Pieter Mulder: Mandela is die een man wat ‘n verskil gemaak het

Deel op

mandela4Die Vryheidsfront Plus het simpatie betuig met oud-president Nelson Mandela se vrou en familie na sy afsterwe in ‘n verklaring.

Die verklaring wat deur dr Pieter Mulder uitgereik is, lui: It is given to few men to live out their dreams in their lifetime. Nelson Mandela succeeded in doing this. Against the most colossal odds, he had realized the vision he had as a young man.

Mulder het gesê een persoon alleen se invloed op alle politieke veranderlikes is moontlik soos Mandela bewys het.

Hy het gesê: “Een persoon, op die regte plek, op die regte tyd en met die regte aanslag kan ’n reuse verskil maak. Nelson Mandela was so ’n persoon. Hy het hierdie stelling as korrek bewys. Hy het nie net ’n invloed op Suid-Afrika nie, maar op die hele wêreld gehad.

“Wie sou kon voorspel watter impak hy, nie net op swart mense nie, maar ook op wit mense sou hê. Tog het hy nie berekend net vir populariteit gegaan nie. Ek onthou hoe hy veertigduisend mense in ’n stadion aangespreek en streng berispe het omdat hulle nie die Afrikaanse gedeelte van die volkslied gesing het nie.

“Na ’n gespreksontbyt en ’n uur lange gesprek met hom alleen in die negentigerjare, was my opsomming dat vriendelikheid en nederigheid sy sterkste eienskappe is, maar dat jy nie vir ’n oomblik oor sy klipharde wil om sy doelwitte te bereik, moet twyfel nie.

“Sy gewildheid het grootliks gelê in sy menslike aanslag op persoonlike vlak. Hy het ’n aanvoeling vir klein dingetjies gehad wat groot impak op mense het.”

Mulder het in Engels voortgegaan en gesê “Few men to live out their dreams in their lifetime. Nelson Mandela succeeded in doing this. Die vraag is, wat was hierdie drome van mnr. Mandela?”

Hy het ook na Mandela se toespraak by die Rivonia-verhoor op 20 April 1964 verwys as ‘n model waarna Suid-Afrikaners moet streef..

Mulder het Mandela as volg aangehaal: “I have fought against white domination, and I have fought against black domination. I have cherished the idea of a democratic and free society in which all persons will live together in harmony and with equal opportunities. It is an idea for which I hope to live for and to see realized, but my lord, if it needs be it is an ideal for which I am prepared to die.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.