ANC-lid sê Indiërs wat kla moet teruggaan na Indië

Deel op
Visvin Reddy
Visvin Reddy

Indiërs wat so kerm oor die swart ANC-regering moet teruggaan na Indië, sê Visvin Reddy.

Reddy is ‘n voormalige ANC-raadslid en Chatsworth-takvoorsitter. Hy sê die klakouse marginaliseer hulleself net verder.

President Zuma het Indiërs voorheen as swart beskryf.

Reddy het kritiek gekry vir sy Facebook-opmerking, maar hy het gesê hy staan ​​by sy omstrede opmerkings.

Op sy Facebook-blad oor ‘n week gelede het Reddy uitgevaar teen anti-ANC kommentaar. “Wag tot 8 Mei. Die ANC sal steeds die land regeer. Julle kermkouse moet die land verlaat. Gaan terug na Indië, en julle sal sien watter goeie lewe wat ons hier het. Gaan voort met julle gemors en marginaliseer julleself verder. Moenie die ANC blameer nie, blameer jouself. Jy het nog nie die demokrasie omhels nie. Slegs ‘n dwase Indiër in SA sal nie betrokke raak by die meerderheid op ‘n konstruktiewe wyse nie… ”

Hy het gesê enige kwaadwillige kritiek teen die regering wat kan lei tot die gespanne verhouding tussen swart en Indiër Suid-Afrikaners wil hy ontmoedig.

“Ek sê nie die kritiek teen die regering is nie welkom nie, maar dit moet op ‘n konstruktiewe wyse gedoen word, anders kan dit gesien word as ‘n aanval op die meerderheid en dat dit kan spanning skep,” het hy gesê.

“Ek sê, laat ons die meerderheid omhels… Soms is die kritiek wat jy sien kwaadwillig en is afkomstig van mense wat DA-propaganda gevoer word.”

Hy het gesê Indië het, ten spyte van sy ryk tradisies, ‘n groot bevolking en hoë vlakke van armoede.

Indiese leiers het Reddy vir sy kommentaar geroskam.

“Ons is hier gebore, ons is Suid-Afrikaners en niemand moet vir my sê om terug te gaan na Indië nie,” sê Ashwin Trikamjee , president van die Suid-Afrikaanse Hindoe Maha Sabha .

Trikamjee het egter saamgestem dat kritiek teen die ANC ongegrond en kwaadwillig is.

SA Minority Rights Equality Movement (Samrem) het gesê die kommentaar toon Reddy se eie rassistiese mentaliteit.

“Ons wil die ANC daaraan herinner dat wetgewing soos die Wet op Gelyke Indiensneming, die kwotastelsel wat gebaseer is op ras in die toelating van ons kinders by instellings van hoër onderwys, en die uitsluiting van minderheidsgroepe uit breë-gebaseerde swart ekonomiese bemagtiging is op sigself om apartheidstyl rassisme te bevestig,” het  waarnemende voorsitter, Daleep Lutchman gesê.

Die ANC het hom gedistansieer van die uitlatings deur Reddy. Die provinsiale sekretaris van die ANC in KwaZulu-Natal, Sihle Zikalala sê Reddy se kommentaar is ongevraagd en is nie in voeling met die beginsels van ‘n demokrasie nie.

Zikalala sê die ANC besef hy het Indiërs se steun nodig en sal nooit teenoor hulle oneerbiedig wees nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.