Internationaal Strafhof zaak tegen Kenyatta uitgesteld

Deel op

kenyattaHet proces tegen de Keniaanse president Kenyatta voor het Internationaal Strafhof in Den Haag is uitgesteld. Kenyatta moet nu pas op 5 februari terechtstaan voor misdaden tegen de menselijkheid.

De verdediging had vorige week gevraagd om uitstel van het proces, dat op 12 november zou beginnen. Kenyatta heeft meer tijd nodig in Kenia, in de nasleep van de aanslag van vorige maand op het winkelcentrum Westgate in Nairobi.

De aanklagers hadden geen bezwaar tegen uitstel, omdat ze nieuwe stukken van de verdediging willen bestuderen. Het strafhof zelf zegt het nieuwe uitstel van de zaak diep te betreuren.

Kenyatta wordt net als zijn rechterhand Ruto verdacht van het aanzetten tot geweld na de verkiezingen van 2007. Na die verkiezingen brak een strijd uit waarbij meer dan duizend doden vielen.

Ondanks de aanklacht van het strafhof werd Kenyatta eerder dit jaar tot president gekozen. Hij zegt dat hij onschuldig is. – NOS.nl

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.