OVK ontken stembedrog

Deel op
Die (Engels-eentalige) embleem van die OVK
Die (Engels-eentalige) embleem van die OVK

Die kantoor van die Onafhanklike Verkiesingskommissie (OVK) in Theewaterskloof in Caledon in die Wes-Kaap het bewerings van verkiesingsbedrog in Grabouw ontken.

Die munisipale verkiesingsbeampte, Stiffie Cronjé, het gesê twee leë geregistreerde stembokse, wat in ‘n huis in Rooidakke gevind is, is nie items wat stembedrog bewys nie.

Cronjé het gereageer nadat die DA die naweek ‘n saak van verkiesingsbedrog aanhangig gemaak het.

Volgens Cronjé is die amptelike uitslagstrokie deur alle politieke party-agente geteken nadat stemtellery by die stempunt afgehandel is.

Volgens Cronjé is ‘n rekonsiliasie gedoen van al die stemme in die twee stembriefhouers.

Cronjé sê dit is algemene gebruik dat alle ongebruikte, gebruikte of oorskot OVK-materiaal aan skole of individue geskenk word en dat dit verduidelik hoekom die stembokse by die huis in Rooidakke gevind is.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.