Diarree eis 100 in Mosambiek

Deel op

mozwaterDie owerhede in Mosambiek het bekend gemaak dat sowat 100 mense dood is weens die uitbreek van diarree in ‘n sentrale provinsie in die land.

Die siekte het twee weke gelede in die Zambezia provinsie uitgebreek, maar is nou onder beheer.

Die bestuur by die Gurue-distrikshospitaal sê swak higiëne was die oorsaak van die siekte, agv mense wat nie hul hande was nie en eet en kos hanteer in die markte.

Riviere en waterbronne word ook besoedel weens onwettige mynbedrywighede.

Daar is geen nuwe gevalle sedert Sondag aangemeld nie. – Sapa

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.