‘Wit Weduwee’ se vals SA paspoort gekanselleer

Deel op

samlewthwaite2Die minister van binnelandse sake, Naledi Pandor, het gesê dat die paspoort van ‘n vrou wat vermoedelik betrokke is by die terreuraanval by ‘n winkelsentrum in Kenia, in 2011 ondersoek en gekanselleer is omdat dit op ‘n bedrieglike wyse bekom is. 

Pandor het in Pretoria gesê verdere ondersoeke moet gedoen word oor hoe die vrou genaamd Natalie Faye Webb, die paspoort bekom en hoe dit uitgereik is. 

Samantha Lewthwaite, wat deur die Keniaanse polisie in verband met ander terreurdade gesoek word, het dié skuilnaam gebruik terwyl sy in Suid-Afrika gewoon en gewerk het. 

Sy het vir die eerste keer in 2003 in die land aangekom. Lewthwaite is bekend as die ‘’Wit Weduwee’’ omdat haar man een van die selfmoordbomplanters op 7 Julie 2005 in Londen was.  

Owerhede wou nie kommentaar lewer op berigte dat sy eiendom in Johannesburg gehuur het nie. Sy het klaarblyklik tot soveel as R183 000 se skuld aangegaan. – Sapa

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.