Kollektief vir Demokrasie sal armoede en korrupsie uitroei, reg beskerm

Deel op
Lekota
Mosioua Lekota

Die voorsitter van die nuwe koalisie van vyf politieke partye, Mosioua Lekota sê die partye sal voortgaan om na volgende jaar se verkiesings, saam te werk.

Die partye van die koalisie wat as die Kollektief vir Demokrasie, KD, bekend sal staan het op die oomblik altesaam 57 setels in die Nasionale Vergadering.

Cope, die Vryheidsfront Plus, die ACDP, UCDP en die IVP het gister ‘n samewerkingsoorenkoms onderteken om volgende jaar se verkiesings as ‘n koalisie te betwis.

Lekota, wat ook die leier van Cope is, sê die partye het hulle volgens die ooreenkoms verbind om die oppergesag van die reg te beskerm en ‘n regering te bevorder wat armoede wil uitroei en vry van korrupsie sal wees.

Die leierskap van die Inkatha Vryheidsparty het intussen ontken dat hy deel is van die amptelike koalisie van opposisiepartye. – RSG

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.