pandjieswinkel, 'n kruidenierswinkel en 'n slaghuis gekruip en alles gegryp wat hulle kon.

Hulle kon gesien word waar hulle straataf met televisiestelle, sigaretkartonne en stukke vleis hardloop.

Ongeveer 25 persent van Montreal-noord se inwoners is immigrante. Byna 15 persent is swart en 3,5 persent is Latyns-Amerikaners, volgens sensusdata.

In April vanjaar het 'n feesviering van 'n Nasionale Hokkieliga-uitspeelwedstryd gewelddadig geraak toe mense polisiemotors aan die brand gesteek het en winkels geplunder het. Die polisie het 56 mense in verband met die onluste in hegtenis geneem.

детские зимние комбинезоны для девочекДанильченко Юрий прокурор

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.