Zuma vra Afrika-eenheid voor Veiligheidskonferensie in Frankryk

Deel op
Denis Sassou Nguesso
Denis Sassou Nguesso

Suid-Afrika en die Kongo-Brazzaville sê die tyd het aangebreek vir Afrika-leiers om oplossings vir Afrika- probleme te vind.

Afrika-leiers berei voor om volgende maand se Veiligheidskonferensie oor Afrika in Frankryk by te woon.

President Jacob Zuma het ‘n vergadering met sy eweknie van die Republiek van die Kongo Denis Sassou Nguesso Saterdag in Pretoria gehou. Die Kongo is die DRK se buurland en tuiste van stamme wat ook in die DRK woon.

Zuma sê wat hulle nodig het is om eenheid te wys in die soeke na oplossings vir die vasteland se probleme.

“Die tyd het aangebreek dat ons moet werk aan oplossings vir Afrika se probleme. In plaas daarvan dat mense ons te vertel wat om te doen, moet mense ons ondersteun as sê wat ons gaan doen.”

Sassou – Nguesso se sê Afrika-leiers moet ondersteuning van buite kry.

“Op die kollektiewe kwessies, veiligheid en vrede, stem al die Afrika-leiers saam. In die SAR is ons besig met optredes en ons wag vir die ondersteuning van ons vennote. Ons hoop die Afrika-Unie (AU) sal die voortou neem en sal later bygestaan ​​word deur die Verenigde Nasies (VN ),” sê Sassou – Nguesso .

Die Veiligheidskonferensie oor Afrika sal onder andere die verslegtende situasie in die Sentraal-Afrikaanse Republiek (SAR ) bespreek.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.