Zuma gaan voorbeeld stel met besparings

Deel op

zumawivesPres. Jacob Zuma gaan “die regering se kostebeparingsproses lei deur ’n goeie voorbeeld te stel”.

Collins Chabane, minister in die presidensie, sê die instruksie om koste te bespaar op luukse motors, reis, verblyf en vermaak kom van Zuma self af.

“Sodra die riglyne uiteengesit is, sal ons sit en kyk na die aangeleenthede wat verband hou met die presidensie in sy geheel en onsself ooreenkomstig aanpas,” sê Chabane.

In sy mediumtermyn-begrotingsraamwerk het Pravin Gordhan, minister van finansies, Woensdag aangekondig dat die regering byvoordele vir alle beamptes gaan sny – van ministers tot burgemeesters – om meer as R2 miljard te bespaar.

Dit is vanaf 1 Desember van krag. – Sapa

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.