Glynnis Breytenbach was nooit onpartydig nie

Deel op
Glynnis Breytenbach
Glynnis Breytenbach

Glynnis Breytenbach is verlede jaar onskuldig bevind op 15 dissiplinêre klagte wat die nasionale vervolgingsgesag (NVG) teen haar as hoof van die handelsmisdaadeenheid in Pretoria gelê het.

Breytenbach se besluit om tot die politiek toe te tree het egter die NGV se besluit om haar nie weer terug te neem nie, nou geregverdig.

Die feit dat sy by die DA aangesluit het, wys duidelik dat sy nie apolities opgetree het in haar beroep as aanklaer nie.

Die FW de Klerk-stigting se sentrum vir konstitusionele reg het voorheen die aansienlike regskostes van Breytenbach in haar stryd teen die NGV betaal wat meer as R2 miljoen beloop het.

Dave Steward, uitvoerende direkteur van die stigting, het bevestig die Joodse miljardêr-eiendomsmagnaat Natie Kirsh skenkings aan die stigting gemaak vir verskeie van sy projekte, waaronder Breytenbach se regskoste.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.