Half miljoen pond voor huis Lennon

Deel op

lennonhuisHet huis waar ‘Beatle’ John Lennon de eerste jaren van zijn leven heeft gewoond, heeft op een veiling 480.000 pond opgebracht. Dat is drie keer zoveel als was verwacht

Lennon woonde vanaf zijn geboorte in 1940 in het huis op 9 Newcastle Road in Liverpool. Het ligt op een steenworp afstand van Penny Lane, waarover Paul McCartney en Lennon een lied schreven. In 1945 verhuisden Lennon en zijn familie naar een ander huis in Liverpool.

Het bakstenen pand is gekocht door een Amerikaan die gek is op de Beatles. Hij deed het winnende bod telefonisch. Volgens de veilingmeester is er fel gestreden om het huis.

De vorige eigenaar besloot het huis te veilen, omdat hij geen idee had voor welk bedrag hij het te koop moest zetten. “Je hebt geen idee wat een Beatles-fan ervoor zou willen betalen”, zei zijn makelaar tegen Sky News. De gemiddelde huizenprijs in de wijk in Liverpool is 130.000 pond. – NOS.nl

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.