SA sal waarskynlik nie resessie beleef

Deel op
Terwyl die graderingsagentskap Moody's gister aangekondig het dat Suid-Afrikaanse groei in die nabye toekoms swak gaan wees, voel die globale ontleders Lehman-broers dat dit taamlik moeilik vir die land gaan wees om 'n resesse te beloof volgens die definisie van twee kwartale van 'n krimpende BNP.

Deel op
 
Hulle toon aan dat dit vir nie-seisoenaangepaste BNP geld.

Suid-Afrika se reële bruto nasionale produk teen markpryse het op van kwartaal tot kwartaal op 'n seisoenaangepaste jaargrondslag met 2,1% in die eerste kwartaal van 2008 gestyg vanaf 5,3% in die vierde kwartaal van 2007.

Dis die laagste groeie sedert die derde kwartaal van 2001 toe die seisoenaangepaste reële BNP 1,1% was.

Die nie-seisoenaangepaste jaar-tot-jaar BNP in die eerste kwartaal word egter op 4,0% beraam teenoor 4,6% in die vierde kwartaal.

справку 086улобановский александр компромат

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.