Conflict om Zwarte Piet in A’dam-Zuidoost

Deel op

zwartepietDe deelraad van Amsterdam-Zuidoost wil dat de Sinterklaasintocht in het stadsdeel geen vergunning krijgt. De deelraad heeft een motie aangenomen van de PvdA waarin het stadsdeelbestuur wordt opgeroepen om af te zien van een intocht met Zwarte Pieten.

De PvdA zegt dat veel zwarte bewoners in Zuidoost negatieve en pijnlijke gevoelens hebben bij het fenomeen Zwarte Piet. Een intocht met Zwarte Pieten zou worden gezien als een provocatie.

Ook zegt de partij dat er bij de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet heftige emoties spelen en dat het debat over het Sinterklaasfeest op het scherp van de snede wordt gevoerd. Uiteindelijk stemden vijftien raadsleden voor de motie; veertien waren tegen.

Stadsdeelvoorzitter Herrema heeft op Twitter laten weten dat hij de motie naast zich neerlegt. Hij zegt dat hij geen vergunning kan weigeren enkel omdat er onrust zou kunnen ontstaan. “Democratisch principe”, twittert hij. “Zie geen grond voor weigering.”

Herrema wil wel een gesprek aangaan over de intocht. – NOS.nl

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.