Nuwe Firefox haal w?reldrekord

Deel op

ImageDie nuwe weergawe 3.0 van die gratis webblaaier Firefox is na bewering agt miljoen keer binne die eerste 24 uur afgelaai wat die organiseerders as ‘n wêreldrekord beskou.

Deel op

Die aflaaie was so gewild dat die bedieners aanvanklik in duie gestort het. Op sy besigste moes die bedieners 9000 aflaaie per minuut hanteer.

Intussen het ‘n internetsekuriteitsmaatskappy egter berig dat die nuwe weergawe ‘n ernstige swakheid beskik wat kan veroorsaak dat derdepartye toegang tot die gebruiker se rekenaar kan verkry. Mozilla, die vervaardigers van Firefox, beweer egter dat die program veel veiliger as die vorige weergawe en ook veiliger is as Microsoft se Internet Explorer wat saam met Windows versprei word.

Firefox 3 bied sneller webblaaiery as vorige weergawes, tesame met minder geheuegebruik, tesame met ‘n ingeboude soekenjin wat die gebruiker se voorkeure in ag neem.

18% van alle webgebruikers wêreldwyd gebruik Firefox, teenoor 72% wat Internet Explorer verkies. Firefox-gebruikers neig egter om jonger en meer tegnies vaardig as Internet Explorer-gebruikers te wees.

wedding hair bands and tiarasАлександр Фильчаков Васильевич

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.