Ons ergste vrese

frankensteindeur JH du Toit

Dan Roodt se toekomsvisie vir Afrikaners Elf jaar van nou af: ‘n toekomsvisie is ter sprake. Eerstens is dit inspirerend. Roodt skep ‘n toekomsbeeld waarin Afrikaners ekonomies, biologies en kultureel herstel en gedy. Hy doen dit met inbegrip van die berperkinge van die situasie waarin Afrikaners tans verkeer. Hy voorsien ‘n soort groeiende onafhanklikheid wat deels onstaan weens Afrikanervoortreflikheid en deels weens die agterlike verval van die Afrikanistiese “Reënboognasie” en sy Trans(De-)formasiestaat.

Dis egter nie net die beeld van oorlewing op verskeie vlakke wat mens hoop gee nie. Nee, daar is meer. Hierin sien mens ook die herstel van trots en die beëindiging van die gedurige vernedering. Ons word gedurig verneder aan die hand van die swarte en sy Naspes-meelopers. Dit kom in die vorm van swart politieke oorheersing, Swart Eknonomiese Bevoordeling, “Regstellende Aksie”, die vernieting van Afrikaanse skole en universiteite, woonbuurte, dorpe, stede, swart disinformasie en haatspraak, aanranding, verkragting, moord. In Roodt se stuk word ‘n streep hierdeur getrek. Genoeg is genoeg!

Natuurlik is hierdie visie nie net Dan Roodt s’n nie. Vele ander Afrikaners en -bewegings deel ‘n visie van die herstel van Afrikanerselfregering. Roodt se skrywe, wat open met die 2024-Olimpiese-spele is egter ook fiksie en daarop gemik om die verbeelding aan te gryp en dit is belangrik, want in die tyd wat voorlê, sal Afrikaners verbeeldingryk moet wees. Hulle sal beide hul pragmatisme, wat Roodt se stuk goed belig, en hul verbeeldingskrag moet kombineer om ‘n oorlewingspad oop te beur. Daarsonder bestaan daar geen toekomsvisie nie en dus geen oorlewing nie.

Verbeelding is iets wat ons almal in gemeen het en is ook die element waarmee ons ons onderlinge verdelings oorkom. Deur die gedeelde beeld van die toekoms te omhels, kan Afrikaners die gemene grond vind om faksionele verskille tersyde te stel. Roodt self bereik daardie eenheid met uiteenlopende bewegings wanneer hy byvoorbeeld vir Kleinfoltein en Orania opwinded intrek by sy toekomsvisie. Hiermee sien mens ‘n vertrek weg van vorige menings wat deur hom geuiter is. Daarin ontbloot Dan Roodt deur sy eie evolusie ‘n belangrike Afrikanereienskap: wanneer dit werklik sleg gaan, slaag ons tóg daarin om saam te staan. Tans gaan dit baie sleg.

Sy beeld dat die ANC-staat oplaas onder sy eie slegtigheid in duie begin stort, hou water. Ons sien dit reeds gebeur met munisipaltiete en regeringsdepartmente wat al meer disfunksioneel raak. Die hele Afrika bestaan uit mislukkende state en daar is geen rede waarom SA nie daardie paadjie gaan loop nie. Die verval van die Afrikanistiese staat op sigself waarborg egter nie Afrikaner-oorlewing nie. Alleen is dit nie genoeg nie, want die Afrikaner as volk, kan ewenwel soos die oud-Rhodesiërs (‘n volk wat nouliks meer bestaan) onder die swart verdrukker ontbind.

Nee, ons het meer nodig en dit belig sy toekomsvisie ook. Ons sal ons ondernemendheid en voortreflikheid moet koester en dit moet deur eenheid bereik word. Roodt se stuk belig ook samewerking en dit impliseer die broodnodige Afrikanereenheid. Sonder eenheid is ons gedoem, want daarsonder sal ons nie die krag kan monster om die strukture waaroor Roodt skryf te kan oprig nie. Onderlinge pogings sal stukrag ontbreek.

Dis gepas dat sy toekomsvisie juis na 2024 kyk. Juis rondom daardie tyd sal die meeste NSA-kiesers jeugdiges wees, aldus Frans Cronjé van die SAIRR. Soos Cronjé aangedui het, is die jeug meesal radikaal. Dis juis onder hulle wat mense soos Malema se gewildheid gedy. Wanner hierdie radikale SA oorneem, gaan hulle die wittes van alle bates stroop. Dis dus belangrik dat ons teen daardie tyd genoeg mag gemonster het om teenkanting te kan bied, iets wat ons nou amper glad nie kan doen nie.

En nou word dit werklikheid: Soos Viktor Frankenstein het die Reënbognasie oor die naweek ‘n monster in die vorm van Julius Malema se EFF die lewe ingeroep. Hierdie onheispellende gebeurtenis is ‘n waterskeidingsoomblik. Terwyl die Naspes- (Naspers-) dampkring, wat ‘n jaar of wat gelede in die hemel was oor die “ondergang van Malema”, nou verbaas voorkom, is dit vir die res van ons geen verrassing nie. Die baring van hierdie gedrog bevestig ons ergste vrese. Al singend het Malema weer om volksmoord op ons geroep terwyl hy ook die roof van ons bates beloof het. Hierdie bedreiging behoort alle Afrikanerfaksies te oortuig dat die tyd vir samewerking nie langer uitgestel kan word nie.

Die uurglas loop leeg; die tyd vir binnegevegte is voorwaar verby.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Trippie Trip

  Puik skrywe Mnr du Toit.

  ***

  “wanneer dit werklik sleg gaan, slaag ons tég daarin om saam te staan. Tans gaan dit baie sleg.”
  (Ek onderstreep hierdie wat na my mening, van kardinale belang is).

  Vraag is, hoe lank gaan ons nog sluimer, slaap – wanneer gaan ons hande vat en besef, ons het mekaar nou meer as ooit tevore nodig.

  Hoeveel bloed het, en gaan nog vloei voordat ons besef, ons het net mekaar om op te steun – help nie ons bid, en ons steek nie hande uit en raak self en daadwerklik betrokke nie.

  • Jacques le Roux

   Jy se “Tans gaan dit baie sleg”. Nogal nie. Soos ek rondom my kyk, sien ek al wat ‘n Afrikaner is met Dstv.
   (by the way: hoeveel Afrikaners het Dstv in diens??)
   Verder sit hulle Saterdae die Soweto paviljoene vol. Hier waar ek bly het almal ‘n 4×4 en vroulief en die kinders bly in spoghuise.
   Nee my maat. Jy maak ‘n fout. Saamstaan begin as ons almal in plakkerskampe bly, en niks meer het om te verloor nie. In daardie plakkerkamp, word ‘n leier gebore.
   Op hierdie stadium skryf ons net mooi stories oor hoe dinge behoort te wees, maar niemand gaan iets omtrent die saak doen nie. Te veel om te verloor. Baie vergaderings, en praat, ja. Maar Piet Retief het vir ons bewys daar sal niks van kom nie. Stadig maar seker, word jy by die dag armer.
   Oor 20 jaar is ons nie by die Olimpiese Spele nie, maar ons behoort dan in die plakkerskamp te wees.
   Dan kan ons die toekoms beplan. Ons praat dan verder.

   • Riempies

    Jaques was dit jy wat vanoggend op RSG gepraat het?

    • Jacques le Roux

     Nee Riemme, nie ek nie. Ek doen nogal nie RSG nie.
     Maar daai girl op Goodthaigirl.com lyk nogal interessant.
     Wat soek so ‘n advertensie op ‘n “ware, trotse Afrikaner” webtuiste?? Nogal in lingerie. Huh…???
     Ok, ek verstaan…..geld.
     Sien jy….???

     • BitterEinder

      Praag kies nie die advertensies wat op die webblad gewys word nie. Die diensverskaffer sit dit gewoonlik self op die blad.

     • Marthinus

      Dit is Google ads, dit is algemene advertensies en indien beskikbaar presies waarin jy as gebruiker belangstel of wat jy onlangs gegoogle het (as so iets adverteer word) anders bekend as Adsense.

     • Kalium_Chloraat

      Nie noodwendig wat jy onlangs gegoogle het nie. Gebruik Firefox met Click&Clean en NoScript en stel Firefox om altyd koekies uit te vee wanneer jy Firefox afsit. Dan sal jy nog steeds vind dat sekere webtuistes verskyn. Die slegste wat jy kan doen is om in Google in te log as jy op die internet rondswerf.

      Gebruik Ghostery om te sien watter spoorkoekies wetuistes plant. Op PRAAG word daar ‘n hele handvol afgelaai.

     • Willem De Jager

      Gewoonlik adverteer PRAAG Deense eiendomme aan my. Ek dink dit het meer met jou webgewoontes te doen as met PRAAG, Jacques… tog stem ek met jou saam dat daar ‘n deel van die Afrikaner is met wie dit uitstekend gaan -NB: Gemeet aan geld. Hulle kinders woon maklik Engelse privaatskole by en Afrikaans is ‘n bysaak, ‘volk’ ‘n argaïsme.

      Maar die rubriekskrywer is reg waar hy meen dat die nood leer bid -of dan saamstaan. In daardie gees het ek vandag die 24.com -beheerde LitNet opgesoek en verassend vars en nugtere teenkanting teen Jansen se verengelsing-retoriek raakgelees. Op die ou end is ons en die ‘liberales’ nie so verskillend nie. Daar is wel ‘n klemverskil en ek is nou ná 20 jr. oortuig dat dit nié oor menseregte gaan nie maar oor geld. Dié dat ek ‘liberales’ in aanhalingstekens skryf.

   • Seg

    Jacques my vriend weet of besef jy dat jy van die handjievol bevoorregtes Blankes praat?

    Daar is elke maand meer en meer swartes in 4×4 voertuie en duur Duitse motors. Daar trek elke maand swartes in die sogenaamde gegoede Blanke woonbuurte in. Jy sien al hoe meer swartes in rugby stadions. Daar is elke maand swartes wat DST aanskaf. So kan ek aangaan,

    Presies die teenoorgestelde gebeur in die land se Blank gemeenskap. Kyk net na die voertuie wie wat ry op ons paaie om net ‘n voorbeeld te noem. Kyk dan DSTV en jy sien die skottel op shanties se dakke.

    Nee my vriend dit gaan nie goed met die Blanke in hierdie land nie. Hulle verarm elke liewe dag en elke maand trek daar mense na Blanke plakkerskampe.

    Dat daar te veel gepraat word en te min gedoen word deur die Afrikaner stem ek 110% saam met jou en het dit herhaaldelik al geseg.

    • Jacques le Roux

     Dit is presies wat ek se. Die padda-in-die-pot-sindroom.
     As al hierdie dinge gelyktydig in 1994 gebeur het, was daar groot moeilikhied. Maar gelydelik word jou bankrekening leeg gesuig. Nou weer e-toll. More iets anders.
     Te veel Afrikaner organisasies wat elkeen ‘n paar dissipels het wat hom onderhou.
     Verbeel jou. Hulle wil Rapport boikot. My mag man. Dink jy hulle is van koerant verkope afhanklik. Nog nooit.
     Nog iets. Ek skat 2% van die huidige belastingbetalers stem ANC. Maar net omtrent 10% van die bevolking betaal belasting. Dink jy regtig hulle gaan toelaat dat omtrent 5% hul belasting weerhou vir ‘n kantonstelsel.
     Kom ons wees liewer realisties, en nie optimisties nie. Nie in my of jou leeftyd nie.
     My punt: Niks gaan gebeur tot die dag wat die Afrikaner niks meer het om te verloor nie.
     Mark my words, soos die engelse se.

   • Trippie Trip

    Jou omstandighede kan jou buig,
    Maar nooit breek nie,
    Want My Krag dra jou,
    My Mag hou jou staande,
    My Oog sien jou nood en probleme,
    My Oor hoor jou hulpgeroep,
    My Woord en Gees bemoedig en vertroos jou,
    My genade ondersteun jou.
    My kind, jy is nooit alleen nie, want EK is by jou !

    ~~~~

    Jacques, ek sal nie sidder of beef, God is en bly my anker !
    Mag ek byvoeg – ek verstaan wat jy se, maar ek stem ook saam met Seg (hieronder).

    Ek is bewus van vele mense wat reeds weens regstellende aksie hul werk verloor het, hoeveel van hierdie mense het nie reeds selfmoord gepleeg nie. Hoeveel Blankes woon deesdae saam op een erf. Ons is dit nie gewoond nie.

 • Bomba

  Meeste Afrikaner jeug emigreer sodra hulle klaar gestudeer het? Afrikaner ouers besef daar is nie meer hoop? Sal graag wil weet hoeveel van die blad se lesers se kinders het reeds ge-emigreer. Wat is die gem ouderdom vd Afrikaner in die land? 45-55? Negatiewe groeikoers. Dit kan beteken dat die Afrikaner nasie oor 20 jaar sal uitserf soos die skrywer beweer met Rhodesia gebeur het.Dit sal interesant wees om die Afrikaner groei koers te sien die laaste 20 jaar? Wat nou? Die Afrikaner Weerstand Beweging se leier is vermoor en nou is hulle ook stil of ge-emigreer.

  • Riempies

   Jy is darrem regtig n ou Jobstrooster – daar is weliswaar baie uit die land en praat nie eens meer Afrikaans nie – maar ons skole is nog vol kinders en daar word daagliks nuwe babas gebore.

   • JohannSchutte

    Die Afrikanerjeug emigreer in groter getalle selfs VOOR hulle gestudeer het. En wie wie kan hulle hiervoor blameer? Ek sou dink dit is absurd en selfs immoreel om van hulle te verwag om terug te keer.

    Omtrent almal wat kan loop, sal uiteindelik loop.

    Die demografiese implikasie is omvangryk. Teelpotensiaal neem af, en oor twintig jaat is daar minder as `n miljoen Afrikaners oor in SA, tensy daar `n wonderwerk gebeur.

    • Riempies

     Bedoel jy die kinders van vandag gaan streriel wees oor twintig jaar? My eerlike mening is oor twintig jaar gaan ons probleme
     uitgestryk wees en julle in die buiteland – gaan wees waar ons nou is – met die Mosem probleem.

     Demografie is juis besig om te stabiliseer asgevolg van natuurlike migrasie. Moet ek vir jou eerlik se ek sien eerder kans vir die swartes hier plaaslik as vir die radikale moslems in Europa om veelvoudige vanselfsprekende redes.

     • JohannSchutte

      Jy en FW is voëls van eenders vere: Gedrewe deur `n onrealistiese ideologie. Waarop berus jou toekomsvisie?

      Die vervangingskoers onder Afrikaners, tesame met `n klomp ander kulturele faktore, sal die Afrikaner en sy kultuur uitwis binne twee geslagte.

      Soos dit nou gaan, sal net `n bloedkol sal bly (Om Keet toe te pas).

      Tensy daar `n wonderwerk gebeur.

     • Riempies

      Moet nie vir ons kwaad wees oor besluite wat jy geneem het nie! Leef daarmee saam!

      FW het jou laat vlug – ek is nog hier – wie het die knie gebuig voor FW se veraad ek of jy?

  • Shannon

   Verw. my kommentaar bo. Die stats is meestal propoganda. Leeuns.

 • doring

  Baie goeie “resensie” oor Dan Roodt se toekomsblik van die Afrikaner. Dankie, asook vir die ekstra insig.

 • Trippie Trip

  Dr Roodt en Sunette se onderhoud – 21h30 -22h15 vanaand.

  Kanaal 406 Aljazeera.

  http://www.aljazeera.com/watch_now/

  • Marthinus

   Dankie, Trip. Die opponente het net die heeltyd gesê dit is “ridiculous”. As hulle maar net bereid is om te praat daaroor voor hulle dit probeer debunk, ai. Hulle gee dit nie eers ‘n pinkie nie, wys jou net hulle is bang die waarheid kom uit.

 • Johan

  Dr Roodt het baie wysheid en insig, maar dit verbaas my dat hy nog nie insien dat die Afrikaner heeltemal weg geteel gaan word deur die toedoen van die Afrizaniese Afrikaanse organisasies soos Soliforum, Radio Pretoria ens. nie. Dit sal maar net klein groepie Boere wees wat sal oorbly en sterk staan teen die NWO een-wêreld, een-nasie, een-godsdiens aanslag.

 • De Juur

  Johann Schutte het hier onder die mees realistiese repliek gelewer. Daar is elke maand ‘n stroom van jongmense wat die land verlaat, wat emigreer of wat oorsee gaan studeer. Gewoonlik die slimmes met die finansies is diegene wat waai. Die res (oues, armes en dommes) bly agter en hulle gaan op die ou end uitsterf (…tensy daar natuurlik een møerse wonderwerk gebeur). Dit is die harde feite. Witmense hoort nie in Afrika tussen die hordes dierlike barbare nie, en ek glo dit is die beste om net te waai, en te sê “vlók Afrika”. Ek het ook.

  • Riempies

   Lyk my verlange maak julle in die buiteland – geniepsig.

   • De Juur

    Verlang nie eintlik nie. Meeste mense sal net vir so vir 8 maande of wat nog terug kyk en hoor wat aangaan in Aapzanië… daarna vervaag hulle en skryf nie meer nie. Dan gaan hulle aan met hulle nuwe lewens tussen witmense. Al hoe meer Russies ek elke dag hoor en praat, al hoe meer vergeet ek van vervloekte boggom- Afrika. Dis heerlik om orals net witmense om my te hê… dis ‘n voorreg. So te sê geen misdaad nie. Rustige en beskaafde (intelligente) samelewing. Ek sien geen boggoms nie en dis baie lekker so. As ek in een bobbejaan se gevreet in een maand sou vas kyk, dan is dit baie. De møer met Afrika.

  • Trippie Trip

   “Ou bome” kan nie “verplant” word nie 😉

  • Marthinus

   Watse land noem jy nou huis? Ek vra dit eerlik, bedoel geen sarkasme indien jy wonder.

  • jacques

   De Juur, ek is self ‘n emigrant. Ek kan jou se dis nie ‘n maklike opsie nie.

  • Riempies

   De Juur ek sien jou swetende kommentaar is verwyder. Ek gaan inelkgeval my repliek op daardie kommentaar plaas.

   De Juur ek vind jou mening baie interessant – sou jy werklik voel – Suid Afrika is agter jou en jy het n veel beter lewe daar waar jy is – dat jy keer op keer terugkeer na Suid Afika se Praag om soos n besetene te skel.

   Ek bevraagteken jou bewering dat jy gelukkig is daar waar jy is. Jy is
   ook verkeerd om te se ons wat nog hier is is almal onnosel agterlik en eenvoudig – dit is gewoon nie waar nie – ons het hoogstens dalk n bietjie meer “guts” as jy en daarom is ons nog hier. Ek vermoed ook dat jy nie die “guts” het om daar waar jy is so tekere te gaan en te vloek en skel soos jy hier op Praag doen nie.
   Maak vrede met jou besluite dit gaan geen aks aan jou lewe daar verander – as jy hier op die swartes en ons blankes skel nie. Jy het die reg verbeur om enige mening meer hier te he.

   • De Juur

    Bemoeisieke Riempies fossiel wyf : Ek voel ‘n veer vir jou soort. As of ek myself aan jou gatkramperige opinie sa steur. F-U & F-øff !

 • Trippie Trip

  KEN aka MATT HEYNS

  What do you do with a drunken sailor,
  Throw him in the lock-up ‘til he’s sober !

  • Christiaan Rudolph Potgieter

   Trippie – Spyker so op die kop!

 • Johan van Wyk

  Die Afrikaner het een kultuur ontwikkel van verloor – die aanvaarding daarvan en die spel te speel volgens reëls. Hierdie kultuur wat hy ontwikkel kom van die sport wat hy beoefen en kyk – vanaf rugby, krieket ens. Die aspek om betrokke te raak aan dobbel, lotto en die uitslag te aanvaar. Om gedwee elke keer terug te keer na die dobbeltafels en weer te aanvaar dat hy verloor het.

  Dieselfde het hy begin ontwikkel by politiek verkiesing – hy kies die party wat die beste kans staan om so na as moontlik aan die anc te kom. Min wetend dat dit nie belangrik is om naby die anc te kom nie – maar slegs die mandaat te oorhandig aan een spesifieke groepering om vir die Afrikaner se regte te mag baklei.

  Liefde groete

  Johan van Wyk

 • Shannon

  Wanneer mens die beskikbare statistiek in ag neem dan lei mens af dat daar om en by so tussen 900 000 en 1 000 000 Suid Afrikaners die land verlaat het – maar dit is in die dekade tussen 1995 en 2005. Ek het `n immigrasie diens vir gekwalifiseerde Suid Afrikaners en ek het 5 dinge hieruit geleer :

  1. Die statistieke is `n verleentheid vir die regering en dus word dit verdoesel. Die syfer is waarskynlik nader aan 1.2 miljoen in die gegewe dekade en dus is dit vandag nader aan `n totaal van 1.5 – 1.8 miljoen.

  2. Die koers waarteen mense die land verlaat het tussen 2000 en 2005 effens gestyg.

  3. Ek lees ook `n val in die bg. koers na 2008.

  4. Suid Afrikaners, soos baie ander lande, hoef nie offisieel te immigreer nie. Hulle kan multi burgerskap besit. Dus maak dit dit nog moeiliker om presies vas te stel wie’s fort.

  5. Daar is `n horde mense wie nie onder die kriteria kwalifiseer nie maar tog besluit het om te verplaas (dit is nie net ouer mense nie) en hulle tel streng gesproke ook as emigrante. Dus, nog `n syfer wat moet bygetel word.

  Die rede vir punt # 3 is – in `n mate glo ek – a.g.v. die feit dat die ‘bron’ na aan uitputting is. M.a.w. mense wie – onder die onderskeie kriteria kwalifiseer vir toelating – het reeds verkas. Die kategorieë is rofweg :

  a. Finansieel vermoë – jy koop / belê jou pad formeel uit SA uit in `n ander land in.

  b. Akademies -, Opleiding – en ervaring kwalifisering.

  c. Borgskap (kry `n bevestigbare werks aanbod, en bewys finansiële self-onderhoud vermoë)

  d. Maak aanspraak op vlugteling status en arriveer op `n skip wat op `n strand uitspoel.

  e. Huwelik In Suid Afrikaners se geval, en dus Afrikaners by implikasie, is groepe a en b hoofsaaklik van toepassing.

  `n Mens moet die gevolgtrekking maak dat wat ander lande ingewin het (Kanada het nou duisende SA doktors, Australië duisende SA onderwysers, en Europa Duisende SA Ingenieurs) het Suid Afrika verloor. Die totale Afrikaner bevolking aan die begin van 1992 waas skaars meer as 2 000 000 (indien wel). My wiskunde sê vir my dat daar vandag ten minste na aan `n miljoen fort is (indien nie meer nie). Soveel as 50 000 beplan huidiglik om te immigreer.

  Bg. sou meestal ‘gekwalifiseerde’ mense wees. M.a.w. die mense met vermoë. Nie dat daar niemand oorgebly het met vermoë nie maar ek glo dat die knou wat toegedien was – op `n relatief klein bevolking – genoeg was om dalk permanente skade aan te rig. Die Afrikaner ‘volks vermoë’ en vatbaarheid het dus verswak.

  Die ander waarheid om ook in ag te neem is die hopelose stand van die Suid Afrikaanse geld eenheid. Die Rand het een maal op `n tyd twee V.S.A. Dollars gekoop. Hier teen 1995 het meeste mark spekuleerders, finansiële dienste en ander toor dokters basies saam gestem dat die Rand nie verder sou val as om-en-by 16 American Cents. Dit het nou al verby die 10c merk geval ! M.a.w. suid Afrika is nou minder wer as sy ‘Core Asset Value’ – volgens die bg. mense se analise. Natuurlik, mense in ander lande is gaande oor die Reënboog land maar self sal hulle nie daar belê nie. Money talks, BS walks.

  My blik vir 20 jaar ?

  Daar sal nog mense gee pad, daar sal nog mense vermoor word. Die trant sal nie afneem nie.

  Nog leierskap, nog uitkoms van enige aard, is in sig.

  Die ‘gravitasie punt’ van die Afrikaner is reeds in die buiteland finansieel sowel as fisies, Rome is reeds in Konstantinopel. Dus sal die enigste werkbare oplossing vir Afrikaners se algehele vryheid noodwendig `n groot buitelandse element en perspektief nie net moet insluit nie, maar daardeur bestuur word.

  Die ‘revolusie’, of die ‘ontwaking’ waarvoor gehoop en gebid word is nog vêr in die toekoms. Ek self glo dis droom wat nie sal waar word nie. My rede hiervoor is eintlik `n boek op sy eie werd en dit lê na aan die kern van Afrikanerdom. Maar dit daar gelaat. Suid Afrikaner, en Afrikaners by implikasie, is lui mense. Hulle is ook nie gewillig om hande aarbeid te verrig nie en sal eerder werkloos sit en wat vir `n bestuurspos. Andersins is hulle heeltemaal te akademies en het `n erge verknogtheid aan teoretika (Too many chiefs …). Tog, dit gaan “goed” met die gemiddelde Afrikaner. As ek sê ‘goed’ dan bedoel ek die groot meerderheid van veral die vorige geslag (50 – 80 jaar) het werk, het karre, besit huise. Dis die jonges vir wie daar niks oor is nie. Wanner die ouer gaarde finaal heen is en daar grootskaalse werkloosheid onder die middeljariges is, eers dan sal daar ‘ontwaking’ wees. Meer nog, daar sal verontwaardiging wees. En teen daardie tyd, my vriende, is die Afrikaner (as daar nog iets oor is) vatbaar vir enige nuwe of ou filosofie – insluitende Marxisme – nes die geval in Duitsland was `n eeu gelede.

  Siende dat die Afrikaner bykans geen sigbare visie het in enige manifestasie nie, is my wens vir die Volk `n bitter een. Die ding wat die Afrikaner nou die meeste kan help is juis die slegste dinge. Ek hoop die radikale swart bevolking raak nog meer radikaal. Ek hoop vir die volskaalse werkloosheid van Afrikaners so spoedig moontlik. Ek hoop vir die gevolglike ineenstorting van alle arms van die Suid Afrikaanse regering en veral die van wet en orde. Daarna hoop ek vir ware hongersnood.

  Slegs na hierdie suiwerende plae verby getrek het sal die blanke weer homself kan laat geld. Die vraag is, ‘sal Afrikaners in staat wees om die saam met die buitelanders wie juis dan sal toeslaan die beheer oor te neem ?’ Nes die geval met die Jode toe hulle saam met die Russe Duitsland herower het aan die einde van WW2.

  • JH du Toit

   Hallo Shannon,
   Ongelukkig moet ek met alles wat jy hierbo skryf saamstem. Ek oorweeg al geruimte tyd om hierdie standpunt in ‘n rubriek uit te druk en miskien is dit nou die tyd daarvoor.
   My rubriek hierbo gaan op ‘n omgekeerde manier juis hieroor, nl. tensy daar NOU saamgestaan word en ‘n visie aangegryp en tot uitvoering gebring word is alles verby. Ek het egter besluit om die meer positiewe inlsag te neem ,maar miskien is dit juis tyd vir die bittere donker waarheid…
   Groete,
   Jacques

   • Shannon

    Dag Jacques,

    ja dis waar, die perspektief op die hede is vir my meer realisties indien dit skepties is. Mens kan seker boeke hieroor skryf – en glo my daar sal meesters grade hieroor handel nes die geval met die Hetiete se historiese selfmoord – maar laat ek maar net sê die Afrikaner is reeds al vir geruime tyd uitgevang en tog wil baie nog steeds nie ontwaak uit hul edele stoiese bestaan nie.

    Maar ek kan die volgende vir jou sê met blydskap – ek ken so stuk of 100 Afrikaners vandag regoor die buiteland wie nog heimwee koester, wie nog trots is op hul Afrikanerskap en wie graag iets wil herwin in die naam van Afrikanerdom. Mense wie erger oor tradisie is as Boere binne in die land – juis omdat hulle, namate hulle langer oorsee is, meer en meer besef wat hulle nog het – en wat die Afrikaner oor die eeue bymekaar gemaak het.

    Hulle is `n druppel in die emmer maar ek sien elke week hoe hulle meer en meer vermag. Soos meeste expats is hulle paniekerig oor voorsiening vir die toekoms en werk hulle dus extra hard.

    Die projekte wat hulle aanpak kan die basis vorm van `n enorme industrie wat Afrikaners kan onderskraag. Dis oor hulle dat ek uit my vel wil spring oor die visie en byderwetse waardes en idees wat hulle openbaar.

    Maar heellaas, binne in die land is die atmosfeer (verstaanbaar) somber. En ek moet nog waarneem … daardie oomblik wanneer die Afrikaner as volk vernuwe en wegbeweeg van die stowwerige indoktrinasie wat hulle as kinders reeds toegedien was.

    Soortgelyk, die Afrikaner, glo ek, het nog nie weg beweeg van die idee dat sy volks identiteit gebaseer word op ‘hoe hy verskil met ander, veral die Afrikaan’ nie. Rassisme is vir baie nog die gewildste kortpad om op Afrikanerskap aanspraak te maak. En tot `n mate die selfde met godsdiens.

    Die tyd moet aanbreek dat Afrikaners moet wil Afrikaner wees, nie oor die verskil van ander nie, maar oordat dit iets kosbaar is vir die mense wie dit aankleef.

  • AntSan

   Jou wense soos genoem:

   ‘Siende dat die Afrikaner bykans geen sigbare visie het in enige
   manifestasie nie, is my wens vir die Volk `n bitter een. Die ding wat
   die Afrikaner nou die meeste kan help is juis die slegste dinge.
   Ek hoop die radikale swart bevolking raak nog meer radikaal.
   Ek hoop vir die volskaalse werkloosheid van Afrikaners so spoedig moontlik.
   Ek hoop vir die gevolglike ineenstorting van alle arms van die Suid Afrikaanse regering en veral die van wet en orde.
   Daarna hoop ek vir ware hongersnood’

   Hoop nie dit waarvoor jy wens tref jou waar jy jou ookal mag bevind nie.

   Vir al die pennie lose, werklose Afrikaners wat steeds hier in angs woon, julle besit die ware skatte!

 • Riempies

  Vir al die drama queens wat so vanuit die buiteland
  vir ons vertel wat hier aangaan – hoe sleg dit met ons gaan en hoe hopeloos ons
  toekoms is – julle het julle beurt verbeur om enigiets hier oor of na ons te
  se.

  Skakel in by julle eie nuwe land – ons kom baie
  goed reg hier op ons eie en ons is waar ons wil wees. Julle weet werklik nie wat
  hier aangaan in ons land met ons nie – julle hoef ook nie te weet nie – dit is
  nie meer julle saak nie. Ons kinders gaan nog skool in hulle moedertaal
  Afrikaans – meer as wat julle kan se. Ons hoor en praat ons taal – ook meer as
  wat julle kan se.

  Dit is nie net die onnoseles en agterlikes wat moet
  alles verloor wat hulle nog het wat hier is nie – hier is nog hoogsontwikkelde
  mense en intelligente mense in Suid Afrika. Wat daarvan as ons ons kinders in
  die buiteland medies laat leer en laat terugkom – wie gee julle die reg om ons
  daaroor te skel?

  Julle het besluit om te emigereer – leef daarmee
  saam soos ons moet saamleef met ons besluit om te bly. Julle het ook die reg
  verbeur om vir ons voor te skryf wat om te doen wat julle nie bereid was om te
  doen nie – leef ook daarmee saam.

  Woeker met julle talente teen julle moslem probleem
  – waar julle belange nou behoort te wees en wanneer Suid Afrika daar waar julle
  is rugby speel waai die onderbroekvlag soos julle tans doen.

  • JohannSchutte

   Dis soms gesond om so te abreakteer.

   • Riempies

    Nou maar jy ken die antwoord – pas dit toe!

  • johan

   Riempies, waarom onstel dit jou so verskriklik?

   • Shannon

    Riempie Piep is `n bejaarde onderwyseres en ou jong nooi wie jare lank reeds afgetree is en nou saam met haar bediende Lalie by die kus woon.
    Sy het `n ingebouse WiFi ontvanger in haar agterkop wat permanent die skrywes by PRAAG onderskep sodat sy `n betyds `n dro..etjie kan druk op dit wat haar jaloers maak.
    Jy sal ook merk dat sy besonders jaloers is op ander vroulikes hier by haar werf. A.g.v. my umm… shuaaaaw naam, moes ek ook deurloop onder haar Lexinton rook wat permanent oor haar heining waai. “Stienie”, soos ons liefderik na haar verwys, is die Internet weergawe van `n skinnerbek wie alle nuwe aankomeling hartlik verskreeu – as hulle nie neerbuig voor haar gevloek nie. Sy is die leier van so 4 of vyf diep see krappe wat hul niche gevind het naby die PRAAG volkaniese warm bron diep onder die see.

    • Riempies

     Ek is nie n onderwyseres gewees nie – ek is nie n grootmens onder kinders en n kind onder grootmense nie – maar dit sal jy moes goed weet!

     • Shannon

      Wat vannie res Stienie ? Is ek innie kol ?
      Hoe lyk dit, is Lalie klaar met die gordyne Luho …. ooops ! amper sê ek dit weer. Wat’s jy so skaam vir jou naam jong ?

    • Liezel

     Ek dink nie daar is n viesliker bek op praag as jy nie Shannon. Jy k4k almal uit elke flippen dag!! Jy is so lelik cynical en negatief ek is verbaas jy wil nog lewe! Riempies is not my friend either but seriously – Have a Hart!

     • Shannon

      Vergeet van Riempie. Wees spesifiek en Haal aan enige een van my blykbare galbrake en vertel vir my waarom dit nie van pas is nie.

  • Shannon

   Dat ek jou toe nou so kwaad maak oor jou naam. Ek trek net jou been antie, is jy skaam vir jou naam ?

   Kom jong, pluk daai rok op en hardloop sleutelbord toe !!! Tyd vir `n innige brief aan admin.

   nET sO tERLOOPS,
   innie tyd wat jy bg. gelees het, het vier ander poste jou aandag ontglip. Ooooh gonna !!

 • Liezel

  Vir die drama queen wat so suur druiwe het oor die van ons wat die land verlaat het:
  Ons gee om, dis hoekom ons Praag lees. Ons het immers in SA grootgeword en meeste van ons familie leef nog daar.
  So ons het baie te sê, of dit nou jou jaloesie pas of nie.
  Party van ons het deelgeneem aan Rooi Oktober. Party van ons was naby aan statistiek word in SA en party van ons het familie wat nog elke dag beleef wat julle beleef in SA.
  Meeste mense VERGEET SA wanneer hulle oorkom. Party van ons sal SA nooit vergeet.

  Btw nie elke land buit is vol Moslems nie.

  • Riempies

   Dit gee julle nie n vrykaartjie om vir ons te
   beledig as agterlik onnosel gemeen teenoor ons kinders en al die ander
   beledigings wat ons toegeslinger is hier ondertoe nie Ek het nie van jou of met
   jou gepraat nie maar as jy jou skaarby die buitelanders wat ons beledig en voel
   ons verdien wat hierdie mense ons toegevoeg het is dit jou keuse.

   • JohannSchutte

    Ek dink jy moet ter wille van beskaafde interaksie en redelikheid jouself daarvan weerhou om indiskriminerend snotklappe te probeer uitdeel omdat iemand op die forum jou irriteer.
    Of hoe?

    • JH du Toit

     Johan, ek dink jy is reg. Mense soos hierdie moet hul emosies in toom hou en nie oor iemand hulle beledig het nou sommer elke Afrikaner emigrant uit die Afrikanerdom skors nie. So persoon saai net verdeling.

     • JohannSchutte

      Dis `n bydrae tot volksmoord.

     • Keelvol

      Wat julle op julle self toepas want oor een generasie is julle nie meer Afrikaners nie.

 • JohannSchutte

  briewe@praag.co.za

  Dan Roodt
  PRAAG

  Beste Dan

  Ek bemerk `n onlangse toename in die volume en tempo van skrywes op die PRAAG DISQUS forum wat poog om die bydraes van buitelandse ondersteuners te beperk.

  Ter illustrasie haal ek graag die volgende gramatikaal- en semanties -onbeholpe vermaning aan:
  _______________

  ‘Vir al die drama queens wat so vanuit die buiteland vir ons vertel wat hier aangaan – hoe sleg dit met ons gaan en hoe hopeloos ons toekoms is – julle het julle beurt verbeur om enigiets hier oor of na ons te se.

  Skakel in by julle eie nuwe land – ons kom baie goed reg hier op ons eie en ons is waar ons wil wees. Julle weet werklik nie wat hier aangaan in ons land met ons nie – julle hoef ook nie te weet nie – dit is nie meer julle saak nie. Ons kinders gaan nog skool in hulle moedertaal Afrikaans – meer as wat julle kan se. Ons hoor en praat ons taal – ook meer as wat julle kan se.

  Dit is nie net die onnoseles en agterlikes wat moet alles verloor wat hulle nog het wat hier is nie – hier is nog hoogsontwikkelde mense en intelligente mense in Suid Afrika. Wat daarvan as ons ons kinders in die buiteland medies laat leer en laat terugkom – wie gee julle die reg om ons daaroor te skel?

  Julle het besluit om te emigereer – leef daarmee saam soos ons moet saamleef met ons besluit om te bly. Julle het ook die reg verbeur om vir ons voor te skryf wat om te doen wat julle nie bereid was om te doen nie – leef ook daarmee saam.

  Woeker met julle talente teen julle moslem probleem – waar julle belange nou behoort te wees en wanneer Suid Afrika daar waar julle is rugby speel waai die onderbroekvlag soos julle tans doen.’
  ________________

  Ek is onder die indruk dat die skrywer van die hortende tirade hierbo, `n moderator op u forum is, en neem daarom aan dat die inhoud daarvan moontlik PRAAG se amptelike standpunt verwoord.

  My persoonlike opinie is dat hierdie tipe skrywe slegs daarin slaag om vervreemding en dislojaliteit te kweek, die emosionele temperatuur in `n negatiewe sin te verhoog, en PRAAG te karakteriseer as onverdraagsaam en rigied.

  Wat presies is PRAAG se standpunt oor buitelandse Afrikaners se deelname aan die PRAAG DISQUS forum?

  Johann Schutte
  NZ

  • Shannon

   Die gevoel is dat, indien daar nie genoegsame bitterwyn geskink word vir die 4 of 5 PRAAG krappe nie, dat hulle hul rûe op PRAAG sal draai en daar dus nie meer `n gehoor sal wees nie.
   Dit het nog nie op Dan Roodt geskyn dat, indien hy :
   1. sy knopgat omhulsels strip van hul ampte as regters etc.
   2. die vuilbek sg. Afrikaners verban of rehabiliteer en
   3. die godsdienstiges oor plaas na `n ander, toegewyde, URL

   dat hy dalk die aandag van ander moderne mense kan vang en dalk ook sommer behou (voor hulle verjaag word deur sy 5 plakkers).

   • JohannSchutte

    Die ou vrou doen vir die DA wat Juju doen vir die VF.

    Elke potensiëel-gerehabiliteerde wat Juju vir die konserwatiewe saak omhaal, maak net een draai op PRAAG en hol dan by assimilasie van Riempie se persoonlike integrasie van Dopper x Neo-Nazisme filosofie, sonder verdere oorweging reguit na die DA webwerf toe.

    • Ouvrou

     Kan ons maar nie net verdraagsaam met mekaar wees nie en mense ophou name noem nie.Elkeen het ons eie mening en dis goed so, maar om mekaar so te takel is nie reg nie. Ek is lief vir my Afrikaner landgenote hier en die oorsee. Elkeen het ‘n rol om te speel in hierdie onregverdige bestel wat oor ons gekom het te beveg. Laat ons saam opstaan en ons onderlinge verskille tersyde laat vir die groter doel. Ons het mekaar nodig.

     • Shannon

      Gaan kyk na jou vuilbek krappe hier se aanhoudende naam noemery teenoor bedeesde bydraes dan praat ons weer.

      Se dinges man ! Hulle is meer van `n verleentheid as patrioties.

      Mense van reg oor die wêreld is besig om elke dag in hulle bot twak vas te kyk en tot die gevolgtrekking te kom dat alle Afrikaners pateties en geniepsig is.

      Dit gaan nie oor verskille nie, dit gaan oor basiese maniere.

      Gaan lees jou vrindin Riempie se threads – as jy die maag het daarvoor – en neem waar hoe die vrou aanhoudend venynig optree. —- lees verder en neem waar die varksige taal.

     • Boerseun.Z.A.R

      xxx

    • jacques

     Ek is bevrees jy is reg, dis daardie Dopper X Neo-Nazi mentaliteit wat die problem is.

    • Kalium_Chloraat

     Godwin se wet.

  • AntSan

   Ons het al die ondersteuning en bewusmaking van ons buitelandse broers en susters nodig. Ons verstaan waarom julle tans in ‘n ander land woon. Ons weet meeste sou nie die land verlaat het as hul veilig hier kon woon en werk nie. Maar laat Dr Dan maar self antwoord.

  • JohannSchutte

   Beste Johann,

   Sjoe, ja, so iets dra glad nie ons goedkeuring weg nie. Ons standpunt is nog voortdurend dat ons begrip het vir diegene wat die land verlaat het as gevolg van die omstandighede hier, wat geweld, regstellende aksie, transformasie en dergelike insluit. Soos die Libanese tydens die burgeroorlog in Libanon of Iere tydens die Groot Hongersnood van 1845 tot 1852, is emigrasie een van die oorlewingsmeganismes wat ons mense tans aanwend.

   In baie opsigte verteenwoordig soveel Afrikaners in die buiteland vir ons ‘n bate wat ons uiteindelik ekonomies en polities kan bevoordeel, omdat ons dus geen gebrek aan “ambassadeurs” in die buiteland het nie.

   Niemand het dit só beplan of gewil nie, maar ons moet aanvaar dat Afrikaners, soos Jode, Grieke, Italianers en ander, ‘n diaspora-volk geword het, met die meerderheid in Suid-Afrika, maar met ander wat oor die wêreld verstrooi woon. Trouens, ons kry meer besoeke aan ons webwerf uit byvoorbeeld Australië of Nieu-Seeland as uit Namibië of sekere plattelandse gebiede in Suid-Afrika, wat ‘n aanduiding hiervan is.

   Vele mense in SA waai ook die “onderbroekvlag”, dus is dit onsinnig om Afrikaners in die buiteland vir kritiek uit te sonder.

   Ek sal uitvind wie op Disqus bogaande kwytgeraak het en hierdie standpunt opnuut stel. Vir seker kan dit nie ‘n praag-moderator wees nie.

   Met vriendelike groete,

   Dan Roodt

   • Keelvol

    Beste Dr Dan

    Ek stry nie dat ons die buitelanders se ondersteuning nodig
    het nie, want dit is wel so… Maar die van ons wat nog in Suid Afrika
    woon en die daaglikse onderdrukking moet verduur het nie nodig om nog op
    Praag ook deur buitelanders beledig te word nie.

    Hulle sit rustig in hulle eerste wêreld
    omstandighede en práát van dinge wat hulle maar min kennis van dra. Hoe
    kan hulle die omstandighede is mos hoegenaamd nie die selfde nie?

    Daarby is dit baie maklik vir hulle om stellings te waag want vir hulle
    is daar nie onmiddellike gevolge nie – Ons moet daai gevolge dra en daarom is dit nie vir my regverdig dat dáár op ons neergekyk word nie.

    • JohannSchutte

     Jy mis die punt. Afrikaners binnelands en buitelands, net soos lede van alle etnisiteite in die totale etnosfeer beledig mekaar gedurig. Hoewel dit wanaanpassing reflekteer is dit so modaal dat dit ‘normaal’ is.

     Die probleem ontstaan wanneer iemand soos Riempie bydra tot uitwissing van die Afrikaners deur buitelandse Afrikaners van hul identiteit te probeer ontneem.

     • Keelvol

      Julle het dit self gedoen toe julle besluit het om die land te verlaat en dan het julle die vermetelheid om neer te kyk op ons…

 • Gas

  Is dit moontlik om ‘n skakel na Dan se debat op Aljazeera vir ons op Praag te plaas. Sal dit graag wil luister. Het dit gisteraand gemis.

 • Riempies

  As die prys vir van “hulp” van Shannon, Johan Schutte en Jaques in die buiteland is dat ek my aan al hulle beledegings my moet blootstel – is die prys vir my te hoog en is ek heeltemal bereid om terug te staan en vir julle die vloer te gee.

  • JohannSchutte

   Ag nee.

   Verstaan ek nou dat jy bereid is om Afrikanerbelange te versaak omdat jou gevoelens seer gemaak is?

   Dis nie in die gees van bittereinderskap nie.

   • Keelvol

    Praag is nie ons enigste opsie nie… en as hy voel hy kan goed sonder ons klaar kom dan is dit mos nie nodig dat ons hier moet wees nie.

    • AntSan

     Deur die oog van die naald sal ons moet beweeg. As iemand nie meer vryheid en reverdige behandeling deur owerheid nastreef nie, …. ?? Nee dit is nie julle nie, ons het ALMAL wat bekommerd is nodig, asb.

     • Keelvol

      Dankie Ant San…

      Maar as Dr Dan dan nou nie eers die moeite wil doen om tussenbeide te tree nie… om self werksaam te raak om samehorigheid te bou nie…

      Laat dit met julle goed gaan en baie sterke vorentoe…

      want met mense soos Shannon gaan julle dit nodig hê.

  • Keelvol

   Ek stem heelhartig met jou saam Riempies – toe Dr Dan se ons nou waar ons staan? Waar jy staan…

 • Albert Brenner

  Netjies!

  Die laaste sin som ons grootste struikelblok saam. As ons nie begin saamwerk, dan gaan ons nie wen nie.

 • william

  Die tyd vir splintergroepies is verby. Ons moet uit een mond praat. Daar moet n vergadering bele word en alle groepe moet hulle trots sluk en byeenkom. Breedweg gesproke is die ideaal dieselfde. Ons hoef nie te baklei en dwars te trek nie . Tyd is nie aan ons kant nie. Ek glo ons beskik oor die vermoee om saam te staan. Ons voorouers het ten spyte van hel en swaarkry bo uitgekom. Ons is dit verskuldig aan ons kinders, kleinkinders en die geslagte wat nog kom. Ons as blankes is na meer as 300 jaar net so inheems in Suid Afrika as swart mense.

  • Ek stem! Maar ons het reeds voertuie: die VF Plus waarby elkeen behoort aan te sluit wat ons parlementêre en partypolitieke rol wil aanhelp.

   Daar is nog tien dae oor voor die volgende kongresse in al die provinsies. Kontak my by dan[by]praag.org as u wil aansluit, ‘n tak wil stig om afgevaardigdes te kan stuur, ens. Die VF beskik oor miljoene rande per jaar waarmee die Afrikanerstryd gevoer kan word, maar daarvoor is meer stemme nodig sodat die party met groter gesag namens die Afrikaner, ook by UNPO en elders in die buiteland, kan praat.

   Dan die Strategiese Komitee: ‘n ietwat lomp en oorversigtige liggaam maar wat tog maandeliks vergader en tans al die Afrikaanse organisasies oor ‘n breë spektrum verteenwoordig. Ons vergader aanstaande week en ek sal dit benadruk dat daar nou daadwerklik tot aksie oorgegaan moet word.

   Op voetsoolvlak die Rooi Oktober-veldtog waarby individue en organisasies kan aanhaak om ons Afrikanerbeweging vorentoe te dryf. Ons skep ook eenheid deur ons optrede en deelname.

   En les bes, PRAAG wat die intellektuele en inligtingsveldtog teen ons vyande met mening voer, asook ons taal en kultuur verdedig en uitbou.

   • JH du Toit

    Dan, die probleem is dat solank Pieter Mulder deel van die ANC regering is en solank die VF nie ‘n meer konfronterende rol speel nie, kan dit nie as voorhoede Afrikanerbeweging dien nie. Te veel Afrikaners koop nie in op die VF nie en hang eerder die DA aan.
    Die voorhoede beweging sal ‘n buite parlementere drukgroep moet wees, ‘n bree inklusiewe beweging waarvan die VF een van vele lede is. Afriforum probeer ditsef hierdie rol toe-eien maar ongelukkig is hulle in die bed met Naspes en de FW de Klerk stigting. Afriforum kan dus hoogstens ook net ‘n lid van so ‘n druk groep wees.
    Geen van die bestaande bewegings is breed genoeg of militant genoeg om hierdie rol te speel nie.

    • Johan van Wyk

     Dit is nie die groote van die man in die geveg nie – dit gaan oor die geveg in die man. Ek hoop jy kan dit verstaan – die regte persoon as leier van die VF+ is die wat die knoop kan deurhak.

   • Shannon

    Ek is `n voorstaander van wyle Dr Treurnicht. Dis hartseer om te hoor dat `n man soos u – met blykbare begrip van onlangse geskiedenis – ook heelhartig inspring agter `n man wie die KP – en verwante groepe – se moeite vir solidariteit saam met `n werklose generaal ondergrawe het. Nog hy, nog sy party het iets beteken vir selfbeskikking in 20 jaar – soos jy self sê Dan Roodt, enige man wie by Zuma se trog vreet moet noodwendig maar ‘`n ietwat lomp en oorversigtige liggaam’ wees nie waar nie ? Sterkte met die komende kongres.

    • Johan van Wyk

     Shannon jy kan nie net op die kantlyn staan en vinger wys as jy nie betrokke raak nie. Kom ek gee jou ‘n voorbeeld – ons is almal ongelukkig met die leiers in die VF+ – hulle het hulle doelwitte verander na besigheid politici toe en nie na Afrikanervryheid nie. Daarmee kan ons saamstem sonder om in enige debakel in te tree.

     Nou as jy dan ongelukkig is met die VF+ se leierskap, kom ons verander die leierskap. Sluit aan by die FV+ en raak betrokke om takke te stig in die verskillende provinsies – die takke kies elkeen drie afgevaardiges na die Provinsiale vlak – by die Provinsiale vlak word daar ses lede gekies na die Federale afdeling – by die federale afdeling word die leiers gekies van die VF+.

     Net hier kan ons ons eie leiers kies, mandaat aan hulle gee om vir ons Afrikanervyehid te gaan haal – selfbeskikking. As hulle ook na besigheid politici mik – dan mik ons hulle uit die stoel met een mosie van wantroue vanaf die verskillende takke.

     Een tak behels minstens tien persone – jy en nege van jou familielede wat naby mekaar woon – siedaar jy het die keuse om jou eie leiers te mag kies.

     Hou op om op die kantlyn te sit – die mosie van wantroue teen Pieter Mulder is al deur die VF+ ontvang – maak jou tak oop – inteendeel, elkeen wat hier lees moet sy tak oopmaak – een tak van die VF+ – dit het tyd gekom om mense soos Sunnette en Dan in te stem as die leiers van die VF+.

     Ek myself het al twee takke laat oopmaak – net om teen hierdie vent Mulder te kan stem.

     Liefde groete

     Johan van Wyk

     • Shannon

      Johan, die feit dat die VF met of sonder plusse nog die steun van Afrikaners – , nog die steun van sy eie lede het is nie bloot omdat die DA alternatief meer werkbaar lyk nie. Hulle wyer om hulle steun te verleen omdat hulle eenvoudig nie jou party wil ondersteun nie. Trouens, mens kan dalk die hele DA argument laat val en eerder waarneem dat die blanke kiesers wie destyds NEE gestem het, nou geen party steun nie. Dit sluit joune in.

      Die Afrikaner, indien hy `n onafhanklike volk wil wees, hoort nie in die Suid Afrikaanse regering nie. Punt !

      So, dit gaan dus vir my nie oor jou leier nie, dit gaan oor beginsel. Die laaste keer toe die Afrikaner `n olyf takkie gegun was was juis toe die NEE alliansie buite in die koue gestaan het. Slegs 600 000 mense maar met die mees sigbare eenheid wat die Afrikaner in dekades gesmaak het.

      Vanaf daardie dag, met die momentum wat hulle gehad het moes die Afrikaner sy eie pad kies en volk bou. Buite die G.N.U.

      Maar wat gebeur toe ?
      Jou ewig opportunistiese Mulder, nes sy vader voor hom, sweef toe van die een tak na `n ander en eindig toe onder die vlerk van sy generaal. En saam storm die twee toe die regering binne om tien voor 12 en die Afrikaner se laaste kans is daarmee heen.

      Nou daar is een ding wat ek jou kan waarborg meer as nog 10 moorde more. En dit is die feit dat Piet nie die regering onder dwang binne gesleep was hoofsaaklik omdat hy die Afrikaner se belange daar wou bepleit nie. Hy het paniekbevange rond gekyk na sy kolegas toe die meerderheid besluit het om uit te sit uit die Reënboog regering en besef dat hy, Piet Muller, dalk nou die soveelste broer in die familie lyn sal wees wie al weer nie `n regerings pos beklee nie. M.a.w. jou doktor (en sy ganse mikro party) het hulle persoonlike belange opgerol in hulle publieke filantropie. Dus, ongeag van hoe begaand die broers (en die hele party) is oor die Afrikaner, oor selfbeskikking, oor moorde … hulle prioriteits lys begin by die eie ek en dis verkeerd.

      Terloops, het jy al ooit gedink oor die feit dat jou party se teenwoordigheid in die ANC regering meer in die guns tel van die ANC as hoegenamd in die guns van Afrikaners ? Indien ons grootste drome more waar word en die wêreld vra waarom word Afrikaners se regte vertrap, dan draai Zuma om, wys na sy adjunk minister van vis en blomme en sê – ‘they have representation’. Dan draai die hele wêreld weer om en sê – ‘How forgiving. After all they’ve been through, the blacks still share their government’

      My vriend ek hoop dit maak so klein bietjie sin. Ek glo ons deel iets. Maar soos ek aan Steve H. gesê het :
      “Ek waardeer jou bereidwilligheid om op te offer en vir die Afrikaner op te staan. Maar jy het JA gestem. Toe julle moes NEE stem, toe was julle nie bereid om op te staan nie. Nou kan ek omdraai en vir jou sê – ‘Ons het jou mos gesê'”.

      So, dit was nou al 18 jaar Johan. Ons kyk terug op die geskiedenis van die VF se verwoede geveg en wat dit nie als vir die Afrikaner en sy vryheid beteken het nie …
      dan kyk ek op en sê vir jou “Ek het jou mos gesê”

      Cheers

      Shannon

 • Deon

  Vryheidsalliansie (samebindende oorkoepelende organisasie) is die oplossing vir Volke en groepe wie selfbeskikking eis in NSA in ‘n losse alliansie. Vir ons Volk is VF Plus die binne-parlementere been, die buite-parlementere been kan gekoordineer word deur PRAAG en die Volksraad. ‘n Sewe-punt Volk-selfbeskikkingsbelofte wat geskoei is op dit waaroor ons saamstem moet onderteken word deur lede-organisasies wat die buite parlementere groepe koordineer. Die sisteem sal self lewe en strategiee genereer vir Volksvryheid.

 • david ras

  Hemel, maar julle is ‘n twisgierige ou spul ! Die debat behoort te gaan oor ons toekoms en ons voortbestaan. Hier is net 5 sinvolle menings geplaas, toe degenereer alles na ‘n oor en weer gebytery na mekaar:. Laat my dink aan Genis in Kooperasie stories as ‘n so stywebeentjies wegloop met die woorde :”ek laat my nie beledig nie!”
  Vir diegene wat gedurig Pieter Mulder verkwalik omdat hy ‘n adjunkminister is–onthou asb dat hy die pos aangebied is, en dat hy volle federale raad se toestemming moes he om dit te aanvaar. So as jy hom dan daaruit wil he–sluit aan by die VF+,dan het jy stemreg om dinge te verander.
  Sommiges laat my dink aan die Ingelse en Jode in Houghton en Greenside gedurende die 70”’s. “We vote Prog and hope the Nats come in”
  Tja, stem DA en hoop…….waarvoor ? beter dae ?

  • Liezel

   Dit begin baie lyk soos Gaul – as jy Asterix ken? A tiny village on the edge of the Roman Empire – still undefeated by Ceaser! The Roman empire is the liberal left en so nou en dan kom n trol of Roman agent hier rondloer net om weer uitgebl1ks3m te word deur een van die Gauls!
   Net soos die Gauls is ons ook gou om te baklei as die een die ander een n skewe kyk gee dan sien jy net rooi gesigte en hare wat waai! Miskien die bietjie Hugonoot bloed in ons, want die Nederlandse maatjies hier gedra hulleself eintlik baie beter as ons! 🙂

 • petergmurray

  Ek sal slegs DA stem as ek daardeur kan verhinder dat ‘n Marxistiese party aan bewind kom. Maar, hoe gaan ek dit weet?
  Soms oorweeg ek om gladnie aan die politiek deel te neem nie, en soos ‘n sekere party al lankal besluit het, “Bly Blank My Volk, Bly Weg!” te stem.
  Maar, ons leef ongelukkig nie in die jaar 1970 nie. Dinge het radikaal verander, en ons moet die realiteite gedurig dophou. Ons kan ook nie help dat ons land (eersgeboortereg) vir ‘n pot lensiesop verruil is nie. Dit is omdat volksgenote nie hul huiswerk gedoen het deur uit te vind wie en wat F W is nie. Ons mense het hom vertrou….en toe skop hy sy ondersteuners onder hul g….te.
  Volgende keer moet volksgenote EERS huiswerk doen, en dan gaan STEM.
  David Ras, so van twisgierigheid gepraat; dit was veen van my redes waarom ek Praag verlaat het en vir byna ‘n jaar NOOIT teruggekom het nie. Baie lesers van Praag is nog steeds in Standerd 4. Hulle kan niks anders doen as om “is, issie” te skree nie.
  Ek is ‘n volwasse mens en kan ‘n klomp onverdraagsame stryers nie verdra nie. Ek gee liewer pad as om 78 kommentare te lees wat niks met die onderwerp te doen het nie, maar wat probeer om die atoom te kloof (laat staan nog hareklowery).
  Ek behoort aan ‘n geselsforum waar daar gladnie gestry en baklei word nie. Inteendeel, ons is soos ‘n groot familie wat respek vir mekaar het, en wat slegs oor die praktyk gesels. Ons leier is juis op hierdie oomblik besig om te bou. Fisies te bou! Ek kry hom nie altyd in die hande nie, want hy help volksgenote om hul eie huise te bou. Ons pas SELFWERKSAAMHEID in die praktyk toe. Daar is volksgenote wat al 20 jaar lank praat, en praat, en praat, maar niks doen nie. Ons, daar by DGHT, is nou DOENERS, ons het klaar gepraat.

  • david ras

   Peter, waarvoor staan DGHT ? Klink na waardevolle forum.

   • petergmurray

    David, DGHT staan vir De Goede Hoop Trust, en is op Hopetown gesetel.
    Dit is deur 8 vriende vanoor die hele Suid-Afrika gestig (Terloops, ek is nie een van die 8 nie, maar ek is ‘n ywerige lid).
    Ek weet nie wat die verskil tussen ‘n lid en ‘n besoeker is nie, maar dit is ongelukkig so dat ons nog min lede het wat hul kant bring. Die getal “besoekers” staan nou op sowat 7 000. Hulle sluit elke dag by die dosyne by ons aan, maar ek hoor nie veel van hulle nie. Miskien is die meeste van hulle Media24 se aasvoëls wat in die naaste groot boom in die takke sit om ons van nader dop te hou…..ek sal nie weet nie.
    Ons is omtrent 20 wat gereeld aan gesprekke deelneem, en 150 wat reeds finansieël gehelp het. Vir meer inligting, besoek gerus ons webwerf: http://degoedehooptrust,org

    • petergmurray

     Ekskuus, ek het per ongeluk ‘n komme getik, pleks van ‘n punt. http://degoedehooptrust.org
     Dick Davel se adres is: afrdick@gmail.com …..skryf gerus aan hom vir meer inligting, want hy weet die meeste. Sy selnommer is: 072-406-2202.
     Hy is deesdae net naweke by die huis, want hy is ‘n bouer op Orania.

     • petergmurray

      Doen jouself ‘n guns en besoek ‘n paar van die dorpe in ons voorgestelde gebied. Hoe sê die spreekwoord:”Vra is vry!” Dit kos niks. Net so is almal vry om die gebied te besoek.
      Orania se mense wil graag hul dorpie aan volksgenote verkoop, net soos wat my groep weer graag Hopetown, Strydenburg en Prieska vir volksgenote wil aanbeveel. Maar, per slot van rekening bly die hele gebied van sowat 100 000 vk/km een soliede vryheidsgebied, wat ons hoop, eendag tot ‘n onafhanklike Afrikanerrepubliek kan ontwikkel. Ons bekommer ons nie nou oor die verre toekoms nie, maar bepaal ons tot die hede. Ons het NOU donateurs nodig; ons het NOU beleggers nodig; ons het NOU nuwe intrekkers nodig; en ons het NOU deskundiges nodig om die bal aan die rol te sit.
      Ons het nog nie iets tasbaars waarmee ons kan spog nie, maar indien ‘n paar skenkers of donateurs vir ons vanaand R170 000 in die volkstrust se rekening kan inbetaal, begin ons Maandag om te bou! Alles is gereed, ons wag net vir die geld om 31 woonerwe kontant te koop, want ons werk slegs op ‘n kontantbasis.
      Ons wil 80 bekostigbare huisies teen R65 000 elk bou, wat ons dan aan verarmde bejaardes wil verkoop, of verhuur, as dit nodig is. Dis ons volk se bejaardes, wat die sagte teikens van barbare geword het, wat ons eerste met die Volkstrust se geld wil help. Daarna sal huise vir jongmense gebou word, en, ons tweede groot projek gaan wees om ‘n AMBAGSKOOL vir werkloses en vir jongmense op te rig. Ons het slegs twee voorwaardes: Diegene wat deur DGHT gehelp word, hetsy finansieël of andersins, MOET volksgenote wees; en MOET selfwerksaam wees.
      “Take it or leave it,” elke individu mag maar vir hom/haarself besluit.
      * Lesers van Praag is welkom om te kom kyk.

     • petergmurray

      Waarom lê ek klem op “nuwe intrekkers”? Orania is tans nog die enigste dorp in die Noord-Kaap wat 100% uit volksgenote bestaan. Maar, as ons vriende in die res van Suid-Afrika ons wil en kan help om Hopetown se getalle op te stoot, mag ons dalk binnekort ‘n volksmeerderheid hê. (Ek weet nie hoeveel swartes daar op Hopetown is nie, indien enige, maar daar is Xhoi-mense wat ANC-ondersteuners is, wat op die oomblik nog die skaal in die ANC se guns laat swaai. Indien daar ‘n paar volksgenote bykom, en wat VF+ ondersteuners is, kan ons van Hopetown, by volgende jaar se verkiesing, ‘n FV+ setel maak. Daarom doen ons ‘n beroep op volksgenote – bejaardes, middeljariges en jongmense bo 18 – asseblief, kom help ons! Daar is nog net sowat 5 of 6 maande oor. Kom versterk ons getalle!

     • david ras

      Baie dankie Peter. Nou weet ek ook. Dick en ek is lankal vrinne
      op F/book. Ek onthou nou iets van De goedehoop trust, via Dick. Het maar net vergeet., die ouderdom begin pla !
      Ek sal op julle web werf verder kontak maak.
      Groetnis David RAS

  • Shannon

   RE :
   “Ek sal slegs DA stem as ek daardeur kan verhinder dat ‘n Marxistiese party aan bewind kom”

   Was dit nie die ou NP se redenasie ook nie ? Soos ek onthou, het die kopers toe geval daarvoor.

 • Pasop

  Hmmm, pragtige voorbeelde van samewerking. Lyk my die ou volkie sal werklik eers deur ‘n tipiese Rwanda volksmoord moet worstel voordat hulle as ‘n eenheid saam tot inkeer kom en dan lekker kan saamwerk. Dis wat Siener van Rensburg gesê het sal gebeur in elk geval, miskien was hy reg. Maar van ek nou sien hoe die mense mekaar hier beledig, lyk dit vir my of selfs so ‘n volksmoord nie sal help nie. Die moderne Afrikaners sal mekaar selfs in die konsentrasie kampe nog in die rug steek en uitlewer aan Dingaan/Zuma se geslag. In daardie geval is Siener van Rensburg nooit werklik ‘n boodskapper van God nie, en al wat die paar oorblywende Christen Afrikaners in die gesig staar is die finale Groot Verdrukking soos wat ons Here Jesus Christus dit uitgespel het in Mattheus 24:9-12, wie weet?

 • Kalium_Chloraat

  Ek wonder of die verrysing van Malenema iets te doen het met sy besoek aan London so ‘n ruk gelede.

 • Deon

  Vriende lees asb weer Dr Dan, Riempies en my kommentare. Vergeet van eie belang en fokus op samehorigheid en volksoorlewing asb.