Duduza: Raadslede vlug voor skare

Deel op

duduzaInwoners van Duduza buite Nigel aan die Oos-Rand het Dinsdag op ‘n wyksraadslid en voorsitter van hulle gemeenskapstaakspan begin dreig met die dood. Die twee moes na ‘n plek van veiligheid vlug.

Die tierende skare het oproerig begin raak en gedreig om die raadslid se motor aan die brand te steek.

Die inwoners het ‘n openbare vergadering gehou waar hulle dit duidelik gemaak het dat die taakspan nie aandag gee aan hulle griewe nie.

Van die belangrikste knelpunte dateer terug na Augustus vanjaar toe ‘n Somaliese winkeleienaar na bewering ‘n 23-jarige man doodgeskiet het. Dit het tot ‘n vlaag xenofobiese geweld gelei wat twee dae geduur het voordat die polisie die orde kon herstel.

Plundery en vandalisme van winkels wat aan buitelanders behoort is aangemeld. 

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.