Dokters sal nie meer kan werk waar hulle kies nie

Deel op

doktersPresident Jacob Zuma het reeds onderafdelings van die Wet op Nasionale Gesondheid onderteken wat kan verhoed dat dokters en ander gesondheidswerkers private praktyke open waar hulle wil.

Alle gesondheidswerkers – soos tandartse, dieetkundiges en fisioterapeute – wat ‘n private praktyk wil oopmaak, sal moet aansoek doen by die Departement van Gesondheid om hulle toestemming te kry vir ‘n sertifikaat van behoefte.

Die sertifikaat sal verpligtend wees vanaf April 2016 .

Artikels 36 tot 40 van die Wet op Nasionale Gesondheid bestaan reeds 10 jaar​​, maar is nie in die wet onderteken tot die einde van verlede jaar nie.

Dit sal in April in werking tree, maar gesondheidswerkers het twee jaar om die sertifikaat van behoefte te bekom .

Die doel van die sertifikaat is om ‘n “billike verspreiding” van dokters en ander gesondheidswerkers regoor die land te verseker.

Gesondheidswerkers kan tot vyf jaar tronkstraf of ‘n boete ontvang as hulle ‘n private praktyk bedryf sonder ‘n sertifikaat na April 2016.

 

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.